Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo nie wiem

Czy tampony inne niż OB i Tampax są bardzo złe i byle jakie?

Polecane posty

Gość pusia121
czemu niekt nie odpowiada na moje ytania?;(

Gość Heartbeat
No OK, to dobrze, że myślisz szerzej :) Niektórzy używają tamponów od początku, ale ja chyba jestem jakoś nieprzeciętnie ciasna, bo palec cięzko włożyć ;)

Gość ja przez lata używałam tylko
oj pusiu.... wiadomo dla 13 latki wszystko mini na początek.... idź do jakiegoś sklepu samoobsługowego, pooglądaj sobie, częto nawet są powyciągane pojedyńcze podpaski, można sobie obejrzeć dokładnie. Każda kobieta jest inna jedna podpaski z folią dla pewności innej ta folia przeszkadza.... itd. z resztą, zobacz czego używa mama, siostra, pogadaj z koleżankami.... z ludźmi którzy ciebie lepiej znają, bo ciężko tak na sucho doradzać.

Gość pusia121
a ile masz lat? jeśli można

Gość Heartbeat
Ja pamiętam, że kiedy ja miałam dostać ierwszy okres, to nawet niebardzo wiedziałam, że coś takiego istnieje, mama mi kiedyś o tym powiedziała i jakieś pare miesięcy pozniej zobaczyłam krew na majtkach... Nie miałam pojęcia o tamponach podpaskach :P Teraz te dzieci takie wyedukowane :P

Gość pusia121
pogadamu jutro pa

Gość endi
bardzo fajne kupuje tez w Lidlu :)

Gość a Tampaxy
ktoras uzywa? ja ich nie lubie bo przeciekaja i rosna w zdłuż i w szerz :o ale maja aplikator w ob brakuje mi wlasnie aplikatora😭 znacie jakies inne tampony z aplikatorem oprocz tampaxow ?

z tego co wiem to ob sa tez z aplikatorami... ale ja z kolei aplikatorow nie lubie, nigdy nie umialam zakladac z aplikatorem :D

Gość a Tampaxy
ja nigdzie nie widzialam ob z aplikatorem:( dla mnie sa bardziej higeniczne, gdy zmieniam tampon w toalecie publicznej bo tam nawet jak umyje rece to i tak mam wrazenie ze sa brudne te mydla w plynie jakos mi nie odpowiadaja;)

Gość pusia121
hej ,,ja przez lata używalam tylko'' a czego ty urzywasz (urzywalas?)?

Gość ja przez lata używałam tylko
ob... piszę w pierwszym poście ;)

Gość pusia121
bo ja wlasnie zamowilam sobie darmową probke ob:D

Gość pusia121
hej dziewczyny znacie jakieś strony internrtowe (lub najlepiej juz od razu linki) gdzie można sobie zamowić darmowe probki???

Gość Heartbeat
Poszukaj Pusiu na Kafeterii jest mnóstwo długich topików z takimi rzeczami :)

Gość pusia121
gdzie szukalam prawie wszedzie i nie ma na kafeteri żadnych żeczy do zamowienia (i darmowych tez nie ) :)

Nie zebym sie czepiala, i wiem ze nie na temat, ale nie dosc ze mi to przeszkadza to jeszcze nie moge oprzec sie wrazeniu, ze te ortografy ktore ta mala robi , sa celowe.A po postawieniu pytania : dlaczego ? , pasuje mi tylko ze ktos sobie zwyczajnie jaja robi...

Gość Nuila
Zgadzam się z osobą mówiącą przedemną. Ludzie nauczcie się pisać! Jak widzę coś takiego: urzywam tamponuf bo to smienia moie szycie to jest mi niedobrze! Nie wiem czym się tu eksctować Pusiu? Pierwsza miesiączka to ważna sprawa, ale nie rób z siebie idiotki (chyba, że nią jesteś). Używaj podpasek, najlepiej tych w folii, bo to estetyczniejsze. Alwaysy są dobre, ale dość drogie, natomiast ostatnio odkryłam podpaski Naturella, które są super. Z tamponami nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale na poczatek najlepiej wybierać mini, a jak masz obfitą miesiączkę, to nigdy nic nie wiadomo. Czy mam teraz przepisać to z błędami? Może lepiej zrozumiesz?

