Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrocławianka_

Corfamed - Wrocław

Polecane posty

Gość Wrocławianka_

Czy ktoś mógłby mi polecić naprawdę dobrego i godnego polecenia ginekologa-położnika z Corfamedu do prowadzenia ciąży. Bardzo mi na tym zależy. Proszę o odpowiedzi, za co z góry Wszystkim zaiteresowanym moim pytaniem dziękuję 🌼

Czy w Corfamedzie nadal jest tak miło, jak kiedyś? Słyszałam, że wiele rzeczy zaczęło tam nawalać ostatnio - jakie są wasze opinie?

Gość kaczoerk
leczylam sie u dr Kotkowskiej - Szeps na nadzerke prawie 2 lata, zapisywała mi rózniaste leki i po ostatniej wizycie stwierdzila, ze nadzerki nie ma(ja mialam inne odczucie i caly czas twierdzilam, ze ta nadzerka dalej jest)skierowala mnie na histeroskopie do swojego kolegi tłumacząc mi ,ze ten zabieg jest niezbedny jak sie ma nadżerke(SPRAWDZILAM ZE HISTEROSKOPIA TYCZY SIE DOLEGLIWOSCI ZWIAZANYCH Z MACICA A U MNIE WYSTAPIŁA TYLKO TA NADŻERKA), ja zmienilam ginekologa i okazalo sie, ze mam nadzerke dalej , ta samą i na dodatek te leki ktore mi przepisywała to nie były na nadzerka ha ha, a histeroskopia to jedno wielkie nieporozumienie.Nie polecam tej pani jesli chcecie bys leczone fachowo i bez widma raka szyjki macicy bo do tego ta pani by u mnie doprowadziła

Gość czy nadal leczy tam pani
Renata Kos-Położyńska?

A mnie juz kilka ciężarnych bardzo skarżyło sie na Corfamed. Ja polecam dr Korzeniewskiego. Przyjmuje przy Legnickiej.

Gość ja też nie byłam zadowolona
i przeniosłam się

Gość manthaaa
również polecam dr bielickiego praktycznie uratował mi ciążę, jest bardzo cierpliwy, wszystko wytłumaczy, można do niego dzwonić jak coś niepokoi, zawsze doradzi. chciałam zaznaczyc ze pyt. dotyczy gin-połoznika czyli raczej chodzi o prowadzenie ciąży. czasem lekarze którzy są fantastycznymi połoznikami okazują się niefachowymi ginekologami tak jak w przypadku opisanym powyżej. co prawda nie znam tej pani dr ale przed dr bielickim też miałam lekarza który był świetnym gin. a fatalnym położnikiem z kolei...

Gość asiorx
odradzam CORFAMED!!!! sluchajcie chodzial do tej przychodni jakies 2 lata. za kazdym razem mowili mi ze wszystko jest ok, mam tylko male zakazenia wiec dawali antybiotyki, chodzila na kontrole i bylo ok. pewnego dnia zaszlam w ciaze i poszlam do nich sie upewnic. poszlam do dr Maslaka i bylo ok. ale po tyg zaczelam plamic, dostalam wysokiej goraczki wiec natychmiast poszlam do CORFAMEDU zeby sie dowiedziec czy wszystko dobrze z moim dzieckiem, ale ze nie bylo mojego lekarza tego dnia to poszlam do dr Piotra Barcikowskiego. on powiedzial ze goraczka nie przeszkadza w ciazy, a to ze plamie to sie zdaza. ale ze mam wyjatkowy maly plod jak na 7 tydzien choc ja mu mowilam ze to jest na bank 4 tydzien on sie zaparl ze to on jest lekarzem i wie kiedy zaszlam w ciaze bo mu powiedzialam kiedy ostatni raz miesiaczkowalam! ale ze ja glupia naiwna i ufajaca lekarzowi uwierzylam mu. poszlam zrobic badania krwi na ktore mnie wyslala i bylam z nim umowiona za dokladnie tydz. niestety nie zdazylam do niego pojsc. poronialm..trafilam do szpitala i jak tylko uslyszeli kto mnie przyjmowal (a jeszcze poprawili mi nazwisko bo przekrecilam bo bylam pod narkoza bo mialam po poronieniu jeszcze lyzeczkowanie bo mialam skrzepy krwi) to powiedzieli ze nie ja pierwsza i pewnie nie ostatnia po tym lekarzu do szpitala trafilam i trafia dziewczny. a jak sie pozniej okazalo lekarka z corfamedu zalatwila moja sasiadke tak, ze ta byla w 7 TYG CIAZY POZAMACICZNEJ a lekarka twierdzila ze wszystko w porzadku, dpiero jak sasiadka traila do szpitala bo juz prawie byla w grobie to sie okazalo ze nic nie bylo w porzadku? i kto dalej zachwala corfamed? niech nikt mi nie opowiada ze sa super bo znam pielegniarke z tej kliniki i wiem czemu juz tam nie pracuje, bo mowila glosno co tam sie dzieje!!!!!! w ogole zastanawiam sie ciagle czy ich nie pozwac do sadu za to ze przez tych idiotow srtacilam dziecko! a ja glupia zaufalam ze wszystko dobrze, bo w koncu nuby znaja sie na swoim zawodzie. teraz wiem ze jak cos mi sie dzieje to nie ide do jednego lekarza tylko do 5 minimum.

