Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam poważnie

Czy żebra po ciąży mogą by szerzej ułożone?

Polecane posty

Gość pytam poważnie

Pół roku temu urodziłam drugie dziecko. Mimo ze wróciłam do wagi sprzed ciązy, zauwazylam ze mam problem z dopieciem moich marynarek, gorsetów itp. Zmierzylam sie pod biustem i okazuje sie ze mam 5 cm wiecej, mimo ze tłuszczyku na plecach nie mam. Dlatego zadaje ww pytanie, i prosze o rade czy mona to jakos zmienic , np przez ściaganie bandazami.

Gość kobieta76
wydaje mi się że tak, że mogą, ale wydaje mi się to na podstawie znajomości fizjologii... yyyy... innego gatunku niż człowiek a co z tym zrobić? nie mam pojęcia ale i tak najważniejsze jest żebyś wymodelowała sylwetkę ćwiczeniami

Gość Fenena
Hm, właśnie zauważyłam u siebie identyczny problem. Musiałam się zmierzyć pod biustem, aby kupić sobie biustonosz. Jestem w ciąży (8-smy miesiąc) i mam juz jedno dziecko. Tak, jak mówisz- nie mam wałeczków tu i ówdzie, a o moim typowym 75 zapomniałam już dawno... I wierz mi- u mnie nie jest to kwestia 5 cm... Dodam jeszcze, że w tej i w poprzedniej ciąży wszystko "poszło w brzuch" i po prostu czuję ogromne rozpieranie w klatce piersiowej oraz ucisk na żebra...

a ja myślę, że powinnaś dać sobie więcej czasu rodziłam 1,5 roku temu i dopiero teraz wydaje mi się, że wszystko wróciło do normy wcześniej miałam podobne wrażenie pozdrawiam