Gość Płaczuś
Ja też używam tanich i naprawdę nie widzę żadnej różnicy !! :)

Gość paga
nie kupuj bella z aplikatorem bo aplikator zacina sie.Zdecydowane nie

Gość Animka
A jeśli chodzi o tampaxy to sa najlepsze na pierwszy raz . Zrozumiesz o co chodzi w aplikowaniu i dalej juz pojdzie jak po masle. potem przerzucenie sie na ob nie jest takie latwe wiec radze kupic jakies tansze ,bo wiem po sobie ze pare sie zwyczajnie marnuje bo to nie wyjdzie, to sie zestresujesz itd.

Gość melamela
używam wszystkich: i ob, i tampaxów (aplikator - bomba!), i bella, i subtelle. I, szczerze mówiąc, nie widzę większej różnicy pomiędzy nimi, a najbardziej odpowiadają mi chyba subtelle, a jakby miały aplikator to byłyby nie do pobicia;) na tzw. zachodzie w sprzedaży są ob z aplikatorem, dziwne, że u nas ich nie ma:(

Gość nie mająca okresu jeszcze
Droga pusiu 121!!!ja nie mam okresu ale coś o tym wiem. mówiłaś że nie masz kasy tak?? no to idż do sklepu niesamoobsługowego. jeżeli jestes śmiała zapytaj sprzedawcę o dobre tampony ale nie drogie. a jeżeli jesteś nie śmiała leć do samoobsługowego.tam poczytasz pooglądasz itp. według moich wiadomości Tampax,Ob to dobre tampony. a jeżeli wolisz podpaski to wybieraj Alweys sensitiw fresh. będziesz się czuła świeżo i delikatnie. bo podpaski belli są z waty i przeciekają. mozesz to sprawdzić. nalej na podpaskę belli 60 mililitrów wody i na podpaskę alweys .wszystkie muszą być o największej chłonności.i zobaczysz efekt.a i wracając do tamponów. ja bym tak szybko nie decydowała sie na tampony. poczekaj 1 rok od twojej pierwszej miesiączki i dopiero wypróbój. nie masz się co spieszyć.chodzisz do 6 klasy czy 1 gimnazjum??? masz wychowanie do życia w rodzinie?? to pani/pan który was uczy powinna/nien dać wam próbki np. Tampax-ów.a i jeszcze jedno. do tamponów wklejaj sobie wkładki np.naturella bedziesz miała pewność ze na twoje majteczki nie wyjeje sie zadna kropelka krwi.a i jeszcze cos. przed pierwszym okresem zauważyłaś białawą wydzielinę z pochwy??? i pewnie zabrudziła ci twoje ulubione figi?? pomiędzy okresami noś codziennie wkładki.chyba ze wszystkie twoje majteczki pójdą do kosza.... no się rozgadałam jak masz jakieś pytania oto moje gg-10990168

Anika to nie jest jakiś język polski czy ortografia wyluzuj. i co cie za przeproszeniem obchodzi jak i kto pisze. zajmij się sobą. bo to strona dla normalnych dziewczyn a nie jakiś stremowanych i zarozumiałych panienek. pusia121 ma problem i chce się o coś zapytać, a ty jej przerywasz. fajna jestes tylko wyluzuj :)

a ja wam powiem ze tampaxy z aplikatorem sa bardzo wygodne w uzyciu :] tylko ich używam :] polecam!

nuila to do ciebie.

szczęściara jestes sspox:D

szczęściara masz gg?????

tylko szkoda bo aplikator jest nie we wszystkich tylko w jednym