Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory ząbek

NARKOZA u DENTYSTY

Polecane posty

Gość chory ząbek

Czy ktoś z was miał leczone, wyrywane zęby pod narkozą?? Jeśli tak, to proszę podzielcie się ze mną swoimi wrażeniami, obawami, napiszcie jak było. Mam zęby do leczenia, poza tym jeden lub dwa będzie trzeba wyrwać, bo zamierzam nosić aparat ortotondyczny, ale panicznie boję się tendysty, to tego stopnia że już nawet uciekłam sprzed gabinetu 2 razy. Strasznie się boję, to już chyba nwet jakaś fobia. Bez uśpienia nie wyobrażam sobie siebie na fotelu :(.

Miałam trzy narkozy. Wszystko ok. Ale nie rób większej liczby zębów pod narkozą, bo zrobią Ci na odwal się - np. zaplombują nie borując.

Gość chory ząbek
Anulka a możesz coś więcej napisać?, np. ile to kosztuje, czy wcześniej trzeba jakieś badania wykonać, jak się potem czułaś i tego typu praktyczne informacje? Będę wdzięczna.

Gość noob
robi się EKG i morfologie krwi ale z narkozą nie nalezy przesadzać (w sensie - częstotliwość) ponieważ straaaasznie osłabia serce

Gość chory ząbek
Wiem, że narkoza to nic dobrego, ale to niestety dla mnie jedyne wyjście. A może mi ktos jeszcze napisać, ile podczasjednej narkozy można założyć plomb czy wyrwac zębów, na jakiej zasadzie to wszystko się ustala?

Gość noob
nie wiem jak z plombami, bo tylko do tego na narkoze bym sie nie zdecydowała (choć panikara jestem jesli chodzi o dentyste ze strach :O ) ale co do wyrwania, z tego co wiem, a pytalam sie dentystki kiedys, to mozna usunąć ile sie chce zębów

Gość chory ząbek
Dzięki. Mnie czeka zarówno jedno, jak i drugie, trochę tej roboty będzie przed założeniem aparatu. Aż mnie trzęsie, jak pomyślę. Mogę mieć tysiąc zastrzyków, tysiąc pobrań krwi itp., ale wizyta u dentysty mnie paraliżuje :(.

Gość a koszt
a czy ktoś wie, ile to kosztuje? takie wyrwanie zęba z narkozą. no bo rozumiem, że musi być anestezjolog.

prawda jest taka,że narkoze rzadko sie stosuje bo 1.nie mozna byc chorym (ni troche przeziębionym) 2.nie mozna byc po antybiotyku minimalny okres to 2 tyg. 3.nie powinno sie brac zadnych innych lekarstw 4.trzeba być na czco ( masz wizyte na np.13 do 13 nie jesz od wieczora poprzedniego dnia a potem po wizycie przez ok 5 h nic nie zjesz bo sie automatycznie wymiotuje,po narkozie boli gardło,strasznie sie kaszle i trudno coś zjesc) 5.czlowiek majaczy po narkozie bardzo czesto . w ogóle wątpie ,żeby sie ktoś zdecydował z dentystów - bezpieczniej ,szybciej to zastrzyk (boli jak ukąszenie komara) i po sprawie ja jednak panicznie sie zastrzyków boje więc decyduje sie na ból i żyje :) wiem ,ze zabiego stomatologiczne do najprzyjemniejszych nie należą no ale cóż \"dla urody trzeba cierpieć\"

Gość Asiuniaa000
bardzo polecam ja mialam robione zeby pod narkoza i bardzo jestem z tego powodu zadowolona bo strasznie boje sie wizyt u dentysty. kosztuje to roznie ja zaplacilam za 5 zebow 500 zł. po zabiegu troche krecilo mi sie w glowie a jak sie wybudzilam to nic nie pamietalam a ponoc straszne glupoty wygadywalam

Gość Kicia Misia
pewnie już tu nikt nie zagląda ale napiszę, może komuś się to przyda. Miałam dwa razy zęby robione pod narkozą i nie wyobrażam sobie inaczej. Dobra, trochę z tym było zachodu ale umówiona byłam na rano (więc nie głodowałam) a potem dzień szybko minął bo prawie cały czas spałam. I na drugi dzień było już wszystko ok (trochę w nocy spać nie mogłam ale to pewnie po przespaniu całego dnia). Mam baaardzo słabe zęby, w rok zrobiły mi się ubytki w strasznej ilości- miałam za jednym razem robionych 14 zębów i dwa wyrywane. Teraz, jak mam pojedyncze- to chodzę normalnie- oczywiście umierając ze strachu, ale proszę o znieczulenie do znieczulenia (taką maścią dla dzieci pani mnie smaruje :) ) i jakoś to idzie. Gdybym zbowu miała taką ilość zębów do zrobiena- to pewnie znowu wybrałabym się na narkozę. Psychika najważniejsza. Tylko w doświadczonym gabinecie, eksperymentów na sobie lepiej nie robić :) pozdrawiam :)

