Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kierowców

Prośba do kierowców.

Polecane posty

Gość marny kierwca ze mnie
Pojazd nr 2 jest na drodze z pierwszeństwem przejazdu ( patrz znak) Pojazd nr 3 skręcający w lewo i ma znak ''ustąp pierwszeństwa przejazdu'.

Gość kasiencja
nie moze być pierwszy przed pojazdem 3 ponieważ stoi na stopie....pojazd 2 wiadomo ma pierwszeństwo...

ponieważ pojazd 3 skręcając w lewo będzie miał pojazd 1 po prawej stronie i dlatego musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi 1 :P

Gość tak myślę
Odp A - zła, bo pojazd nr 2 ma pierwszeństwo. Odp C - zła ( bo musi przepuścić pojazd ) Odp B - pojazd 3 skręca w lewo.

Gość do kierowców
według mnie też nie może być przed pojazdem numer trzy, ale taka odpowiedź jest podana w testach jako prawidłowa. wg mnie to żadna nie jest dobra.:o

Gość marny kierwca ze mnie
może być przed pojazdem nr 3

Gość do kierowców
dzięki za wyjaśnienie. kurde, jak ja będę na drodze tak pół godziny rozmyslać...:o

Gość ziutek z glutek
Oba pojazdy są na drodze, przecinajacej tą z piewszeństwem (głównej), a poniważ 1 jedzie prosto więc nie zakłuca ruchu ruchu pojazdów gdyby inne jaechały na wprost, na logikę to tak: 3 podjeżdza do środka drogi i musi zmienić bieg na nizszy aby wjechać w tą ulicę (czyli ma zwolnić), 1 w tym czasie przejeżdża bo nie zwalnia.

Gość ehhhhhh
najpierw 2 potem 3 na końcu 1

Gość ziutek z glutek
ehhh -> 2 potem 1 a na końcu 3

Gość do kierowców
w tych testach brak logiki:o np.: na obrazku zaznaczona jest prawidłowa odpowiedź. a przecież A zamknięcie drogi dla ruchu - 0->nieprawda B zwężeniu jezdni po prawej stronie - 1->prawda C zwężeniu jezdni po obu stronach - 1 -> prawda http://img150.imageshack.us/my.php?image=obraz26lc.png jeśli coś jest zwężone obustronnie, to znaczy, że jest rownież zwężone prawostronnie, prawda?

ale na znaku wyraźnie widać, że zwężenie jest obustronne !!! a nie tylko prawostronne !!!

Gość do kierowców
ależ tak. ja to wiem. zasady logiki są jednak takie, że jeżeli nie masz obu rąk, to znaczy, że nie masz lewej ręki oraz, że nie masz prawej ręki. czyli jesli zwężenie jest obustronne, to znaczy, że zwężona droga jest po prawej stronie oraz po lewej stronie. obie odpowiedzi (B i C) są z punktu widzenia logiki prawidłowe.

zgadzam się z Tobą, ale tu jest mowa o tym konkretnym znaku i inaczej interpretując to pytanie, pytają się Ciebie \"co widzisz na tym znaku\" ??

Gość ehhhhhh
jakie zwężenie! Kurcze znam te testy na pamięć..dokładnie we wtorek zdawałam wewnętrzyny egzamin na prawo jazy - 0 błędów! Ale dobra - nie będę się wymądrzać. Droga na której jest 2 auto to droga główna, droga ze stopem to droga podporzadkowana. NAjpierw jedzie 2 bo jest na drodze z pierszeństwem (!!!!!) potem 3 bo ma 1 z lewej a na końcu 2 (bo ma 3) po prawej ..no i stoi na stopie!!!

Gość ehhhhhh
..dodam, że to jest logiczne!

Gość do kierowców
nie grejbus, pytają się o czym ostrzegany jest kierujący. kierujący jest ostrzegany, że droga jest zawężona z prawej strony oraz z lewej strony.:D do ehhh... poczytaj no chociaż troszkę topik zanim zaczniesz się wypowiadać.:D gratuluję zdanych testów.:)

Gość ziutek z glutek
eeehhh --> stoi na stopie ale 3 zmienia kierunek jazdy podczas gdy 1 jedzie na wprost i to jest logoczne :P w kolejnym masz zwęzenie z obu stron, czyli nie jest ono tylko z jednej strony

Gość do ehhh
popieprzyły Ci się strony niestety :D 3 ma 1 z prawej właśnie :D

Gość do kierowców
grejbus, gdyby w tych testach była tylko jedna prawidłowa odpowiedź to sprawa byłaby oczywista, ale w sytuacji, w której kilka odpowiedzi może być prawidłowych, to trzeba na logikę uznać, że obie odpowiedzi są poprawne.

Gość ehhhhhh
..dołączę do grona nielicznych ludzi na tym forum, którzy umieją przyznać się do błędu. Fakt, nie przeczytałam polecenia.

Gość do kierowców
jejku, ludzie! ja nie upieram się, że zwężenie nie dotyczy obu stron. upieram się jednak, że jeśli coś dotyczy obu, to znaczy, że dotyczy zarówno prawej jak i lewej. to tak, jakby pytać niewidomego na które oko nie widzisz: A na prawe B na lewe C na oba i uznać, że tylko odpowiedź C jest prawidłowa:D:D:D

Gość do ehhh
teoretycznie autorka ma rację, bo zgodnie z logiką, nie byłaby prawidłowa odp. druga wtedy, gdyby ją sformułować tak: o zwężeniu drogi TYLKO z prawej strony :D czyli jeśli nie ma "tylko", to ta druga odp. też jest prawidłowa :D no ale stoi znak, więc ja myślę, że jednak na tym trzeba się oprzeć :D

Gość ehhhhhh
..odpowiedź b jest jedyną do przyjęcia

Gość do kierowców
trzeba się tego pytania nauczyć na pamięć i nie liczyć na logikę u twórcy testu:P;)

Gość do do ehhhh
nie widzisz, że dziewczyna cały czas gada o pytaniu z pierwszeństwem i nie może załapać, że dyskusja już zmieniła tor?;)