Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carri

Higiena ciała

Polecane posty

Czy myjecie całe ciało codziennie? Jeśli nie to co ile dni myjecie się całe? Jakie partie ciała myjecie codziennie? Cży myjecie się w wannie,w misce czy pod prysznicem? pozdrawiam.

Gość dla mnie np
codziennie. pod prysznicem. Gdy jest goraca, to 2 razy dziennie.

Prysznic obowiazkowo 2 razy dziennie. Nie wyobrazam sobie inaczej. Gdy jest upalnie, to nawet czesciej. Gdy chce sie zrelaksowac np po ciezkim dniu to bardzo chetnie kapiel w wannie.

Gość Ziomalek
Ja tak jak Zielono-czerwona , nie wiem jak można mieć w tym względzie jakiekolwiek wątpliwośći , a potem w lecie nie można wejść do autobusu bo woń wypycha na zewnątrz !!

Gość eeeeewa
Carri NAPISALA; Jakie partie ciała myjecie codziennie? Hehehehe......Dobre pytanie...... Odpowiedz- wszystkie. Hahaha

Codziennie wieczorem kapiel w wannie :) Latem rano prysznic, i po poludniu zazwyczaj tez

Gość kamil_crr
carri a Ty?bo wnioskuje, ze nie wszystko i niecodziennie... pewnie codziennie ręce, co tydzień stopy, raz w miesiącu włosy, a co 3 miesiące-całe ciało:classic_cool:

Gość no nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
carri a pupę to jak często Ty myjesz bo można by domniemywać , że rzadko albo bardzo rzadko , co wynika z treści Twojego pytania . No to chyba twoja ulubiona pora roku się zaczyna , czuć Ciebie będzie na kilometr !

Gość czytający ale
czy to stanowi dla Ciebie problem ?

Gość gbur
witam ja sie myje raz w miesiącu.,bo woda szkodzi.

Gość co za pytania
????????????????????????????????????????????????????????????????? oczywiście, że wszystkie części ciala codziennie - prysznic rano i wieczorem, czasem jeszcze po powrocie z pracy, codziennie rano myję głowę.

Gość dla mnie np
2 razy dziennie codziennie?? oj nie nie...przecież skóra sie strasznie wysusza iz zmywa sie naturalna bariera ochronna! Dla mnie to stanowczo niezdrowo! A potem kilogramy balsamow, lekow i... dalej jestescie suche!;):P

No ja 2 razy dziennie tylko latem jak sie poce. Tak to raz dziennie kapiel i ewentualnie podmywanie sie. A z ta bariera ochronna to rzeczywiscie prawda. A jak ktos jeszcze uzywa bardzo cieplej wody to juz wogole lipa

Gość Heartbeat
Oszaleliście? 2 razy dziennie? Zniszczycie i wyjałowicie sobie skórę. No chyba że z rana jesteście takie cuchnące i spocone, to rozumiem, ale jak dla mnie nie ma sensu niszczyć naturalnej bariery ochronnej organizmu... Wszyscy piszą, że sie tak często myja ale jak patrze po znajomych (ze wsi, z maist, z różnych stron Polski) - to wcale takie czyściochy z dziewczyn nie są ;)

Gość widocznie to nie twoi znajomi
tu zaglądają :p

Gość to nie jest moj staly nick
:O

Gość niunio
A co częste mycie skraca życie ? jak Was poczytalem te ostatnie wypowiedzi , to nic tylko maskę przeciwgazową założyć przy Was w lecie wody się boicie i mydła. Człowiek powinien się myć rano i wieczorem !! Po to są odpowiednie żele i płyny żeby dopasować je do wymagań swojej skóry. Nikt Wam nie każe się myć w mydle siarkowym albo w proszku IXI

Gość Heartbeat
Nigdy nie zauważyłam,żebym śmeirdziała, no chyba, że powysiłku fizycznym. Jeżeli umyje się wieczorem, to po co rano brać prysznic? Wystarczy sie podmyć, umyć twarz, pachy, zeby.

Gość no wlanie

Ja tam tez nie smierdze :D z gownem sie nie bije wiec mi porzadne szorowanie raz dziennie wystarczy :P

Gość ja się myję codziennie
wieczorem prysznic, długi i gorący:P I zero balsamów potem, bo ich nie znoszę. Zimny prysznic mógłby mnie zbaić. Zimą rano nie jestem w stanie nawet wyjść spod kołdry, także o prysznicu nie ma mowy:o Latem rano krótki prysznic i potem wieczorem. Oczywiście jeżeli się spocę, coś robię wymagającego wysiłku, idę się opalać, to biorę po tym prysznic:) Ale normalnie to tak: prysznic wieczorem, rano myję głowę, twarz of kors:P, myje się pod pachami, podmywam się i już. Jakoś nigdy nie śmierdzę, wręcz przeciwnie. I zęby myje 2-3 razy dziennie.

Gość ja się myję codziennie
aha, no i po powrocie do domu zawsze myję ręce i twarz od razu, bo nie lubię z makijażem chodzić na twarzy i w ogóle lepiej się czuję:)

Ja jakos nie zaywazylam,zebym zmywala sobie ze skory bariere ochronna. A prysznic dwa razy dziennie biore od lat i moja skora jest jak najbardziej w porzadku. A myje sie nie dlatego,ze rano smierdze,ale moim zdaniem powinno sie nie dopuszczac do tego,zeby smierdziec i po to wlasnie sie myje- zeby zapobiegac. Poza tym w nocy nasze gruczoly lojowe tez pracuja, rozmaite wydzieliny nam sie z ciala wydobywaja i nawet jesli rano nie smierdzimy, to po paru godzinach od wstania z lozka juz tak (mowie tu zwlaszcza o mijescach typu pachy, miejsca intymne itp). Oczywiscie nie jest to smrod na kilometr i dla osob postronnych moze nawet nie byc wyczuwalny,ale juz inne samopoczucie jest wtedy. Ja tez kiedys tak robila,ze nie bralam rano prysznica, tylko mylam kazda czesc ciala z oosbna ;) Twarz,zeby, pachy, miejsca intymne. I zabieralo to strasznie duzo czasu. Teraz rano po prostu wchodze pod prysznic i z glowy. Znaczna oszczednosc czau,a i umyty czlowiek jest znacznie dokladniej.

Gość Heartbeat
To chyba Ty smierrdzisz po paru godinach od wstania, bo ja nie :P A co do zapobiegania. Jak mycie ma zapobiegac wybrudzeniu się? Raczej likwiduje ejst dkutki. To, że sie umyjesz, nie oznacza, że gdy sie spocisz, to nie ebdziesz smierrdziec :P

Gość noyrmalna dziewcyna
Prysznic co dwa dni, codziennie rano obowiązkowo myję- zęby, uszy, twarz, paszki, pipcie- dupcie, no i wieczorem jeśli nie prysznic to ten sam zestaw plus nóżki.

Gość a nie lepiej od razu
brać prysznic zamiast rozdrabniać się i każdą część ciała myć osobno?:-o