Poszłam w piątek do lekarza na monitorig. Chodze prywatnie i kosztuje to 30 zł. a lakarka wyznacza średnio 3-5 wyzyt. (czyli jakieś 90-150 zł.) Pani w recepcji powiedziała mi,ze ostatnia wizyta była w listopadzie i w związku z tym muszę zapłacić najpierw za wizytę, aby móc wogóle zrobić monitoring! Byłam w szoku jak to usłyszałam. Wizyta kosztuje od 1.01 100 zł. - to nie chodzi o pieniądze uwierzcie tylko o zdzierstwo. Powiedziałam grzecznie do Pani,ze byłam kilka dni temu na konsulacjach u Pani doktor i kazał mi przyjść. Ona na to znowu,ze owszem ale muszę uiścic opłatę 100 zł.. plus monitoring. Spytałam dlaczego? Przeciez nic mi nie dolega, nie potrzebuję badania bo miałam robione i chcę tylko sprawdzić czy dochodzi u mnie do jajeczkowania. I za to co chcę zapłacić. Słuchajcie wyszła Pani doktor i.. potwierdziła to co Pani w recepcji powiedziała. Dziewczyny jestem oburzona. Jak wyszłam to ścisk w gardle miałam i łzy w oczach. No jak tak można? Prawy jajnik mam chwilowo \"nieczynny\" przez torbiel , więc czekam zawsze z utęsknieniem na co drugi cykl bo tylko ten daje szansę aby zajść w ciążę a tu taka porażka. Wynika z tego, że aby zrobić sobie monitoring kontrolnie to jest to koszt 200-250 zł. Szok!!! Takie badania powinny byc bezpłatnie - na kasę chorych. No dobra jest jak jest w naszym karju. Rozumiem to i chciałam zrobić prywatnei,ale nie w ten sposób... Ach.... szkoda gadać

Gość xfaa
No własnie Corfamed. Byłam tam raz i byłam zadowolona. Zbliza sie termin rutynowej kontroli. I jakos zgadałam sie z kilkoma osobami na temat tej przychodni i wyszo ze te osoby miały podany wynik kontrolny cytologi przez sms. Nie było by w tym nic dziwnego , gdyby wynik był ok. Ale oni powiadamiaja o raku przez sms!!! I okazało sie ze kilka osob własnie miało niby raka , badania , lekarstwa itd. Koniec, koncem osoby byly zdrowie , po wizycie potwierdzajacych diagnoze u innych lekarzy. Wiec co ? Taka taktyka na wiekszy zarobek. Wiadomo ze te badania robi sie u nich. No i rozmawiałam z mała grupa znajomych i az tyle rakow? Dziwne. Czy Wam sie tez przytrafiło lub słyszałyscie o czyms takim?

W tym Corfamedzie to sie na serio cos dzieje. Kolejki maja takie, ze no comment. Poslizgi 2-godzinne. Lekarze sie spiesza. No a ceny - koszmar! Naprawde mysle o zmianie ginekologa.

Gość kurag
Do xfaa To jakaś kompletna bzdura! Ja dowiedziałam się przez telefon, że mam raka,ale...w ESKULAPIE (banda idiotów!). Na drugi dzień poszłam do Corfamedu, do dr Maślaka, który po wysłuchaniu mnie stwierdził,że o raku nie może byc mowy.Zrobił mi cytologię i po niecałych 2 tyg.pani z recepcji sama do mnie zadzwoniła z informacją,że mają już mój wynik. Pomimo tego,że ją wręcz błagałam,nic mi nie chciała powiedzieć.Mówiła,że nie wolno jej udzielać takich informacji przez tel. i że muszę przyjechać na konsultacje do dr-a.Raka oczywiście nie mam :D Wszystkie moje koleżanki dowiadywały się o wynikach badań dopiero na miejscu. Pozdrawiam:)

Gość tymka4
Witam!! Dostałam od mojej pani ginekolog adres do Corfamedu na wykonanie usg trójwymiarowego. chciałabym się dowiedzeieć czy oni obraz z tego usg nagrywają na płytkę i ile teraz to badanie kosztuje. Pozdrawiam TYMKA

Gość DO tymka4
chyba najprościej wykonać do nich telefon i dowiedzieć się wszystkiego z pierwszej ręki, nie?;)

Gość Diaz
A chciałam zapytac ile koszt za usg 3D 4D? Czy tam daje cd lub dvd? Zdjęcie? Bo to mój pierwszy raz? I zapisałam i do dr.Barcikowski? czy dobry? odpisz , bo to za tydzien ide tam!!!