Gość Frezja_21
Kicia Misia. Napisz gdzie robilas to narkoze i kiedy? A i jak to jest po narkozie? Konkretnie mam na mysli to czy jak sie spi to u nich czy przenosza gdzies czy jak? W szpitalu to wiadomo ale tam se jakos tego nie umiem wyobrazic. Nie wiesz czy mozna przy jednej narkozie kanalowo wyleczyc kilka zebow? Ja cierpie w domu pozeram tabletki plukam gozdzikami i szalwia i wyje. tak juz od kilku lat walcze (oczywiscie nie non stop bo chyba sie tam nerwy chowaja co jakis czas ale problem jednak jest i niepokoj ze w najgorszym momencie zacznie bolec i nie pomoga srodki przeciwbolowe np w swieta czy na wyjezdzie. Ja sie boje do tego stopnia ze potrafie przyjac w gabinecie zatrzyk znieczulajacy i zwiac z fotela co zreszta nie zdarzylo mi sie raz czy dwa a wiecej. koszt coz jest troche wysoki ale postaram sie nazbierac i komfortowo zalatwic wreszcie te sprawe. Czy ktos moze rowniez polecic jakies dobre doswiadczone gabinety ktore udzielaja narkozy na slasku w okolicach do 50km od Raciborza? bede wdzieczna za kazde info. pozdrawiam ;)

Gość gosia..........
Ja tez chce narkoze. Jestem z koszalina. Wie ktos gdzie i za file wylecze paszcze pod narkoza? Rodzilam dwa razy, mogę rodzic jeszcze codziennie bylebym nigdy nie musiala iść do dentysty. ;(

Gość Frezja_21
haha ja mam to samo. moge jeszcze rodzic ale bron boze nie stomatolog. troche zaniedbalam se zebole choc nie jest tragicznie. zdecydowana jestem na narkoze tylko trzeba uzbierac fundusze i znalezc porzadny gabinet. a mam jeszcze jedna watpliwosc ile to bedzie lacznie trwac z uwagi na to ze dzieciaczkowi trzeba znalezc opieke na ten czas. pozdrawiam strachliwych ;)

Moja mama miała pod narkozą usuwanego zeba, ale po obudzeniu zemdlała i miała ciężko odzyskać przytomność, nie wiadomo dlaczego i teraz ma do usunięcia jeszcze jednego zęba ale się boi.

Gość kajka22
pracuje w gabinecie stomatologicznym w którym sa wykonywane zabiegi w narkozie na fundusz i prywatnie.na fundusz dla osób niepełnosprawnych ze st niepełnosprawnosci znacznym lub umiarkowanym.pryw kosztuje u nas to 1000 zł sama narkoza jest wykonywane leczenie i usuniecie za jednym zamachem od 150 zł koszt plomby w jednym zebie i od 150-500 zł kazdy usuniety zab.nie mozna niestety wykonac leczeni kanałowego w narkozei bo to jest leczenie wieloetapowe.do tej narkozy potrzebne sa badania ekg morfologia czas krzepniecia i krwawieni mocznik kreatyninia potas sód.dla osob niepełnsprawnych na zabieg trzeba zabrac orzeczenie o niepełnosprawnosci wyniki bad zaswiadczenie o ubezwłasnowolnieniu jesli jest ubezwłasnowolniona os.na naszej str sa do pobrania ankiet anaestezjologiczne ktore pomoga znieczulic do tego zabiegu anestezjologowi bo takowy lekarz jest podczas zabiegu.w dzien zabiegu trzeba byc na czczo i na pryw zabieg i na funduszowy.do nas na zabieg przyjezdzaja ludzie ktorzy znajduja nas przez str internetowa: www.stomatologiwnarkozie.pl.zapraszam do skorzystania z naszych usług.

Gość kajka22
www.stomatologiawnarkozie.pl zapraszam do nas i korzystania z naszych usług i profesjonalnych lekarzy.pozdrawiam:)