Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszyscy wiedzą

Jak schudnąć i utrzymać wagę?

Polecane posty

Gość nie bądź taki
Jak wiesz, to powiedz

Gość ja też nie wiem
jakbym wiedziała, to by mnie tu nie było ;)

Gość jestem zarobiona
kurde dziewczyny ja jestem na etapie załamki wiosną tzn ok marca-kwietnia przysięgłam sobie solennie ze schudne , i co , ano to co zawsze jest połowa czerwca a ja po kilkidziesięciu próbach i kolejnych dietowych poniedziałkach dalej jestem gruba , może nawet troche grubsza, JAK ZWYKLE NIE UDAŁO SIE nie daję rady , słowo dieta wpływa na mnie stresująco, w niedzielę mam zaplanowany jadłospis a juz w poniedziałek w okolicach obiadu go łamię dzisiaj jest sobota mam totalną załamkę wiem ze bede zreć cały dzien i jutro tez o ja pier**** nienawidzę tego

Gość DIETA ......
to pierwszy krok do otylosci :P

Jest tylko jeden skuteczny sposób, żeby schudnąc i utrzymywać wagę. Trzeba raz na zawsze zmnienć upodobania i przyzwyczajenia żywieniowe.

Gość Ba ale jak to zrobić
No jak?

Winogronka8 - Ty chyba nie czytałaś Młynarskiego, który zwuważył: \"O każdej przyjemności mozna zapomnieć bez żalu, jeśli na jej miejsce pojawi się większa\".

Gość a ja wiem lepiej
wiem jak schudnąć bez głodzenia się i liczenia kalorii wiem jak schudnąć żeby nie mieć obwiłej skóry i efetu jo-jo ale o tym w mailu, jak chcecie to piszcie :)

Gość nienienienieniene
spadaj z tymi reklamami

Gość napisz tu a nie e emailu....
...

Gość Wika.22
Utrzymac waga da ise chyba tyklko pozostając cały czas na Diecie... A to staszna katorga... Ps: ja tez mam Babcie, której sie nie da wytłumaczyć ze sie nieche , że nie jest sie głodnym.. Paulka123,udało Ci sie znaleść jakis sposób na babcie???

Troskliwej Babci ( Mamie, Żonie, Cioci) powiedz, tego nie mogę nawet próbować, doktor podejrzewa u mnie początki cukrzycy. To działa.

Gość Wika.22
hmmm... moze i jest to i sposób na Ciocie i Babcie...

Gość jejec
Winogronka8 to juz lepiej wogole sie nie odchudzac tylko uprawiac jakis sport i ciwczyc!!! 21.03.2005r rzucilam jedzenie schudlam 20 kg 15.02.2006r rzucilam fajki i co?ja nie dam rady? pozdro Zmiana nawyków zywieniowych nie musi oznaczac Diety i odchódzania.

Ani sama dieta bez ćwiczeń nie będzie skuteczna, ani same ćwiczenia bez zmiany odżywiania.

Gość O to toto

Gość martinkaa
cwiczenia cwiczenia nic nie przychodzi latwo i tyle bierzcie sie za siebie ja zawsze kochalam sport nie bylam gruba ani przy kosci bo rozmiar"m" to niejestduzy teraz przez rok cwiczenia godzine dziennie w weekendy 2 schudlam 12 kg prawie... dziala.. tylko trzeba chciec i nie trzeba duzo sobie odmawiac najlepiej zrezygnowac ze slodyczy jesli sie je i z podjadania jesli podjadacie toi owoce ,ja kocham jablka albo przegryzac platki..niesttye bez wysilku fizycznego na dlugo nie schudniecie tylko na miesiac dwa i wroci wam o 2 kg wiecej +to co schudlyscie.. wiec nie wie czy warto drakonskie diety stosowac ja kiedy mam ochote na lody albo pizze ide i jem potem wiem,ze to spale przez godzine zreszta jak organizm codziennie cwiczy to potem juz jak sie jeden dzien nie cwiczy to miesnie pracuja i spalaja :) pozdrawiam i zycze wytrwalosci:*

a no wlasnie popeira. tez kiedys sie odchudzalam dietami cud ale mi nie szlo zupelnie. potem lekarz kazal mi wiecej jesc i wiecej cwiczc co poprawia ladnie metabolizm i nawet jakies szalnstwo typu pizza nie oklada sie z biodrach.

Gość ewcia 345
ćwiczyci nic to nie daja

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Taakk... Ja to głównie chcialabym sie dowiedziec jak utrzymac wage.. W maju wazylam 68 kilogramow i przez cale wakacje staralam sie zrzucic wage jedzac tylko 1000 kalorii dziennie. Dzisiaj waze ok 54-53 kilogramow (wzrost 165cm). Bardzo podoba mi sie moja sylwetka i boje sie teraz cholernie ze jak zwieksze kalorie do 2000 dziennie to znowu stane sie gruba ;( Oczywiscie nie mowie tu o tym ze chcialabym jesc słodycze i pic kole tonami, odzwyczailam sie juz od nich i nie ciagnie mnie do tego.. chcialabym tylko wiedziec czy jak bede wyrabiac 2000 kcal dziennie mpoja waga wzrosnie

im mniejsza waga tym mniejsze zapotrzebowanie kaloryczne a więc logiczne jest, że nie można wrócić do poprzednich przyzwyczajeń... a ja już po schudnięciu tak sobie nabiłam plan zajęć aktywnością fizyczną, żeby ruszać się jak najwięcej zamiast marnować czas przed telewizorem a wszystko po to by podkręcić metabolizm i by móc więcej zjeść heh :) radzę pokochać jakiś sport w moim przypadku to pływanie i aerobik no i oczywiście taniec :)

