Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grays14

Poznałam Araba.

Polecane posty

Gość grays14

Kilka miesięcy temu byłam na urlopie we Francji. Poznałam tam wspaniałego mężczyznę, no i niestety zakochałam się. Niestety, bo mój facet jest Arabem. Historia jak z kiczowatego melodramatu. Poradźcie, co robić. Facet 3 razy odwiedził mnie w Polsce, ma poważne zamiary, ja powstrzymuję się przed jakimikolwiek deklaracjami. Dodam jeszcze, że od 20-tu lat mieszka on we Francji, deklaruje się jako ateista. Jednak boję się, że później dadzą znać o sobie różnice kulturowe. Co sądzicie na ten temat? Proszę o szczerość.

Ja bym sie w to nie pakowala. Znam wiele przypadkow takich zwiazkow i nigdy nie sa tak do konca szczesliwe. Roznice kulturowe sa zbyt duze - to co dla nas Europejek jest normla dla nich jest nie do przyjecia. Oczywiscie zdazaja sie wyjatki, ale oni znani sa z tego, ze mili i kochani sa u nas w kraju a jak tylko wyjezdzaja do siebie zmieniaja sie diametralnie. Powiem zatem tak - zastanow sie dobrze, bo mozesz potem zalowac!!!

Tak,tak z Araba to jest kawal draba..bedziesz niewolnica a moze cie zamknie w klatce,odbierze dzieci bo u nich dzieci naleza do mezczyzny.i mozesz juz nigdy nie wrocic do kraju bo u nich nie ma czegos takiego jak rozwody.wyobraz to sobie!!!.co innego jak zamieszkacie w polsce tutaj chroni cie prawo.ale jak tylko wyjedziesz z kraju w odwiedziny do niego to badz pewna ze juz nie wrocisz do polski.odbiora ci paszport i beda pilnowac jak oka w glowie co bys nie uciekla.a to bedzie twoj koniec,i twoich dzieci .jesli mi nie wierzysz to zadzwon do detektywa rutkowskiego on ci powie ile takich naiwnych odbijal.!!!.a pozatym musisz przejsc na islam a jakakolwiek proba zerwania to wyrok smierci.wiec co ???jedziesz???.ja cos niecos wiem bo bylem w ukladzie z arabka wiec cie ostrzegam.

Gość Kaszana
islam = barbarzyństwo

Gość duppa
z takim tematem to na życiu uczociowym pisz, a nie na erotycznym !!

Gość nadobna
dokonałaś wielkiej rzeczy,ze poznałaś araba.hihiiii.

Gość sprawdziło mi się
arab to problemy..nawet jak mieszka gdzie indziej to co ma w krwi ,aż pulsuje

Gość mam swoja teorie D
moja ciotka wyszla za araba , mieszkali wiele lat w austrii zdradzal ja caly cxzas, bil ja , dobieral sie do jej kolezanek i siostr , klamal , straszyl ja ze zaberze dzieci , robil z niej idiotke przed wszystkimi , traktowal jak smiecia :O nie radze to sa skurwysyny , inna kultura , oni nadal zyja w XV wieku ::O:O

Gość dziewczyna_19
czesc. ja znam podobna sytuacje z zycia kolezanki z klasy. tzn jej siostry. pojechala do pracy do wloch i tam tez poznala araba. laska ma troszke ponad 20 lat, on 35. zaszla z nim w ciaze. przeszla na islam.... chodzi w chuscie... on byl u niej miesiac w polsce. niedlugo slub. ja bym sie w to nie pakowala. tymbardziej, ze wiem jak traktowane sa kobiety przez arabow. no i dzieci, corki ktorym zaszywa sie drogi rodne, pozostawiajac tylko otwor ... ja bym sie chyba w to nie pakowala.

Gość grays14
Zapomniałam napisać, że wali mi z dupy jak z białoruskiej obory :O

Gość nie dawaj dupy
czarnuchowi bo Roman G cię dopadnie

Gość elektroniczny kod
a skad ten twoj arab?? Bo sa "arabowie" i "arabowie", czasami na prawde to fajni faceci, tylko zalezy skad sa. TZn oni sa fajni do kolezanek, ale faktycznie, jeden moj znajomy mieszka w pnstwie europejskim(biznes), zona mieszka w Libii a on spotyka sie z panienkami, jednak zadnej nie przelecial( wiem bo spotykal sie z dwoma moimi kolezankami). No i z czystoscia u niektorych jest na opak.

Gość mmmmmm
Arab to okreslenie rasy a nie wiary.Tak samo jak murzyn, moze byc katolikiem albo muzulmaninem. Nie mozna mylic pojec. Ja np. znam Araba z Syrii ,ktorego cala rodzina jest katolicka. Co do kwestii higieny, to jest to kwestia indywidualna, a nie rasowa (wejdz do tramwaju w czasie upalu, a przekonasz sie ze niektorzy polacy tez smierdza). Do detektywa Rutkowskiego jak na razie nie ma co dzonic, bo znow siedzi-niewiniatko.

