Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładoga

chemiczne środki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość ładoga

hey, zastanawiam się nad połączeniem metod chemicznych z prezerwatywą... od razu mówię, że tabletki odpadają. jakie macie doświadczenia z kremami, globulkami, piankami? które polecacie i dlaczego? będę bardzo wdzięczna ze wszelkie odpowiedzi!:)

Gość ładoga
żadna z was nie używała nic...? :(

Gość mmała
Ja używałam globulek (raz) na opakowaniu pisało ze sie rozpuszczaja ok 10-15 min. A w moim przypadku trwało to 30 ehhh...

Gość kilka
używałam prezerwatywy+globulki patentex. efekt byl taki ze mialam cholerna alergie, nabawiłam sie grzybicy i pani ginekolog stanowczo poradziła globulki odstawić.. ponoć to strasznie żrący środek, wyjałowi ci pochwe jak nic.. niestety.

Gość ładoga
właśnie czytałam gdzieś wypowiedź, że w ogóle po kontakcie rozpuszczonej globulki z lakierem do paznokci, lakier zszedł... :/ podobno bardzo dobry był krem delfen ale wycofano go z polski. to tylko u nas najlepszą antykoncepcją jest zimny prysznic :/

Gość kilka
ja tez nie chce brac tabletek, dlatego radze sobie jak mogę.. jak mam dni płodne to używamy prezerwatywy, globulki ( w dni płodne zawsze) no i prosze faceta zeby wyszedł przed finałem.. w dni niepłodne mamy prezerwatywe i facet kończy sobie we mnie normalnie, mysle ze nie popelniamy blędu i nie rozczarujemy sie ... kto s ma jeszcze jakies pomysly..?

Gość kilka
acha. po globulce trzeba sobie włożyc laktovaginal zeby odbudowac flore bakteryjna..

Gość ładoga
mi się twój sposób podoba ;) i myślę że zawsze mógłby kończyć w tobie, ale to już chyba kwestia waszego spokojnego sumienia :)

Gość kilka
ktoś pisał na forum że w razie gdyby prezerwatywa pękla to globulce juz za bardzo ufac nie można.. wiec sie zastanawiam po co do cholery one sa..? i czy nie jest czasem tak ze niepotrzebnie sobie nimi krzywde robie..?

Gość kilka
a ty Ladoga przepraszam jaki emetody stosujesz..? moze sie czego naucze..?

Gość dorkaka
z tym lakierm do paznokci to prawda że schodzi :) też kiedyś używałam patentaxów z prezerwatywą a teraz tylko gumkę. Piekło mnie po nich i to uczucie gorąca w środku odbierało całą radość.

Gość kilka
ciesze sie ze sa jeszcze kobietki ktore tak jak ja nie chca brac hormonów.. czy myslicie ze mamy przez to gorsze zycie seksualne..?

Gość ładoga
ja dopiero planuję - i dlatego zbieram informacje. niestety, o chemii w necie mało, a to co jest, to raczej negatywne :/ o globulkach w skrócie to: Wady: · Ograniczona skuteczność - wskaźnik Pearla 5-20 · Uczucie zabrudzenia · Wymaga stosowania przy każdym stosunku. · Wymaga odczekania 15-20 minut. · W przypadku dość częstego stosowania - wysoki koszt. · Bardzo rzadko występujące uczulenia na składniki preparatów Zalety: · Do natychmiastowego zastosowania · Nie ma wpływu na karmienie piersią · Może być stosowana jako uzupełnienie innych metod antykoncepcyjnych. · Ogólnie dostępne, bez recepty · Brak skutków ubocznych · Zwiększają zwilżenie pochwy, tzw. "poślizg" · Działanie antywirusowe - zmniejszenie ryzyka zakażenia chorobami wirusowymi przenoszonymi drogą płciową jak HIV/AIDS, WZW B a na jednym z forów [niestety, starym] coś takiego: "kiedys używałam -polecony przez ginekologa : pianka Delfen - zakłada sie ja specjalnym aplikatorem (załączony do opakowania) - zdaje się że jest troche drogi, jest też krem Delfen -tańszy tylko że krem bardziej sie oblepia o wszystko ale jak komus to nie przeszkadza-to działanie mają takie same". i z tego co czytałam to o kremach i piankach same dobre rzeczy dziewczyny pisały, może mi ktoś powiedzieć, czemu wycofano je z polski????

Gość ładoga
kilka - jesteśmy wyemanacypowane od piguł ;) będę się nad nimi zastanwiać, gdy będę wieść tzw. "regularne życie seksualne", na razie szkoda mi na nie zdrowia. to całe gadanie producentów piguł i ginekologów, którzy podpisali z nimi kontrakty, że piguły nie szkodzą wcale - naprawdę nie daję im wiary. wystarczy, że się nasłuchałam od znajomych, jak to po roku/2 latach stosowania zaczęły się problemy z wątrobą, ze wzrokiem itd.

Gość kilka
to że globulki fajnie zwilżaja pochwe to bzdura! mój facet narzekał ze jest mu za ślisko, że brodzi jak w błocie! i te odgłosy! łooooo... ! no ale sie nie bierze hormonów to niestety jakos sie trzeba ratowac..

Gość kilka
masz racje Ładoga, na piguły moda powoli mija, dzieki Bogu.. czasem mnie kusi, ale zawsze mnie w ostatniej chwili brrr! otrzasa..

Gość ładoga
jestem z siebie strasznie dumna, ale właśnie wymyśliłam - znajoma mieszkająca w belgii przyśle mi krem antykoncepcyjny i wypróbuję :)

A co myślicie o prezerwtywie + krem plemnikobójczy??Bo jak usłyszałam o tym strasznym pienieniu po globulkach to zwątpiłam i teraz zastanawiam się jak to jest z kremem dokładnie.Co możecie o tym środku powiedzieć?