Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swirek72

stulejka u 4 latka

Polecane posty

Gość swirek72

Bylam dzisiaj u lekarza , stwierdzil stulejke i zaproponowal zabieg , nie wiem co robic mam 2 rozwiazania , pierwsze bez znieczulenia , drugie ze znieczulenim , ale w szpitalu oba sa straszne i wiem ze musi to miec zrobjone prosze o pomoc matki , ktore mialy podobny probem . CO ROBIC!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

Gość swirek72
NIKT NIE WIE PORADZCIE COS!!!!!!!!!!!!!!

Gość swirek72
twoja porada mnie dobila dzieki!!!!!!! a jakbys chciala wiedziec to lekarz mi powiedzial ze mam nic z nim nie robic a synus mial wtedy 2 latka na przyszlosc jak nie masz nic do powiedzenia to sie lepiej nie wypowiadaj

Gość justynaa
jako lekarz moge z całą pewnościa stwierdzic, iz twoj lekarz ma racje sama nic nie zrobisz ....tylko zabieg pomoze ale wypowiedz powyzej to szczera prawda .... przeciez niemowlakowi chłopcu przy kąpieli ściąga sie napletek aby on nie przyrósł...widocznie albo wogóle tego nie robiłas albo robiłas ale niedokładnie co doprowadziło do tego.... przeciez stulejka nie moze wystąpic w ciągu kilku dni ...wiec przy kąpielu po prostu nie dopatrzyłas tak waznej sprawy.... i teraz są tego konsekwencje,,,,,tylko zabieg jest rozwiązaniem

Gość justynaa
wiec nie rozumiem twojego oburzenia....przeciez ty jestes matka i ty sie zajmujesz chłopcem ....wiec to prawda ze jest w tym problemie i twoj udział

Gość ktoś taki
justynko przepraszam cie miałas racje ,,,,kurde dzis mam ciezki dzien i sie wyzywam na wszyskich ...pozdrowionka

Gość ktoś taki
Nie podszywaj się pode mnie -nie miałam gorszego dnia i nie mam zamiaru jej przepraszać bo z samego jej tekstu wynika że jest przemądrzała pindą.

Gość ktoś taki
kurde juz nie wiem co pisze nawet mam rozdwojenie jaźni....myślałam ze może tu znajdę przyjaciól

Gość ktoś taki
I co teraz napiszesz pani mądralińska?Lekarzem to ty na pewno nie jesteś.

Gość ktoś taki
A tak poza tym to tutaj piszesz że jesteś lekarzem a na innym topicu że masz 25 lat.Dziewczę gdzie ty się uchowałaś?Zachowujesz się jakbyś miała 15 lat,więc nie dziwię się że nie dorosłaś jeszcze do macieżyństwa tak jak to piszesz na innych topicach.Puknij się w ten głupi łeb.

Mam synka, który skończył 7 miesięcy. moja lekarka mówiła mi w pierwszych tygodniach życia synka, iż odciąganie napletka do drugiego roku życia synka, nie jest konieczne, a nawet sie tego nie zaleca. W szpitalu pielęgniarki mówiły, że trzeba. Ja posłuchała lekarki. Dziś byliśmy na wizycie w poradni i pani dr naciągnęła napletek. Przy kąpieli zauważyłam, że synek ma pęknięta skórkę i bardzo zaczerwienioną. No i znowu czeka nas wizyta u lekarza. Wiadomo, że jeśli chodzi o napletek u niemowląt jest tyle teorii, że nie wiadomo co matka ma robić, więc nie rozumiem takiej postawy niektórych z Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CZEMU ATAKUJECIE MAMĘ, KTÓRA I TAK MA DOŚĆ. Zbyt bystre chyba nie jesteście. A jeśli chodzi o zabieg u Twojego synka, to trzeba udać sie do naprawdę dobrego lekarza. Mój mąż miał taki problem jak był mały i lekarz źle wykonał zabieg. W konsekwencji czego napletek mu zwisał i musiał zostać zupełnie usunięty.

Gość natalia@
justynaa jesteś idiotką :)

Gość natalia@
bo... mi lekarz niestety też nie powiedział,że tak trzeba,aż na bilansie dwulatka,a rodziców nie mam,więc franco,pytam,po co tu weszłaś,jeśli nie chcesz pomóc i właśnie, po co,skoro jesteś tak mądra w tym temacie/Moim zdaniem jeśli ktoś wchodzi na dane forum,to interesuje go to właśnie,czego nie wie,czyli może jesteś zakompleksioną bezmózgą mamcią,którą lekarz uświadomił przed chwilą i chcesz się pokazać w stylu-ojejej,wiem,ale nie powiem,udam,że to nieprawda,że nie wiedziałam

Gość Koko-33-
Swirek mi też lekarka powiedziała że mam nie zsuwać napletka podczas kąpieli... Raz miał badanie przez pediatrę i było ok.(tzn pamiętam że coś popękało tam ale powiedziała żeby się nie martwić ). Ale to stwierdził u małego pediatra ? Czy jak ? Czy chirurg ? Czy jak to stwierdziłaś ?: Coś małemu przeszkadzało ?

Gość Koko-33-
Teraz patrzę że post z 2006 roku..................

Gość gość
Mój syn miał zabieg jak miał 5 lat, miał miejscowe znieczulenie, lekarz mówił że to jak przebicie uszow, nie bronił ani jednej łzy, po zabiegu byliśmy nawet jeszcze na zakupach

potwierdzam ja sobie ściągnąłem napletek w wieku 12-13 lat i byłem zdziwiony że można ściągnąć skórkę i w środku jest taka dziurka(zakończenie cewki moczowej) i jest tak różowo.