Nieprawda, że islam = barbarzyństwo. Równie dobrze można powiedzieć, ze Biblia= szerzenie wiary miecz i stosem, kradzieże, polityka, pedalstwo i pedofilia oraz majątek kościoła itd. Ogólnie muzułmanie, tacy przeciętni i prawdziwi, niezaślepieni głodem, biedą i jakimiś krzykami populistycznymi, są mili, uczciwi, nie ma u nich na ulichach pijaków i meneli, bezdomnych, narkomanów. Nawet w światowej stolicy pod tytułem Paryż kloszardzi snują się po mieście i np. na własne oczy widziałam, jak się jeden mył w kałuży:O W krajach muzułmańskich takich przypadków nie ma, poza obrazami skrajnej nędzy w rejonach wyniszczonych wojną... Późną nocą nikt nas nie okradnie i nie zgwałci, mimo że może nas zaczepiać. A propnuję przejść się po pustej ulicy w Warszawie chociażby... A co do Arabów- oni wszyscy mają poważne zamiary:D Po prostu inaczej nie potrafią traktowac kobiet. Nie przyjaźnią się z nimi, nie dyskutują, tylko flirtują. I to jest norma, że po 15 minutach już się chcą żenić. Dla własnego dobra lepiej nie brać tego poważnie. W ostateczności patrzeć na czyny, a nie na to, co ktos gada🖐️

Gość gargandula
Dziewczyno , z serca ci radze NIGDY nie zadawaj sie z arabem ! Mieszkalam wiele lat w paryzu i tam niestety widzialam same przyklady bardzo negatywne. W tej religi kobieta traktowana jest jak lajno , niewolnica i wlasnosc mezczyzny , to niby dlaczego on mialby cie traktowac inaczej ?! Tam wiele sie slyszy o arabach niby ateistach i niby normalnych , ktorzy gdy przyjezdzaja do kraju skad pochodza to czesto im odbija, wpadaja pod wplyw rodziny i odbieraja kobietoim dzieci / dzieci naleza tam prawnie do mezczyzny !!/ czyli ty dziewczyno wogole nie istniejesz , poza tym zmuszaja dziewczyny do wychodzenia za maz za innych arabow , znajomych rodziny - chyba tego niechcesz dla swoich dzieci !! Moja kolezanka polka tez w paryzu miala meza araba informatyka , niby normalnego.. kilka lat temu gdy go zastawila dla polaka , to on pokazal inna twarz - ona codziennie sie boi ze synka jej porwie, szantazuje ja i perfidnie sie zachowuje.. To inna cywilizacja , zero porozumienia, przekichane z gory !!!

Gość Julita22
w 100% zgadzam się z deską, mieszkam w Dubaju i dokładnie tak to wygląda jak opsała. Bezpiecznie i spokojnie. Znam tu polki które powychodziły za arabów. Musiały przyjąć islam i nie są traktowane jak G*wno. Nic im nie brakuje. Maja pieniądze, biznesy, domy, samochody i kochających mężów i dzieci. Owszem jest to inna kultura, ale arabowie też mogą być wykształceni i nowocześni.

Gość czerwonekorale
a ja się nie nabrałam na czułe słówka ,im bardziej go lekceważyłam tym bardziej był miły,dzisiaj jestesmy 10 lat po ślubie ,mieszkamy w panstwie europejskim ,pracujemy, wychowujemy dzieci ,arab niedotykany jak każdy facet ,nie widze szczególnego powodu aby taki związek się nie udał,!!! bo inna kutura ,nasza też jest inna a więć kompromis !!! wiążąc się z kimś to nie żyć obok siebie ,TYLKO ZYĆ RAZEM

Gość Kurks
Co do zwiazku to byc sie nie spieszyla, na seksik jezeli facet jest przystojny to tak

Gość Foxi Asso
Co wy macie do tych arabów? Znam paru całkiem sensownych np. Mój wujek. Spokojny człowiek, wykształcony, jest lekarzem, kulturalny, szanuje rodzine. Jego rodzina też jest ok. Ateista, ale widze jak czasem chodzi z dziećmi do kościoła bo są one wierzące. Jak dla mnie tam jest tyle samo i takich samych gnid wśród facetów co tu w Polsce. Połowa cuchnie tak samo, połowa zdradza tak samo, połowa jest tak samo tępa. Ale wielu jest całkiem ok. Tak jak w PL.

Gość Foxi Asso
Rada taka sama jak do polaków. Nie ufaj zabardzo, sprawdź. Spróbuj, może nie pożałujesz. Tylko też radze tutaj nie tam bo po prostu możesz źle się czuć w zupełnie innej kulturze.

Gość riutiurtehrteiu
musisz poznać jeszcze dwóch bo polskie kobiety jadąc do egiptu zamawiają exkluziw 3 arabów na pokoj.........Amerykański statek płonie koło Pireusu PAP | dodane 2012-03-12 (21:05) AAA drukuj Greckie władze poinformowały o pożarze na samochodowcu "Alliance Norfolk" koło Pireusu. Statek płynie pod banderą USA. Na pokładzie znajduje się 28 ludzi - 23 członków załogi i pięciu pasażerów. Z pożarem, którego przyczyna na razie nie jest znana, walczą greckie statki gaśnicze. "Alliance Norfolk" ma ok. 200 metrów długości. Znajduje się w drodze ze Stanów Zjednoczonych do Arabii Saudyjskiej z partią samochodów. Na wysokości Pireusu zacumował, by poddać się inspekcji - informuje agencja Associated Press. wiózł samochody z rurką z przodu do bezbronych cywili w syri marki abrams ,w polandi cisza