Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hips dont lie

wiek/makijaz/starzenie sie skory

Polecane posty

Gość hips dont lie

mam pytanko. mianowicie mam 16 lat i widoczne, nieestetyczne cienie pod oczami. bez chocby sladowej ilosci podkladu pod oczami nie pokaze sie ludziom. jest to naprawde cieniusienka warstwa fluidu (niewidoczna-nikt jeszcze nie odkryl, ze sie maluje). czy oznacza to, ze za 10 lat bede wygladala na 60? ze skora zestarzeje mi sie/zniszczy/lub cos jeszcze gorszego? nurtuje mnie ten problem, wole teraz o tym pomyslec, niz pozniej zalowac, ze to robilam. co o tym myslicie? pomozcie! z gory dziekuje ;)

Gość zacznij chodzić wcześniej spać
to "nieestetyczne cienie" same znikną :-)

Gość hips dont lie
niestety to moja wada wrodzona (po tacie).. czy sie wyspie, czy nie .. zawsze je mam :/

Gość to może wypróbuj korektor
on nie niszczy skóry. Poza tym może wybierz się do lekarza, bo przyczyna tych cieni może leży w chorobie nerek albo wątroby. Może dostaniesz jakis lek i cienie znikną? Aha, a od odrobiny fluidu jeszcze w takim tempie skóra się nie starzeje :-)

Gość kup sobie kochana żel ze
świetlikiem. w aptece pytaj.

Gość hips dont lie
zelu ze swietlikiem uzywalam - zero efektow teraz uzywam zelu Flosleku arnikowego - cienie nie znikaja, ale nie mam opuchnietych oczu jesli chodzi o korektor, to uzywam zima, bo jest za ciezki dla mojej suchej skory :/ jesli chodzi o chorobe, to jestem zdrowa..poprostu "taka moja uroda".

Gość Do autorki -
Myślę że nie powinnaś używać pod oczy fuidu do twarzy bo skóra pod oczami jest delikatniejsza niż na reszcie twarzy. Są specjalne korektory właśnie pod oczy które są delikatniejsze. Np. taki http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=905 Myślę że gdybyś takich delikatniejszych środków używała to ryzyko że skóra się szybciej zestarzeje byłoby mniejsze.