Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetuchaa

blizna po zabiegu chilurgicznym-znacie jakąś dobra masc?

Polecane posty

Gość Anetuchaa

mam ''płaską'' blizne po zabiegu...i nie wiem w jaki sposob sie jej pozbyc.W aptece dowiedziałam sie o istnieniu 2 masci( cepan i jeszcze jedna na c...ale nie mapietam nazwy).Nie wiem czy sa skuteczne...mieliscie je moze i polecacie...czy moze cos innego wam pomogło

Gość cepan i contractubex
obie skuteczne, wcieraj starannie przez dluuuugi czas,cierpliwosci, blizna nie zejdzie ale zrobi sie malo widoczna, ja tak wyleczylam bliznowca po cesarce w rok, mozesz tez robic oklady, wszytsko jest na ulotce,powodzenia

Gość ania.........
a jak "starą" miałaś tę blizna po cesarce? Ja mam 7 lat,to już raczej nie zblednie...

Gość im starsza blizna
tym ciężej z nią cokolwiek zrobić. Te maści mają sens tylko wtedy jak blizna "nowa"

Gość mam 3
z czasem blizny robia sie mniej widoczne....zwlaszcza te bez zrosto itp i na moim ciele sie przekonalam ze zarowno te ktore byly traktowane masciami jak i te ktore nie byly...

Gość oparzona
jakies kilkanascie lat temu sie poparzylam- potem przez kilka lat (!) wcieralam cepan i contratubex - z naciskiem na to drugie bo tak nie smierdzi i blizna zmniejszyla sie 3 krotnie. ale trzeba regularnie stosowac a efekty beda

Gość jakamała
popieram.contratubex genialny. siostra uzywala go za mlodu, jak jeszcze go w kraju nie bylo. ewenualnie cepan-ale strasznie smierdzi cebula- tyle że jest tanszy

Gość jakamała
a contratubexem zlikwidowalam bliznowca po operacji torbiela :)

Gość Tointex
Tointex, Flucinar

Gość jakamała
znam osobe ktora zlikwidowala ślad po cesarce po kilku latch w dosc nietypowy sposob- starla skore na bliznowcu pumexem- ale nowym, potem kiedy rana sie zagoila stosowala contaratubex. troszke szalone, ale blizna zniknela prawie w zupelnosci, jest plaska i dopiero po bliski przyjrzeniu ja widac

Gość taktrzeba niestety
ziola szwedzkie-naprawde skuteczne,smarowac bliznowca przez 3 miechy-wygladzi i zmniejszy blizne do minimum

Gość Anetuchaa
zioła szwedzkie??to jakims wywarem sie smaruje...czy moze to jakas masc na bazie...ziół szwedzkich

Gość w aptece kup
ziola szwedzkie i smaruj tym-mialam rozoranego palucha ,do kosci,poprzecinane nerwy,smarowalam od razu ziolami,az dziw bierze blizna ledwie widoczna i palec zagoil sie bez zadnych komplikacji w krotkim czasie-to jest alkoholowy wyciag pod nazwa ziola szwedzkie

Gość Maarcelina
oooo a za ile te zioła szwedzkie??moze mi tez pomogą(bo mam swieza blizne...cała czerwona jeszcze jest)

Gość dosc tanie są
zakup i smaruj,3 razy dziennie,po bliznie nie zostanie nic,znakomite na bliznowce i gojenie sie ran

Gość nafta efta
z tego co czytałam w googlach to nie jest na blizny:)

Gość cepan--
ja kedys stosowałam cepan przez 3 miesiace(około) niewiele mi pomógł...a o tych ziołach szwedzkich pierwszy raz słysze

Gość KOSMOS
Bardzo polecam DERMATIX Jest dostępny w aptce i jest rogi ale za to dobry. Uważam że jeden z najlepszych. pozdrawiam

Gość aaaupupupupup
up up up

Gość Jumi
Dermatix,dużo kosztuje ale nie swędzi jak Conractubex.Jest też wydajny,smarowałam bliznę(świeżą)na noc tylko.Czytałam też o maści Varaderm(czy jakoś tak)

Gość WYGRAŁAM Z BLIZNOWCEM!!!
Udało mi się wygrać z bliznowcem. Załatwiłam sobie od chirurga skierowanie na zabiegi(JONOFOREZA,ULTRADŹWIĘKI) NA LEKU CONTRATUBEX. LICZBA ZABIEGÓW TO 10. 3 razy powtórzyłam serię ! Udało mi się! PS: po ukończeniu zabiegów kupiłam maść dermatix która również mi pomogła i to bardzoo!!!!!!Cena jest dość wysoka ale maść jest bardzi wydajna i wystrczyła mi na 2 mies.:) także nie ma co sie załamywać jednak da się wygrać:)))

Gość gość
Niestety wszelkie maści są mało skuteczne i nigdy nie usuną blizny tak jak zabiegi laserem frakcyjnym. Ja robiłam taki zabieg u doktor Jędrys i teraz po bliznach nie ma praktycznie śladu. W końcu mogę się cieszyć swoim wyglądem. Polecam każdemu tego lekarza.

Gość gość
Moim zdaniem maść nie będzie skuteczna na taką bliznę. Mając podobny przypadek zdecydowałam się na laserowe usunięcie blizny w klinice Magnuccy. Zabieg został wykonany bardzo precyzyjnie i skutecznie. Uważam, że klinika ma bardzo duże doświadczenie. Szczerze polecam ich usługi.

Gość gość
Pewnie że laserem zrobisz to najszybciej chociaż całkowicie blizny nie usuniesz nawet zabiegami laserowymi, koleżanka chodziła na takie coś i też ma jeszcze ślad, mnie więcej na to samo wychodzi smarowanie bio piłem tyle że trzeba dłużej czekać na efekty

Gość gośćmorelka
jesli blizna jest swieza to masc na pewno pomoze, tylko trzeba nakladac ją systematycznie. ja uzywam veraderm po operacji biustu i blizna fajnie jasnieje.

Gość drastyczniedobra@gmail.com
Dnia 29.07.2018 o 00:12, Gość gość napisał:

Moim zdaniem maść nie będzie skuteczna na taką bliznę. Mając podobny przypadek zdecydowałam się na laserowe usunięcie blizny w klinice Magnuccy. Zabieg został wykonany bardzo precyzyjnie i skutecznie. Uważam, że klinika ma bardzo duże doświadczenie. Szczerze polecam ich usługi.

Pani Pożarkowska (ostrzyknięta jak Pamela Anderson menadżerka kliniki)... już by sobie Pani darowała wciskanie kitu. Super ekipa lekarzy - partaczy bez doświadczenia pracujących po pseudo klinikach w całej Polsce. Jak klinika może mieć doświadczenie... Lekarz może mieć doświadczenie. Ta klinika ma dwa lata... doświadczenie w czym? w skubaniu ludzi z pieniędzy? Serdecznie zapraszam wszystkich pokrzywdzonych pacjentów do kontaktu: drastyczniedobra@gmail.com. Mam już jedną Panią po nieudanej labioplastyce, która musiała przejść reoperację w innej klinice. Zastanówcie sie dwa razy, zanim zdecydujecie się tam na jakikolwiek zabieg. Stracone pieniądze, zdrowie i nerwy. Pragnę zaznaczyć, że negatywne opinie klinika skrupulatnie usuwa.