Gość hekklaa
Ja zawsze sie frustrowalam ze waze wiecej niz dziewczyny w moim wieku. Nigdy nie bylam gruba, ale bylam pyza. Zawsze uprawialam sporty, ale w moim przypadku to niewiele pomagalo, bo moja mama bedac w domu zawsze mnostwo gotowala i to pysznych (tlustych)rzeczy. W ciagu ostatnich 2 lat schudlam 12kg NIE STOSUJAC ZADNYCH DIET!!!. JAK? 1. bylam stale zajeta: uczelnia/regularne zajecia sportowe i wyjscia/ wyjazdy w gory podczas weekendow 2. wakacyjne 2 mies wyjazdy do tzw dzikich krajow jak Azerbejdzan, gdzie siedzi sie w gorach a opcje jedzeniowe sa dosc ubogie + trzeba wszedzie targac duzy plecak i nie ma sie kasy na nic wiecej 3. w miedzyczasie sie zakochalm i zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, ktore uregulowaly mi sprawy hormonalne chyba (ale i tak odkladalam je na 3 m-ce w ciagu roku) 4. zadnego odmawiania sobie jedzeniapod wzgledem ilosciowym - nigdy nie bylam glodna - nalezy ograniczyc slodycze, nigdy nie jem tez czipsow 5. troche stresow w pracy, na uczelni, sprezanie sie pod presja czasu 6. zawsze pyszne sniadanie. wszyscy mi mowia ze jestem teraz b. szczuppla 52.5 kg przy 164 cm, ale czesc starych kompleksow i tak pozostala. mam wrazenie, ze tego zadna dieta ani schudniecie nie jest w stanie zmienic, trzeba sie przestawic psychicznie. Pozdr

Gość zuzu78
witam chce udzielic wszystkim cennej rady na temat odchudzania bo tak naprawde odchudzanie zaczyna sie w glowie dopoki nie zrozumiesz ze masz z tym problem nie warto stosowac zadnych diet bo to dziala w druga strone zamiast zrzucic kilogramy przytyjemy ja na samym poczatku musialam zrozumiec ze mam z tym problem gdy juz mialam to za soba poszlam do dietetyka ktory opracowal mi diete do tego doszedl rower 20 km dziennie i po 4 miesiacach z 89 schudlam do 65 kg dzis czuje sie szczesliwsza i moge powiedziec ze mozna,tylko trzeba chciec ale to nie wszystko bo tak naprawde sukcesem nie jest schudnac ale utrzymac wage powodzenia

Gość trening
Kazda dieta jest skuteczna, tylko, ze kazy mysli mysli, ze ona dziala odrazu, dobry tryb odchudzania jest dluzszy, dodatkowo trening. Jedzcie 5 razy dziennie male porcje i starajcie sie, zeby nie byly tlusye, duzo warzyw owocow, zamiant chipsow zjedzcie jakis cos zdrowego i pozywnego. Powiem jak ja schudlem: 1) na sniadanie jadlem kanapke wasa z jakims wazywem i jakis owoc 2) na obiad polowa talerza to salatka bez zadnego sosu jak na przyklad czosnkowy, kawalek miesa i dwa ziemniaki 3) na podwieczorek jakis owoc: jablko, banan itp 4) na kolacje jakas kanapke, bez masla, lub bardzo cieniutko z warzywem 5) jadlem duzo ryb 6) trenowalem dwa razy w tygodniu po 2 godz 7) nie mozna sie przejadac, zawsze trzeba po posilku czuc lekki niedosyt THE END

Gość ona.....
Dziewczyny mam sprawdzony sposob, przynajmniej na mnie dziala. Zawsze lubilam jesc slodycze, nie wyobrazalam sobie ich nie hesc, ale powiem wam, ze mam w sobie taka motywacje, tym bardziej, ze widze efekty na wadze i to bez wiekszego ruchu. Poprostu ograniczylam slodycze, staram sie jesc ich jak najmniej. Zwykly chleb zastapilam razowym (czarnym) W ciagu dnia jem 4-5 malych posilkow. Pije duzo wody. I przez 4 tygodnie schudlam 4 kilo. Moze to nie jest jakos rewelacyjnie, ale czym wolniej tym pewniej, ze nie bedzie efektu jojo. Podam wam co jadam w ciagu dnia Na sniadanie jem 2-3 kroki razowego chleba z szynka, pasztetem lub zoltym serem. Na drugie sniadanie o ile nie zapomne jem np. jablko albo banana. Na obiad to co mama ugotuje, poniewaz kiedy wracam ze skzoly nie mam opcji robic sobie czegos sama na szybko. O 16 jem owoc lub jogurt. I o 19 2 kromki czarnego chleba klub jajecznica z 2 jajek. Zycze wytrwalosci i powodzenia w schudnieciu. :)

Gość mirindeczka
Utrzymanie wagi nie zawsze jest proste.To starsznie trudna rzecz ,zwłaszcza jesli czlowiek sie juz nie kontroluje i je za dwóch.Dlatego ja nie przestałam gotowac sobie zdrowych obiadków, miedzy innymi dlatego tez kupiłam garnki indukcyjne.

Gość Martyna .
Hej. Trafiłam ostatnio na bardzo fajną stronkę i chciałabym ją wam polecić . Jeżeli ktoś ma ochotę schudnąć i zrzuć przy okazji brzuszek to proszę, oto link . :) http://www.odchudzanienazawolanie.pl/index2.php Osobiście sama jestem w pierwszym tygodniu i widzę efekty.:) To działa! :D Pozdrawiam Martyna .