Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia22.

pytanie o węzły chłonne

Polecane posty

Gość gość
Dziekuję bardzo za odpowiedź.Chyba zrobię niedługo USG tego węzła dla świętego spokoju. A czy to normalne, że mnie nie boli albo boli tylko czasami bardzo mało?

Gość goscmarta
Zawsze jak chce się sprawdzić czy nie ma się komórek rakowych w organizmie to można sobie zrobić tzw markery- tj badanie z krwi ktore wskazuje czy mamy komórki rakowe w ciele, jest kilka rodzajów tych markerów na różne rodzaje nowotworow

Gość goscmarta
Ja za 250 zł zrobiłam sobie markery na wszystkie rodzaje raka oprócz raka jąder i wszystko mam w normie, dużo ludzi i tym nie wie ja zresztą też nie wiedziałam aż w szpitalu w trakcie diagnostyki mi powiedzieli- warto to zrobić bo człowiek zawsze spokojniejszy jest jak ma w normie wszystko a jak są podwyższone to też dobrze bo jest szansa na szybką diagnostykę żeby pójść do onkologa- pozdrawiam wszystkich zmartwionych bo wiem co czują i zdrówka życzę :)

Gość gosc291200
hej....chciałam cos opowiedzieć o sobie i moich paranojach.......może opowiem jak to się zaczelo. kolega zachorowal na nowotwor hodgina ja zaczelam się macac po całym ciele znalazłam zgrubienie pod pacha oczywiście schiza wezly chłonne, szukanie w internecie diagnozy bo zgrubienie było dość twarde długie...już wyobrazalam sobie ziarnice chlonniaki bog wie co jeszcze ....poszlam zrobić morfologie ,rozmaz,ob jedynie białych krwinek było poniżej normy 3,84.....panika rak na pewno rak/!!!!!! rodzinna mowi zebym zrobila dla pewności usg pach i piersi co to jest bo nie ukrywa ze w dole pachowym roznie jest.....radiolog był bardzo mily wytlumaczyl zmierzyl ...diagnoza tłuszczak !!! wynik usg : w dole lewej pachy podluzna zmiana o gładkich obrysach i echogenicznosci tkanki tłuszczowej o wymiarach 39mm x6mm obraz przemawia za tłuszczakiem..... obie piersi bez zmian ogniskowych i litych ,wezly chłonne pachowe obustronnie niepowiekszone usmiech.gif także nie taki diabel straszny jak go maluja...ja jestem przykładem żeby nie diagnozować się w internecie a isc do specjalisty który wytłumaczy :0 pozdrawiam i zdrowia!! tak się wlasnie zastanawiam czy nie popadam w hipochondrie...coz czas pokaze

Gość AGNIESZKA

Niestety bardzo cięzko czasami wyczuć powiększenie węzłów chłonnych, jeżeli jest ono np. delikatne. Tym bardziej powiększone węzły w pachwinach... A przecież ich obecność już powinna stanowić niepokojący sygnał, że coś jest nie tak. Niestety, często okazuje się, że to nawet jakieś poważniejsze choroby typu rzeżączka... poczytajcie sobie sami https://wenerolog24.pl/objawy/powiekszone-wezly-chlonne-pachwinowe.html