Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tweete

POCAŁUNEK W CZOŁO-co oznacza??

Polecane posty

Gdzies czytałam, że pocałunek w czoło oznacza symboliczne przekazanie swojej wiedzy tej osobie. Jak przykładowo rodzic całuje dziecko w czoło :)

Gość aja aja
a ja dostalam całusa w czółko i oko...kiedyś ..ale chyba byl s...ynem :(

Gość tweete
a moze jakis facet sie wypowie??

Gość tweete
upupup...

Gość 36 sposobów kochania
" Ucałowanie kogoś oznacza, że przywiązujesz do tej osoby wielką wagę. Jest to bezinteresowny gest, wykonany bez żadnych oczekiwań, po prostu po to, by wyrazić twą miłość, szacunek, obecność - jakby się chciało powiedzieć: "Jestem tu dla ciebie, tylko dla ciebie". Bezinteresowne pocałowanie w czoło śpiącego dziecka; pocałowanie matki, by powiedzieć jej, jak bardzo ją czcisz i że dziękujesz jej za wszystko, co ci dała; pocałowanie współmałżonka, by pokazać mu, jak wielki masz do niego szacunek; pocałowanie przyjaciela, by powiedzieć mu, że ma on w twoim życiu swoje miejsce - wszystko to są sposoby okazywania miłości, która dzięki twemu ciału przybiera konkretną postać i staje się widoczna, przezwyciężając fałszywy wstyd. "

Gość betterthandrug1990
nos - chce zaopiekowac sie toba czolo- traktuje cie bartdzo, bardzo powaznie oczy - pragnioe abys mu calkowicie zaufala

Gość z-demotów-jestem
Tweete przecież to oczywiste jesteś niższa od koleżanek i bliżej mu do czoła niż do policzka

Gość matthew20
opiekuńczość , moja ex zawsze mi tłumaczyła , że to wyraża szacunek do niej

Gość tez bym miala dylemat
1. Pocałunek w czoło to wyraz uczuć rodzicielskich; niesie za sob obietnicę bezpieczeństwa, opieki i zaufania. Całujc w ten sposób wybranka komunikujemy mu chęć wsparcia i dodania otuchy. 2. Całus w policzek to przypieczętowanie przyjani. Wyraża nasz lojalnoć, życzliwoć oraz poczucie duchowej bliskoci. 3. Ucałowanie wierzchu dłoni jest wyrazem naszego szacunku wobec danej osoby. Dodatkowo komunikuje oficjalny charakter naszych relacji. 4. Całus w nosek to element przekomarzania się z partnerem. W ten sposób mówimy, że będziemy pobłażliwi wobec jego pomysłów, choć tak naprawdę nie traktujemy ich serio. 5. Krótki pocałunek w usta to obietnica rychłej zmiany naszej relacji, deklaracja czułoci i tlcej się już miłoci. 6. Przesłanie całusa dłoni w powietrzu to znak, że nie ma nas już mylami przy danej osobie, jeli chcemy okazać jej serdecznoć nie czekajmy zatem aż odjedzie. 7. Pocałunek francuski to wyraz erotycznego pożdania i zaproszenie do kontynuacji gry miłosnej. 8. Ucałowanie wnętrza dłoni wyraża niepewnoć co do charakteru Waszego zwizku. Jest zarazem pytaniem o to, czy druga strona zgadza się na przekroczenie pomiędzy Wami granic zwykłej znajomoci. 9. Całus w ucho to frywolna zaczepka, ale i zapowied, że niełatwo dasz się poskromić. 10. Ucałowanie stopy to wyraz głębokiego oddania i deklaracja dozgonnej miłoci, nawet jeli nie może być odwzajemniona. 11. Pocałunek w kark to proba, aby wreszcie oderwał się od swojego komputera!

Gość antus
=dobrze zrobiona laska

Gość Karol26
jak calowalem swoja Kobiete czy Dziecko to nie zastanawialem sie dlaczego akurat caluje ich w czolo. Buziaka w usta czy w policzek mozna dac komus krojac boczek czy obierajac jablka na szarlotke. Buziak w czolo, kiedy biore glowe mojej ukochanej w swoje rece i caluje ja w czolo znaczy cos wiecej, przynajmniej dla mnie. Chyba po prostu to, ze ja kocham.

Gość gość
Pocałunek w czoło może mieć wiele przyczyn np słaby wzrok, słaba koordynacja ruchowa wywołana upojeniem alkoholowym, przykry zapach z ust spowodowany aromatyczną czosnkowo-cebulową dietą, brakiem higieny lub halitiozą. Albo zwyczajnie wolał sie najesc pudru niz wymazać pomadką.