Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja_czarodziejka

Efekt mokrej włoszki - jak zrobić?

Polecane posty

Gość alicja_czarodziejka

Wiecie może jak zrobić takie włoski? Strasznie mi sie podobają takie skręcone jakby mokre włosy, dodam że trwałej raczej nie chciałabym robić. Macie jakieś sposoby?

Gość Bleeeeeeeee
to bylo modne jakies 20 lat temu:O

Gość alicja_czarodziejka
Ale nie chodzi mi o przestarzałą mokrą włoszkę, tylko odmłodzoną :) tzn fale, trochę posklejane , wyglądające na mokre, a miejscami potragane :)

Gość alicja_czarodziejka
No właśnie ja mam lekko falowane włosy, jak to mowi moja babcia "podatne " :) Pianką próbowałam, ale skleja niemiłosiernie i wyglądam wtedy dziwnie :/

Gość ja tak robie
suszenie nie na prosto tylko ugniatanie rękami, takie samo ugniatanie pianką, woskiem i żelem :Ptylko trzeba wtedy codziennie myc włosy

Gość bar-binka
wypróbuj beach creme L'oreala, pisały tu o nim dziewczyny i z tego co czytałam powinnaś osiągnąć taki efekt jak chcesz

Gość Paulinka.
Do tego służą suszarki z dyfuzorem :) jest sobie taka końcówka do suszarki i na mokre włosy nakładasz może nie mnustwo, ale sporo pianki. Głowa do dołu włączasz suszarke i jeździsz sobie tą końcówką po głowie i tak ślicznie Ci się skręcą :) Polecam ;]

Gość Nenka
Ja bym poradziła po umyciu włosów wieczorem zrobic ze dwa trzy warkoczyki ( zależy jak wlosy sa geste) i rano po rozpuszczeniu wklepac pianke ;) efekt jest dobry sama tak robie i wszyscy mi mowia ze mam slicznie zrobione wlosy :)

Gość ja mam włosy proste jak
druty,niby niepodatne,ale włoszka mi wychodzi ślicznie.Na suche włosy (wcale nie muszą być umyte,ja to robię często jak mi sie nie chce myć) wgniatam sporo pianki lub żelu (mam za 3 zł z Rossmana),lepiej żel bo nie na każdą piankę wychodzi,a na żel każdy.Wgniatam tyle że mam wilgotne wlosy,przechylam głowę i ugniatam jak ciasto.Potem suszę wolno suszarka i dalej ugniatam.Później jeszcze roztrzepuję palcami i trzyma się calutki dzień

Gość pakovrs
być może zadam głupie pytanie, ale ostatnio sie rozglądam i nie wiem czy moze byc cos takiego na chlopaka? z wlosami cos 2cm? czy sie to wogole oplaca robic czy lepiej zel ?

Gość dotti1984
po myciu naloz na wolsy balsam do PROSTOWANIA.podziel wlosy na 2-3 czesci i skrecaj koczki/takie jak kiedys reni jusis miala w teledysku:P/ jak wyschna to rozplec,palcami poroztrzepuj i wgniec troche pianki-caly czas ugniatajac wlosy.Na moje wlosy-naturalnie proste,to daje bardzo ladny efekt.zaplesc najlepiej jest na noc bo takie 2 grube skrecony koki dlugo schną.pamietaj tylko ze ma to byc balsam albo mleczko do PROSTOWANIA.bo po tych balsamach do skrecania loczków wlosy sa bardzo napuszone.po zwyklym zelu zas sa proste i posklejane.a po tym do prostowania sa ladnie lekko zakrecone,a pianka to podkresli.naprawde fajny efekt.

A ja mam super szybki sposób :P moze to mało inteligentne ale efekt murowany :P a wiec ja mam dosyc geste włosy.. i moim problemem jest to ze po umyciu sie ,,pusza\" .. cały efelt sie psuje. Ale zrobilam tak: Umyłam sobie włosy, lekko mi przeschly na słońcu w taką pogode jak jest w lato. jesli troszke przeschną nakładam pianke- duzo pianki ;] . i wgniatam ją we włosy.... i włosy są falowane.. i takie morke i wogole super ;]

Gość Pinatka
trzeba piwo zmieszac z jajkiem wetrzeć we włosy i na wałki. Rano wstajesz ściągasz i ewentualnie układasz pianką albo żelem:)

Gość slodziasna
To proste. zrobic warkoczyki na całej głowie tylko najlepiej na mokre włosy. I spać całą noc z tymi warkoczami . Rano rozpletnąći jak sie chce to mozna utrwalic lakierem zeby sie dluzej trzymały ja tak raz i jak wstalam to nie zrobilam niczym i mialam je przez trzy dni a z lakierem to moze przez 4 5 . powodzenia.!!!

Gość Kat-princess
nie mam pojęcia jak się robi mokrą włoszke a bardzo mi się podoba ;) mam puszące się włosy gdy tylko spadnie deszcz czy też je wysusze po myciu;/ macie może jakieś porady dla mnie?

Gość Klaudia:)
1 przed pojsciem spac podziel wlosy na 6 sekcjii zrob z nich 6 warkoczyków od wysokosci uszu w dol zwiaz je gumka okolo 2 cm od konca przez noc warkoczyki skreca wlosy w luzne fale ...2...rano uwolnij wlosy z gumek i rozczesz je palcami...3...teraz uzyj lokowki zacznij od partii wlosow przed uszami kolejne pasma nawijaj wokol plytki lokowki zaczynajac od polowy dlugosci wlosow w kierunu na zewnatrz gdy bedziesz sie zblizala do dolu kazdego pasma przytrzymuj wlosy.zebykoncowki nie dotykaly lokowki(powinny zostac proste)...4...kontynuujskrecajac wlosy z tylu glowy staraj sie dobierac pasma roznej dlugosci(raz 2 cm raz 5 )i skrecaj je w rozne strony uzyskasz swobodniejszy efekt...5...spryskaj wlosy plynem ktory podkresli ,,plazowe" loki(np.Ref,mla oceanu (koszt okolo 63 zl)) potem ugniec i wygladasz jak po dniu nad morzem...prosze :)

Hahaha rozśmieszył mnie ten sposób wyżej :D:D ja po prostu wgniatam we wlosy żel lub piankę i na chwilę (albo na całą noc,ale chwila mi też wystarcza)związuję włosy w koczek gumką lub spinam klamrą,a jak rozpuszczam to mam fale,które trzymają sie aż do mycia :P A włosy z natury mam idealnie proste

Gość styling
ja sobie wczoraj zrobiłam u fryzjerki styling i będę miała spokój z układaniem mokrej włoszki i codziennym myciem głowy na 4 miesiące. Mogę spokojnie myć co 2-3 dni włosy i pomimo to zachowują kształt i objętość:) Koszt zabiegu to 90 zł.

Gość gość
Olej na włosy, ja używam z "Alterry", zapleść w dobieranego na 3-4 h, rozpleć i ciesz się się pięknym efektem. Tylko nie przesadzaj z ilością, bo będą wyglądać jak rosół wylany na głowę :)

Gość gość
Jak wyżej, umyj włosy, nałożenie odrobine odzywki do wlosow, na długie około łyżeczki od herbaty, nie spłukujące, zaplec na noc w warkocz, rano rozpalić ale już nie rozczesuj, przeczesujący tylko palcami