Gość agniefka
Zdecydowanie nie polecma tej przychodni, i nie powiedzialabym nawet o samych cenach co o lekarzach. chodzilam tam przez 5 lat az nie zaszlam w ciaze. Nie byla standardowa, bylo znia duzo kloptow od samego poczatku, i co uslyszalam w corfamedzie......ze pani doktor nie wie sama, ze musze sobie jakos zalatwic przyjecie do specjalisty, ogolnie radz sobie sama. Nie wiem jak mozna wlasciwie wyprosic zrozpaczona dziewczyne i powiedziec jej zeby sama sobie radzila. Kiedy poszlam tam po zwolnienie (wczesniej bylam na usg odplatnym oczywiscie) to pan doktor powiedzial mi ze aby otrzymac zwolnienie musze uiscic oplate za badanie, nie istote jest ze bylam na nim tydzien wczesniej i placilam, a teraz placilam ze usg. Masakra ogolna. Niedlugo trzeba bedzie tam kupowac talony na toalete

Gość mala88
Cześć dziewczyny:) czy któraś z was moglaby mi polecić lekarza z przychodni Corfamed który skutecznie rozprawi sie z grzybicą???

Gość eco
Droga xfaa: oni powiadamiają smsem jeśli wynik jest NIEPRAWIDŁOWY a nie jak masz raka. jeśli wynik jest nieprawidłowy, wizyta kontrolna w ramach tej samej cytologii jest za darmo.

Gość ach tak
potwierdzam wypowiedz jednej z dziewczyn---leczylam sie u Kotkowskiej rok-smarowala mi nadzerke solcygynem, placilam za kazda wizyte plus za preparat, po niecalym roku powiedziala, ze nie ma nadzerki, wiec ucieszylam sie, ale po miesiacu mialam jakis stan zapalny i poszlam do ginekologa blisko miejsca zamieszkania i okazao sie, ze nadzerka jest duza i wymaga leczenia, ona po prostu ryzykowala moim zdrowiem, a moze nawet zyciem, to skandal! dodam, ze nic lekarzowi nie wspominalam o nadzerce, a pozniej u kolejnego potwierdzilo sie, ze nadal tam jest, zenada, mysle, ze wobec takich znachorow powinny byc wyciagane konsekwencje

Gość martusek0
Ja corfamedu nie polecam, a w szczegolnosci lekarza Marka Maslaka. Trafilam do niego z infekcja, na usg wyszlo ze mam torbiel na jajniku. Jakies trzy tygodnie wczesniej robilam testy polecane przed zajsciem w ciaze na rozne bakterie i wirusy. Maslak wiedzial wiec ze staram sie zajsc w ciaze, a nie wpadl ze ta torbiel to moze byc jajeczko zaplodnione, co potem powiedzieli mi inni ginekolodzy, ze popelnil blad. Przez niego najadlam sie roznych lekarstw zanim dostalam typowe objawy ciazy jak wymioty itd. Stres i lek o zdrowie dziecka jaki przezylam w czasie calej ciazy byl ogromny. A on nawet mnie nie przeprosil tylko prowbowal zwalic wine na mnie, ze powinnam wiedziec itd. Nawet mi nie wypisali karty ciazy po wizycie stwiedzajacej ciaze. Ze nie wspomne o paniach w rejestracji, ktore za mile nie sa. Za to polecam mediconcept, mili sa wszyscy lekarze, bardzo mile polozne, zawsze wytlumacza i sie usmiechaja!

Gość o reeetty
ja chodze do mazurca, jak narazie jestem zadowolona, ale po tym co tu czytam to zgroza

Gość fffffffffffff
Ja chodzę regularnie do Corfamedu (badania rutynowe i wizyty extra - jeśli coś mnie niepokoi itd.), Dr Maślaka nie polecam, wg mnie jest niekomunikatywny. Dr Bielicki - PIERWSZA KLASA! Trafiłam do niego zupełnie przez przypadek na "przegląd" i zrobił na mnie tak dobre wrażenie, że nie chcę już chodzić do nikogo innego :) A w ogóle podoba mi się jako mężczyzna, a że wolę rozkraczać się przed przystojnymi facetami, więc ... ;) Do tego Bielicki, jako pierwszy od nie wiem jak dawna, nie przepisał mi pliku recept, próbując leczyć jakieś wyimaginowane stany zapalne (nie wiem, czy do tej pory trafiałam na jakichś idiotów? zawsze "diagnozowali" mi stan zapalny i przepisywali globulek za minimum 100zł) Reasumując: klinika jest bardzo dobrze wyposażona, jest sporo różnych lekarzy - jest w czym wybierać. Osobiście polecam dr Bielickiego.

