Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaa22

Czy ktoś miał operowane kolano??????????

Polecane posty

Czy bardzo boli po operacji? Jak długo leży się w szpitalu i czy można chodzić normalnie chodzić czy o kulach a moze trzeba leżeć piszcie prosze

Gość ...hela...
ja miałam. Artroskopię. Nic nie boli bo znieczulenie długo trzyma. Potem ci dają przeciwbólowe jak chcesz. mnie wypisali na "łykend" a operowali we wtorek. chodziłam o kulach 4 miesiące z tego 2- tylko przy wizycie u lekarza;) sie nie martw! będzie git! Pozdrawiam :)

a co jest atroskopia a miałaś przed operacją skierowanie na ogólne badania prześwietlenia i takie tam bo niewiem ja chyba nie bede miała atroskopi tylko zwyką operację z narkozą . A skąd mialaś kule?? Kupiłaś gdzieś?

Gość ...hela...
Ogólnie rzecz biorąc artroskopia to operacja z wglądem do środka stawu w celu zobaczenia czy wszystko jest na swoim miejscu;) Ja miałam znieczulenie dolędźwiowe czyli od przepony w górę byłam sobą;) Słyszałam tylko ( bo mi powiesili zasłonkę) że się cś dzieje a jak usłyszałam wiertarkę to spanikowałam... Niestety nogi nie działały więc nie wiałam. Dopiero potem okazało sie że to dla mojego dobra nawiercili mi rzepkę (9 razy) bo podobno była za miękka i im się jakiś chwytak wbijał za mocno... :( Kule można zazwyczaj wypożyczyć w przychodni ortopedycznej - ja pożyczałam od wuja.

to ja będe miała co innego bo będą mi coś w środku przecinać:( więc to nie atroskopia prawda? a miałaś te badania??

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxx
ja mam operację jutro... rehabilitacja bedzie trwała 2-3 miesiące... bo po operacji wszytsko zalezy od Ciebie- wysiłku jaki włozysz w rekonwalescencję... ja będe miała centralizzację prawego kolana.. 3majcie kciuki..:) a tak przy okazji to może ktos wie po zczym najlepiek sie rany goją i blizny?

Gość ...hela...
mnie potrącił samochód i mimo, że początkowo nie było żadnych objawów to ppo kilku miesiącach zaczęła mi sie zbierac woda w kolanie. Lekarz powiedział, że to następstwo tego nieszczęsnego potrącenia, dawał leki ale po kolejnej wizycie z nabrzmiałym kolanem dał skierowanie do szpitala. Artroskopia to właśnie rodzaj takiego badania bo najpierw wprowadza sie na śiatłowodach(albo jakos tak ) kamerę do stawu , ogląda sie czy wszystko gra a jak nie gra to sie operuje. U mnie trochę fałszowało :) więc mi nastroili;) Badania więc jako-takie to to nie były, nie?

Gość ...hela...
do---> xxx... Wiem że to brzmi obrzydliwie ale najlepszym środkiem pomagającym w wyleczeniu ran jest własny, poranny mocz... I nie jestem żadnym podszywaczem... Podejrzewam, że nie jestem osamotniona w swoich obserwacjach;)

hela to ja będę miała typową operację bo kazali mi zrobić krew,mocz,ekg,prześwietlenie klatki piersiowej i pytali czy byłam szczepiona przecie żółtaczce:(

Gość ...hela...
mi to sie od razu kazali zaszczepić od żółtaczki... a rtg kolana nie miałam:) Nie martw sie nie takie to straszne . Owszem przeszkadza bo nie można skakać, ba - nawet chodzić ciężko ale da sie wytrzymać. Mnie t onawet potem do sanatorium ZUS wysłał :)

to nawet pewnie mogę zapomnieć o szpilkach:( a te kule są jakieś kolorowe czy tylko takie zwykłe myślisz że napewno będę musiała chodzić o kulach boże jak ja będę wyglądać;(

Gość uppupup

Gość Roksnk
czesc. mam wode w kolanie czy ktos moze wie ile czasu mozna z tym chodzic? bo w tej chwili nie mam mozliwosci zooperowania tego kolana. czy jak bede dlugo z tym chodzila to cos moze mi sie stac?

ja tez mialam artroskopie i mozliwe ze jeszcze jedna mnie czeka i przy artroskopii kazali mi tez zrobic badanie krwi, moczu i musialam byc zaszczepiona przeciw zoltaczce, rtg i mialam robiona pod narkoza. Misiaa to ile bedziesz chodzila o kuli, ile w szpitalu bedzie itp. to zaleza od zalecen lekarza i od Ciebie i od tego ci Ci beda robili... napewno nie masz sie czym martwic :) O kuli napewno bedziesz musiala chodzic :) Roksnk idz do ortopedy jezeli jest nie duzo plynu to powinno sie wchlonac jezeli duzo to powinien Ci zrobic punkcje (z tego co mi sie wydaje) ale to tez zalezy od tego co Ci sie stalo ze ten plyn Ci sie zebral...

Gość maniaczek
mam pytanie ja bede mial artoroskopie i slyszalem ze robia badnia moczu i krwi ...moze moga wykyrc thc we kriwi moczu plsss odp!!

Gość Julllikta
Mi robili w CKR w konstancinie. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to śmiało na mail. zabieg nie jest taki straszny jak go opisują:)

Gość gość
A u mnie 3miesiące w szpitalu, 3 o kulach i rok bólu