Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotkorelina

kotlety schabowe bez panierki?

Polecane posty

Gość kotkorelina

Zawsze od kad pamietam robie kotlety schabowe w panierce mniejszej ub wiekszej to znaczy: mąka, jajko, buka tarta, albo tylko mąka i jajko oczywiscie jeszcze dodaje przyprawy rozne... ale ciekawi mnie jedna rzecz czy mozna zrobic kotleta schabowego tylko w mące z dodatkiem przypraw? czy sie nie spali taki kotlet? oczywiscie smaozny na oleju by byl ten kotlet w mące, ale nie wiem czy mimo wszystko nie bedzie przywierał a przede wszystkim czy będzie smakowac.... czy ktos smazył w ten sposob kotleta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smażyłam bez panierki,bez niczego w ogóle-tylko z solą,jak przewróciłam na drugą stronę na wierzch położyłam plaster zołtego sera,taki goły kotlet bardzo się kurczy,ale chyba nie był zły,skoro robiłam tak parę razy,z lenistwa po prostu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotkorelina
dzięki :-) i jeszcze jedno pytanie - czy można dodać trochę musztardy do rosołu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotkorelina
to wyzej to podszywacz. co za bezszczelnosc szkoda mi takich nie maja własnej osobowosci i podszywaja sie pod innych, i co lepiej ci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak mi się znudzą te panierowane, to robię duszone w sosie własnym. A mianowicie - kotlety posolone i popieprzone obtaczam w mące i smażę na rumiano z dwóch stron. Przekładam do rondla z grubym dnem. Na patelni podsmażam cebulę pokrojoną w plastry - wyrzucam na kotlety. Całość podlewam wodą (obficie-tak, żeby zakryć kotlety) i rozkruszam na wierzchu sporą garść suszonych grzybów. I tak pod przykryciem to się pyrci na małym ogniu do skutku... Powstaje grzybowo-mięskowy sosik, już bez zaklepywania mąką i smietaną. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SYLA 68
hej Farmerko wszędzie Cię widzę,super,a przepisik skorzystam tylko grzybków brak a w sklepie drożyzna.......pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Miło mi, że Ci przypadł do gustu :) Ja kończę już ostatni słój zeszłorocznych suszonych... na następne jeszcze troszkę musimy poczekać... Jakbym miała za dużo, to bym Ci chętnie podrzuciła woreczek - mieszkam na wsi i lasy dookoła mamy :) Widziałam grzyby w supermarketach - cena rzeczywiście powalająca i dla mnie nieuzasadniona (biorąc pod uwagę ceny skupu świeżych, nawet mimo drogiego procesu suszenia) , a i jakość fatalna - jakaś nędzna siekanina :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotkorelina
farmerka super przepis. wypróbuje na bank :) no i usmażyłam te kotllety bez panierki, tylko w mace i z spora iloscia przyprawy WArzywko - było smaczne :) jakos szczesliwie sie usmazyły nie przywierajac i były takie w sam raz jesli chodzi o miekkosc/twardosc. moja cicoia kiesys zaraziła mnie robienem kotletów schabowych w ciescie nalesnikowym o ostrym smaku z przyprawami, i tez było to niebo w buśce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SYLA 68
ech Farmerko zazdroszcze tej wsi i tych lasów...pamiętam te uroki z dzieciństwa,co roku spędzałam lato u babci na wsi ,nie bede sie rozpisywać ale do dziś czuje zapach sianka co do grzybów uwielbiamy je zbierać ale zeszły rok był kiepski,jeżdzilismy nawet do rodziny w Bory Tucholskie,nawet wytrawni zbieracze narzekali..no cóż może ten rok nam dopisze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotkorelina
Wczoraj robiłam kotlety i posmarowałam je ketchupem, ale nadawały się do wyrzucenia i przez to całe mięso straciłam :(. Mąż mnie opierniczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
taki przepis na schabik... plastry schabu posolic i popieprzyc... cebula w duze kawalki -pokrojona male mlode ziemniaczki w skorce kilka pieczarek ...male w calosci ,wieksze na cwiartki czosnek w calosci naczynie zaroodporne wkladasz ziemniaki mieso obkladasz pieczarkami cebula...nie warstwowo...ot tak po prostu... ja dodaje kilka oliwek... lubimy ostre potrawy wiec dorzucam papryke czeresniowa(\"rolnik\")...i to wszystko do nagrzanego piekarnika pod przykrycie...mozna dodac rozmaryn...albo doprawic mieso magggiii w plynie..polecam..jak kto lubi...jak miesko zacznie mieknac...to odkrywam naczynie i pieke bez pokrywki...na rumiana obracajac mieso... ni etrzeba dodawac wody...bo mieso samo pod wplywem temp...i warzywa... oddaja soki..... acha...czasem mieso lekko nacieram olejem z chili...mozna kupic w kuchniach swiata...pycha...polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo...to . rozbic lekko mieso... posolic popieprzyc panierowac w mace jaju i bulce z jednej strony smazyc na rozgrzanym tluszczu najpierw strona z panierka potem strone obsmazac bez panierki podawac na kleksie jakiegos sosu przy czym kladziemy strona bez panierki na sos...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zimne palce
ja tam schabowe czy cycki kuraków posypuje tylko przyprawami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sławciu
Witam Odkąd pamiętam jadłem kotlety w panierce, dziś natomiast po przeczytaniu tego tematu chciałem spróbować dla odmiany kotlet schabowy bez panierki :) Powiem że wyszła rewelacja :D:D:D Zrobiłem po swojemu i daje przepis bo naprawde dobre to było. 2 kotlety wieprzowe najpierw przyprawiłem solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i odrobiną pieprzu cayene. z jednej strony posmarowałem jeszcze czosnkiem (nie wiem jak inni ale ja lubie dobrze doprawione potrawy). Kotlety obtoczyłem w mące. Następnie na patelni rozpuściłem łyżkę margaryny (nie olej). Na tej margarynie podsmażyłem najpierw z jednej strony, po obróceniu ich na drugą strone dodałem na patelnie wcześniej posiekaną w kostke cebule. Smażyłem aż cebulka się zarumieni. Kotlety nie przywierały do patelni ani troche :) Po usmażeniu podałem z ugniecionymi ziemniakami a pozostała cebulka z masłem służyła za zasmażkę. Pierwszy raz jadłem kotleta bez panierki i przygotowanego w ten sposób i naprawdę wyszła rewelacja dlatego chce się podzielić tym z innymi. aha do dania jeszcze lampka wina była ;) Pozdrawiam sławciu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie znacie mnie ....
slawciu, to wszystko co mowisz brzmi niezle, ale mam 2 zastrzezenia: 1. dlaczego tylko jedna lampka wina? 2. margaryna to niezdrowy i niesmaczny sztuczny tlusz. lepiej smalec albo oliwa z maslem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkk
Dnia 23.03.2013 o 17:50, Gość sławciu napisał:

 Zrobiłem po swojemu i daje przepis bo naprawde dobre to było. 2 kotlety wieprzowe najpierw przyprawiłem solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i odrobiną pieprzu cayene. z jednej strony posmarowałem jeszcze czosnkiem (nie wiem jak inni ale ja lubie dobrze doprawione potrawy). Kotlety obtoczyłem w mące.(...) Pierwszy raz jadłem kotleta bez panierki i przygotowanego w ten sposób i naprawdę wyszła rewelacja dlatego chce się podzielić tym z innymi. (...)Pozdrawiam sławciu

Skoro obtoczyłeś kotleta w mące, to jednak panierka była:) Ja tylko "obtaczam" w przyprawach - papryczka chilli, pieprz, sól, itp 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×