Gość dorcycha
A mnie osobiscie denerwuje to ze dostaje sie smsowe powiadomienia o niezgodnosci wyniku.Jestem pierwszy raz w ciazy bardzo pragne wraz z mezem dziecka i robiłam badanie które miało wykluczyc zespół downa u dziecka a tu nagle dostaje smsa o niezgodnosci wyniku. Dostałam szału płakałam a kiedy zadzwoniłam aby umówic sie na konsultacje pani powioedziała ze dopiero moge sie zgłosic na drugi dzien na wieczór.dla mnie to był naprawde szok takie niby pilne sprawy powinno sie załatwiac od razu jakas słaba kobietka mogła nawet poronic z nerwów.Oczywiscie nie wytrzymałam i pojechałam w ten sam dzien i powiedziałam ze poprostu nie wytrzymam i zeby mnie przyjeły dzis. Itak sie rzeczywiscie stało.okazało sie ze to nie jest nic groznego poprostu miałam podwyzszony jakis hormon o 0,5 proc i trzeba to sprawdzic oczywiscie zaproponowali mi nastepne badanie które kosztuje 130 zł no i co...Zgodziłam sie bo juz jestem ciekawa. Własnie dzis dostałam nastepnego smsa ze cos jest nie tak z moim wynikiem. Zobaczymy . A miało to byc tyklo obowiazkowe badanie genetyczne usg (które wyszło super,ono tez niby wyklucza zespół downa)-200zł ok! a tu jeszcze badanie Kappa-135 i badanie potrójne -130 juz sama nie wiem czy to nie jest naciaganie na koszta a wiadomo jezeli chodzi o dziecko to zadna kasa nie gra roli.jezeli chodzi o sprzet to pierwsza klasa.

Gość była pacjentka Corfamedu
A propos Corfamefu i dr Kotkowskiej-Szeps: Wizyta u dr Kotkowskiej Szeps to po pierwsze niesmak, po drugie wyrzucenie pieniędzy w błoto. Poszłam ze względu na infekcję. Zapłaciłam za wizytę bez cytologii. Pani doktor znienacka wykonała u mnie cytologię, bez wyraźnego mojego życzenia ani nawet bez zapytania mnie o zgodę, a za cytologię musiałam oczywiście dopłacić. Robiąc cytologię mówiła "wymaz" bez dodania określenia "cytologiczny", przez co myślałam, że robi wymaz, który już swego czasu miałam wykonywany w celu określenia, które bakterie są powodem infekcji. Na koniec wizyty powiedziała, że udamy się do recepcji, gdzie ureguluję opłatę za cytologię, a ja naiwna nie chciałam się wtedy awanturować, aczkolwiek bardzo dla mnie było dziwne wykonywanie cytologii mimo widocznej infekcji - żaden z ginekologów, w tym również lekarze z Corfamedu, wyznaczali mi termin cytologii dopiero po wyleczeniu infekcji. Już wiem dlaczego - dostałam smsa z wynikami cytologii w której personel Corfamedu zaprasza mnie na konieczną wizytę, ponieważ cytologia wykazała obecność infekcji - no dziwne! Pani doktor znalazła zatem świetny sposób na podreperowanie budżetu kliniki - najpierw cytologia o którą nikt nie prosił 30zł, potem wizyta kontrolna, ponieważ pacjentka na pewno przestraszy się smsa i naiwna zapłaci 120 zł, potem po wyleczeniu kolejna cytologia - 30 zł, a więc 180 zł. ekstra. Niezły biznes. Zatem panią doktor polecam tym, którzy nie mają pomysłu, co zrobić z pieniędzmi.

Gość zanetaa90
Witam. Czy wie ktoś może czy w confarmedzie można zrobić badanie nasienia?? proszę o pomoc

Gość Corfamed-czas to pieniadz
Wszystkim kobietom odradzam serdecznie Corfamed we Wrocławiu. Jest to placówka, której głównym celem jest przerobienie jak najwiekszej ilosci klientow, w jak najkrotszym czasie. Lekarzy charakteryzuje bylejakość, obojętność, wypisywanie recept oraz skierowań na niepotrzebne i bardzo kosztowne badania. Kilka razy zdiagnozowano mnie zle. Byłam u 3 ''specjalistów'' Corfamed. Bledne diagnozy kosztowaly mnie duzo, zarowno mentalnie jak i materialnie. NIE POLECAM NIKOMU!!!!