Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalna czyli inna

Co za głupota na tym forum. Leczenie czarami.

Polecane posty

Gość topik nie jest głupi
jesli chociaż jedna głupia pindzia załapie, że płyn do mycia naczyń bardziej jej może zaszkodzić niż pomóc i zrozumie, że normalni ludzie leczą grzybicę pochwy u ginekologa a nie czosnkiem to znaczy, że topik ma sens. a cipka podszywaczka niech idzie wetknąć już sobie ten czosnek.

Gość taka prawda
Tak? I ginom nabijac kase? Dopiero jak na tobie zarobia to powiedza -a moze niech pani sprobuje babcinych sposobow?,moze jogurty ,ziola itp. Lekarze,oczywiscie nie wszyscy to hieny,pasozyty.

Gość lekarz lekarzem
a babcine sposoby najlepsze. Kiedyś miałam nawracające zakażenia pęcherza. I dopiero zielarz pomógł sie wyleczyć na dobre....

Gość taka prawda
No wlasnie, ja tez znam wiele takich uzdrowien babcinymi sposobami kiedy lekarze rozkladali rece ze swej bezradnosci. Mlody lekarz do niczego sie nie nadaje bo niby jak w ciagu 5 lat nauki ma znac sie na leczeniu? No jak? Ogromna praktyka lekarza tez nie zapewni sukcesu w leczeniu.

Gość taka prawda
z innego forum,na chrypke witam! mam stary ale sprawdzony sposób, do kubka wbic żółtko troche cukru do smaku, zalać to gorącym mlekiem tak 3/4 kubka, wymieszać, dodac troche śmietany kremówki i łyżeczkę masła, pić powiedzmy dwa razy dziennie jesli oczywiscie nie jest sie uczulonym na jakis skladnik, smakuje bardzo dobrze! ja to stosuje zawsze wtedy gdy mam problem z krtania zwłaszcza po wyciekiu migdałów.pozdrawiam:) • Re: problemy z gardłem dooris1973 12.06.06, 23:38 + odpowiedz tym sposobem znajoma wyleczyla sobie wlasnie utrate głosu, a polecił jej to lekarz!!! pozdrawiam I co ? I co? Mozna.

Gość .evi.
leczenie chrypki miodem czy żółtkiem to jedno. jak nie pomoże to nie zaszkodzi. leczenie się ziołami pod kontrolą kogoś kto się na tym zna to też inna sprawa. takie eksperymenty powinno się przeprowadzać pod okiem specjalisty a nie na własną rękę nie mając zielonego pojęcia jak sobie możezmy zaszkodzić. a już wstyd przed lekarzem to inna sprawa. przecież lekarz zostając ginekologiem, proktologiem czy dermatologiem wiedział jaki zawód wybiera i wiedział, że nie będzie to miła praca w kwiaciarni. trochę zdrowego rozsądku by się przydało niektórym na tym forum, bo czasami jak czytam o tym, że dziewczyny piją w ogromnych ilościach skrzyp polny, który może szkodzić na nerki albo wstydzą się iść do lekarza i czekają aż samo przejdzie, to skóra cierpnie. potem takie osoby są klientami gabinetów naciągaczy a jak umrą wskutek takiej kuracji to TVN ma o czym robić programy.

Gość Piolkal
Wczoraj był program o cudownej masce odmładzającej Piokal. Kosztuje ona 150 zł. Przecież ktoś to musi kupować od tych oszustów. Kto się na to nabiera? Hmmmm... Zdaje się, że na tym forum będzie takich potencjalnych kupców sporo. http://www.zdrowiesos.pl/maska_piokal.php http://www.zdrowiesos.pl/gazeta/index.php?nr=9&art=6 http://www.zdrowiesos.pl/gazeta/index.php?nr=9&art=5

Posłuchajcie mojej histori : dwa tygodnie temu zachorowałam na oskrzela, potem doszło gardło - pieczenie i ból okropny, do tego straszny kaszel jak u astamtyka brałam antybiotyk przepisany przez lekarza- nie pomógł :( a już po nim nabawiłam sie grzybicy pochwy i nie chciałam nastepnego mocniejszego antybiotyku. Załamana żułam wczoraj co kilka godzin czosnek - piekło niesamowicie - myslałam że nie wyrobię ale dzis obudziłam sie zdziwiona że gardło nie piecze i jestem szczęśliwa w końcu pierwszy raz w czerwcu . A że trochę fermencik ode mnie - trudno i tak posiedze w domciu ale uniknęłam następnej dawy antybityku :) :) ;) ;) :)

Gość Piokal
Bo trafiłaś na konowała. Lekarze też bywają różni. Czasem zachowują się jak powinni a czasem zbywają pacjenta antybiotykiem. Jak w każdym zawodzie są dobrzy i źli pracownicy. Ale podważanie sensu chodzenia do lekarzy jest niemądre. To tak jakby pod wpływem obserwacji kilku marnych nauczycieli wydać zarządzenie o likwidacji szkół. W linkach, które podałam wyżej przekonuje się, że np. cukrzycę, nowotwory, choroby serca, bezpłodność można leczyć kupując jakieś banalnie proste i szalenie drogie pierdółki. Że starość można cofnąć maską za 150 zł wygladem przypominajacą materiał uzyty do wytłoczki do jajek. Z kogoś oni muszą tę kasę zdzierać. Tacy naiwniacy są. I niestety czasami zdarza się, że rezygnują z leków, bo taki szarlatan im obieca, że pomoże.

Gość Piokal
Koronnym przykładem dawania się wykorzystać naciągaczom jest np. kupowanie cudownych specyfików odchudzających. To na tym forum ma niezwykłe powodzenie. Nie ma prostszego sposobu na zarobienie kasy jak danie nadziei grubaskom, że mozna jeść, nie ćwiczyć i chudnąć...

Podważanie sensu chodzenia po lekarzach jest faktycznie nie mądre ale ja jestem zdania że trzeba próbować róznych metod jesli chodzi o nasze zdrówko a przy tym wszystkim zachować zdrowy rozsądek. Działanie wielu babcinych spsobów jak czosnek, kit pszczeli, zioła etc. jest niepodważalne i ekstrakty tych naturalnych substancji są wykorzystywane w wielu popularnych lekach i kosmetykach. Zamiast chemicznych tabletek np. sok z pokrzywy jest znakomitym i łatwo przyswajalnym źródłem żelaza Taka np. popularna aspiryna ma swoje naturalne źródło w korze wierzbowej... Można by tak duzo wymieniać.

Gość Piokal
Z tym się zgadzam.