Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euglena 23

dziewczyny mam opuchniete stopy!biore hormony-ma to zwiazek?panikuje

Polecane posty

Gość euglena 23

kobitki zaraz zwariuje...wczoraj podczas kapieli zauwazyłam ze mam opuchniete stopy a konkretnie czesc przy kostce,kostek to praktycznie nie widac!co to moze byc?czy mam to związek z tym ze uzywam anty.hormonalnej wczesniej tego nie zauwazyłam...tak nagle jakos sie to stalo,jak mam zlikwidowac ta opuchlizne!!!!????? normalnie panikuje,jeszcze czegos takiego nie miałam.pomózcie mi prosze!!!!

Gość nie panikuj stopy ci
mogą puchnąc z gorąca - albo np nosisz jakies niewygodne buty. ja miałam kiedys tak samo - nagle zaczeły puchnac mi kostki - okazało sie ze własnie od upałów, tzn od wyższej temperatury. Zalezy tez jak długo bierzesz tabletki, bo oczywiscie nie mozna wykluczuc ze to od tabletek, ale jesli brałas juz wczesniej to nie sądze. mojej kumplei kiedys puchły palce i tez myslała ze to od tabletek a okazało sie ze nie/

Gość ja mam ten sam problem
ale wiem ze to nie od tabletek anty bo puchly mi stopy jeszcze zanim zaczelam brac tabletki..z tym ze u mnie jest gorzej bo oprocz stóp(tez glownie w okolichach kostek) puchna mi tez bardzo łydki..robia sie czasami naprawde bardzo obolale i nabrzmiale..chyba musze wreszcie udac sie z tym do jakiegos lekarza

Gość euglena 23
dzieki dziewczyny za odpowiedzi.. hormony biore ok. 1,5 roku i nie miałam nigdy czegos takiego,nigdy wczesniej tez nie zauwazyłam puchniecia stóp od upałów,dopiero własnie wczoraj to zauwazyłam:(....strasznie to wyglada...nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku:( a czy znacie moze jakies masci albo inne cuda aby ta opuchlizne zmniejszyc????? dziewczyny jak wiecie to napiszczie...... buzka

Gość tak to typowe działanie
hormonów. Mi tez strasznie puchną stopy, nogi, mam kiepskie krążenie:o Kiedy ich nie brałam też tak było... Ale jak zaczęłam, to... załamka:o Porobiły mi się takie widoczne żyły na udach, z tyłu, w ogóle porobiły mi się pajączki nałydkach a stopy puchły jeszcze bardziej:( Oczywiście już nie biorę tabsów. I to nie była antykoncepcja- musiałam je zazywać, bo w ogóle przestałam mieć okres😭 Teraz boję się, że znowu będę musiała je brać. No i boję się, że przez niemożność stosowania takiej antykoncepcji mogę zajść w ciążę:( Dlatego, mimo 22 lat na karku i wspaniałego chłopaka, nadal jestem dziewicą:o

Gość nie panikuj stopy
mi tez nigdy nie puchły stopy - ale było takie lato ze strasznie spuchły mi kostki - dlaczego to nie wiem...teraz czasem jak długo chodze to tez lekko puchna mi nogi. gdyby to tabletki miały wpływ na twoje opucniecie to juz dawno bys to zauważyła a nie po 1,5 roku...np moja mama tak ma ze jak jedzie na południe polski to ma nogi jak balony i NIC jej nie pomaga! strasznie ma, a jak tylko wróci to odrazu zgrabne nózki. to wpływ klimatu i temaperatury...poszukaj sa na pewno jakies maci chłodzące, poza tym pomaga podobno trzymanie nóg troszke wyżej i np moczenie w wodzie. ale nigdy nie próbowałam - mi opuchniecie schodzi jak np sie połoze.