Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie chociaż ten jeden raz

Kosmetyki przeciwtrądzikowe. No pomóżcie mi chociaż raz!

Polecane posty

Nie mam dużo tradziku. Chcę kupić jakiś tani żel i tonik przeciw pryszczom (nie na pryszcze, tylko przeciw), co polecacie? POomóżcie mi, bo za kazdym razem, jak o coś was pytam, to nie odpowiadacie. Byle skutecanie i tanio!

Gość idź do dermatologa

Gość polecam garniera
zel antybakteryjny głęboko oczyszczajacy ok 10 zł oraz tej samej firmy tonik antybakteryjny ok 10-12 zł uzywalam i byłam zadowolona poozdroowka

Ale ja nie chcę kosmetyków na trądzik, tylko przeciw tradzikowi! Więc na co mi dermatolog, przepisze jakieś drogie leki i tyle.

Gość ze swojej strony
moge polecic zwykłe mydło i krem nivea i spirytus salicylowy do miejscowego przecierania, moim zdaniem wszystkie kosmetyki sa do niczego

Gość jajajajjajajajaja
Ja tez polecam spirytus salicylowy, bardzo dobrze wysusza, na noc po prostu idealny. Ja miałam jeszcze kiedys żel "Skinoren" , ale on kosztuje ok. 45 zł. Jednak warto w niego zainwestować, bo jest niezastąpiony.

Gość Ale ty **************
Bo ludzie tutaj musze znać bardzo dobrze listę specyfików nie na trądzik tylko przeciw trądzikowi bo TY tego chcesz? Musisz być egoistką naprawdę. A jak użyjesz żelu antybakteryjnego to co Ci się stanie? Trądzik Ci wyskoczy? Przecież takim żelem możesz myć twarz nawet jak nie masz problemów z trądzikiem.

Gość polecam garniera
masz problem ze soba ?? jak zwylke nie mozna na was liczyc ?? o co ci chodzi ?? nie kumasz ze zel i tonik antybakteryjny mozesz stosowas zapobiegawczo nie majac tradziku ?? i nie przesadzaj bo nie są takie drogie ....

Gość polecam garniera
zgadzam sie z powyzsza opdowiedzia

Gość faktycznie jakaś
idiotka z ciebie, nie ma takich preparatów o jakie pytasz, s ąalbo do normalnej cery albo do trądzikowej. Nie ma do cery po przejściach żeby zapobiegały trądzikowej, a skoro uważasz że nikt ci tu nie pomógł i nie pomoże to SPIE*** grzecznie!!!

Gość dddddddddd
idiotka z ciebie i tyle, po co Ci kosmetyki przeciwtradzikowi?? a czym sie rozni "na pryszcze" od "przeciwpryszczom"?"?

Używałam preperaty na tradzik ale nic nie dały! Ale ty ************** ja już wiele razy prosiłam tu o pomoc, poradę ale odpowiedzi nie dostawałam. jak możecie pisać że jestem egoistką? Dlaczego wy mnie wyzywacie? Ja was proszę o poradę a wy każecie mi spier*****! No co ja wam zrobiłam, że mnie wyzywacie? INni też proszą o pomoc, i nie widziałam, zeby ich aż tak krytykowano! Jak nie znacie odpowiedzi, to po co mnie wyzywacie, wystarczy kliknąć na WSTECZ i tyle wam powiem. Czym ja sobie zasłużyłam na takie wasze ignorowanie? Ja mam mało trądziku dlatego zależy mi na kosmetykach (łagodnych) które zapobiegają, bo ja nie mam nic do leczenia! NIE WYZYWAJCIE MNIE!

Nie znacie mnie, wiec nie macie prawa mówić, ze jestem idiotką! Czy jest tu ktos, kto może mi pomóc?

Gość mydło i krem nivea
oraz spirytus salicylowy to najlepsze kosmetyki, krosyki pojedyńcze zawsze się będa pojawiac bo to normalne, zwłaszcza przed okresem

Gość Chikita
a może zastosowałabys Acne Expert firmy Dermedic ja mam zel oczyszczajacy i ma działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwłojotokowe:) w sumie pisze na tym kuracja przeciwtradzikowa ale nadaje sie do skóry tradzikowej, tłustej lub mieszanej.. kosztuje cos ok 24 zł w aptekach Ja osobiscie z czystym sumieniem moge polecic, nie mam wiekszych problemów z cera tylko od czasu do czasu jakas krosta (ale to chyba normlane) 3m sie miłego dnia

Gość kaskaa5
- mydlo siarkowe -maśc Tribiotic - żel punktowy z Avonu - żel oczyszczający Aloe z Oriflame - pasta cynkowa -Sudocrem (niestety zatyka pory) Z tych byłam i jestem najbardziej zadowolona. Stosowałam też: -masc Dermaknel - maść Benzacne - toniki wszelkiego rodzaju I nie pamietam co jeszcze. Ale te kosmetyki mniej mi pomogły.

A co sądzicie o serii Nivea Visage Young (raczej na łagodny trądzik):?

dziewczyno sama tradziku nie wyleczysz(samymi kosmetykami) to jest problem skóry od środka a nie od zewnątrz. Wiem bo od kilku lat mam ten problem,dopiero tydzien temu poszłam do dermatologa,zapisal mi antybiotyki przeciwbakteryjne(kosztuja 3 złote),jak to okreslił mój lekarz trądzik trzeba zahamować. mam jeszcze taki specjalny płyn robiony w aptece na recepte,potem będe miała robioną dermabrazje. wybiezr sie do dermatologa,radze Ci to.

Gość a ja nie polecem
pójścia do dermatologa i zazywania antybiotyku, bo to pomoze na krótką chwile i później będziesz miała problemy z aftami. Co do Nivea young też nie polecam bo się po tej serii błyszczałam okropnie. zacznij od zrowej diety, dużo warzyw i owoców a mniej słodyczy i chipsów, herbata zielona oraz zwykłe mydło do twarzy, lub np siarkowe

Gość przeciwtrądzikowe
spróbuj żel przeciwtrądzikowy oczar...!! a do mycia twarzy garnier czysta skóra 3w1... jest jeszcze pełno dobrych preparatów tylko trzeba ich wypróbować ja już pełno próbowałam jedne mniej pomagają inne więcej itp...:D

Gość dermatolog jest do kitu
dermatolog albo ci przepisze drobie leki albo takie co wogóle nie działaja....to jest śmieszne żeby dermatolog nie umiała pomóc!!!!

A może daj sobie spokój z chemią, polecam tonik domowy: szklanka wody + 15 kropel olejku herbacianego + 10 kropel cytryny. Zamiast kremu oliwa z oliwek.

Gość szczekoczuja
moze kup po prostu jakis lagodny zel bez silnych wysuszajacych detergentow, do cery wrazliwej, wkraplaj do niego olejek herbaciany

Witam! Jesteśmy hurtownią Kosmetyków Profesjonalnych. Zaopatrujemy Gabinety kosmetyczne, Spa&Welnes oraz wiele szkół kosmetycznych w całej Polsce. Jesteśmy dystrybutorem wielu znanych i liczących się firm kosmetycznych m.in BIELENDA, AA PRESTIGE, PAYOT. DEPILEVE, BELNATUR, ACADEMIE, ZIAJA, NAILS COMPANY, SORAYA oraz Epilar System!!! Sprzęt Kosmetyczny firmy BAYLLASPA www.bayllaspa.eu Zamówiony towar dostajecie państwo w ciągu 48 h. Do każdego zamówienia dokladamy Gratisy w postaci Próbek, kapcie, ręczników, opasek itp Serdecznie Zapraszam na stronę www.monimar.pl Monimar-hurtownia kosmetyczna ul.Wyglendy 1 44-200 Rybnik tel/fax 032 42 39 920

Papka do cery trądzikowej 30ml firma Jadwiga Profesjonalny preparat stosowany w gabinetach kosmetycznych oraz w domu w leczeniu cery tłustej i trądzikowej. ... więcej na www.monimar.pl

Gość Gokkenzan
KURACJA DROŻDŻOWA - JAK JĄ PRZEPROWADZIĆ: 1. zalewasz mlekiem 3/4 kubka. 2. Następnie wstaw mleko na ok. minutę dwadzieścia do mikrofalówki (moc 400 watów, żeby mleka nie doprowadzić do wrzenia). 3. Dodaj 2-3 łyżki cukru. 4. Następnie dodaj do kubka /cienki/ kawałek drożdży odcięty z kostki. 5. Dobrze wymieszaj, żeby drożdże nie opadły na dno. Odstaw kubek na ok 2 minuty, żeby drożdże zaczęły fermentować. 6. Tak przygotowany napój pij dwa razy dziennie: Rano: na czczo. Wieczorem: przed snem. Przed: Powiem na swoim przykładzie. Wcześniej stosowałem specyfiki z górnej półki, uznane na rynku (typu Acne Derm marki Unia) Średni koszt takiej dwutygodniowej kuracji to 20 PLN, skutkiem tego jest podniszczona skóra. Po kuracji drożdżowej: Średni koszt zakupu jednej kostki drożdży to 50 groszy - 1 złoty. do tego zakup kartonu mleka . Śmiesznie tania kuracja. Natomiast efekty są bardzo dobre - pomimo początkowego obrzydzenia smakiem tegoż napoju, da się przyzwyczaić - jak do picia wódki - później smak przestaje przeszkadzać . Uzupełniająco stosuj: tonik do twarzy, mleczko, najlepiej ze składnikami łagodzącymi podrażnienia cery - polecam kosmetyki na bazie aloesu, dobrą linię kosmetyków ma "Kolastyna" Laboratoria. Odradzam mycie twarzy kranówką.. woda w naszych miastach jest miernej jakości. Twarz należy przemywać wodą przegotowaną, lub mineralną. Pierwsze i końcowe efekty kuracji drożdżowej: Pierwsze efekty są widoczne już po ok 4-6 dniach. Po Tygodniu skóra zaczyna wyglądać zadowalająco. Po dwóch tygodniach czujesz się jak młody bóg , i możesz się lansować. Pozdrawiam.

Gość Divi
właśnie poradziłem kolegi " Gokkenzana " i zaczynam Kuracje Drożdżową ;] Własnie jestem po 1 kubku i będe mówił o efektach na bierząco !

Gość Dusiaa
Ja ostatnio kupiłam w zwykłym hipermarkecie żal z ziaji za 6 zł. Działa i jest bardzo fajny ;) (był jeszcze tonik)

Gość Dusiaa
żel* i jeszcze maść cynkowa ale najważniejsze jest dobrze umyć twarz i nie dotykać pryszczy

Gość do prawnego
ja miałam problemy próbowałam przeróżnych kosmetyków odkąd zaczęłam stosować żel vichy normaderm, wszystko ucichło krem z serii normaderm też jest dobry, pod warunkiem, że nie robisz makijażu ja musiałam zrezygnować, ale po czasie widzę, że krem nawilżający wystarcza