Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreska.kropka

seks bez zabezpieczenia przy tabletkach anty

Polecane posty

Gość kreska.kropka

] kto sie zdecydował , a kto uzywa dodatkowego zabezpieczenia

Gość siqo
a tabletki to co? Witaminy na włosy i paznokcie?

Gość Dziewczyna21
Zgadzam się z przedmówczynią :) TABLETKI ANTY TO ZABEZPIECZENIE!!! Nie wyobrażam sobie seksu z gumką ani, co gorsza, przerywanego. Od 2 lat stosuję tabletki, uprawiam seks bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń i wszystko jest ok. A jaka przyjemnośc :)

Gość kreska.kropka
to pytanie ankieta :) jestem ciekawa na ile im ufacie - na ile wierzycie ze to maleństwo sposwduje ze nie bedzie ciązy .... bo ja jakos nie moge ,,,przyjmuje prawie co do minuty w tym miesiac raz spoźnienie o 20 minut...ale i tak stosuje prezerwatywę

Gość kokaina
dzien doberek. Znam kilka pieknych bobasków poczetych na antykoncepcji.. sa cudowne. pozdrawiam. powodzenia. ha ha ha!

Gość siqo
Nigdzie nie jest napisane, że dają 100% skuteczność:) Ta 0,1 % niech będzie dla tych, którzy nie przestrzagają zasad, stosują z innymi lekami, zwymiotują, zapomną itp. Gdyby wychodzić z takiego założenia, że na pewno będzie dziecko to lepsza szklanka zimnej wody zamiast...

Gość Dziewczyna21
Kokaina -> swoją drogą, to człowiek rozpoczynający współżycie musi miec świadomoś, że z seksu rodzą się dzieci. Ja mam tego pełną świadomośc i jestem w stanie ponieśc konsekwencje. Jak już siqo-nic nie daje 100% pewności. Ja za to mogę powiedziec, że znam wiele dziewczyn bioracych tabletki już długi czas i jakoś żadna w ciążę nie zaszła. Może te twoje znajome były po prostu zbyt nieodpowiedzialne, brały antybiotyki których nie mogą (bo większośc panienek boi się przyznac lekarzowi interniscie, że bierze tabletki anty-nie wiem dlaczego?), a może zapomniały wziąc tabletki, może zwymiotowały tabletkę albo piły ziele dziurawca... Różnie mogło byc.

Gość kokaina
ty mozesz poniesc konsekwencje, inne nie moga.. Nie biore tabletek, nie ufam hormonom pod kazdym wzgledem, nie tylko skutecznosci.. ale kazdy wybiera co mu pasuje. faktem jest jednak ze dzieci rodza sie i na tabletkach, i na spiralach nawet.. jedno które znam urodziło sie ze spirala wrosniata w głowke.. mówic dalej..? polecam umiejetne stosowanie gumek i odpowiedzialnego partnera. Amen.

Gość MiCrO LaDy
hehe :) ja nie zamierzam dodatkowo stosować żadnych zabezpieczeń :) muszę odczekać tydzień zachowując jeszcze ostrożność,bo zaczęłam brać pigułki w piątym dniu cyklu,a po tym odczekaniu to już naprawdę nie zamierzam stosować żadnych gumeczek,globulek ani nic...nie po to przyjmuję pigułki,żeby dodatkowo "bić pianę" na globulkach :P Pozdrawiam ;) a jeśli coś się stanie ( w co wątpię szczerze ) to na pewbno dam znać :P

Gość MiCrO LaDy
eeeeeeee...te dzieci ze spiralą w główce to chyba jakiś chwyt ze strony Młodzieży wszechpolskiej.... :O

Gość Dziewczyna21
Kokaina -> ja niestety nie znoszę gumek. Nie przekonam się do nich nigdy. Ufam tabletkom i nie zrezygnuję z nich. A hostorami o dzieciach ze spiralą w główce, to mnie karmiła zakonnica jak byłam w w LO. Co, USG nie wykazało zagrożenia płodu?

Gość Dziewczyna21
Miało byc: A historiami, a nie to dziwne słowo, które mi wyszło ;)

Gość kokaina
no Micro- nie wiem ile lat masz ale chyba niewiele... jedz sobie te tabletki , jedz, ile wlezie, przyjemnosci hołduj, ładuj w siebie te hormony, w końcu co tam- najwazniejsze żeby sie swobodnie w tobie spuszczał na golaska.. prawda? to jest najwazniejsze w zyciu! gratuluje priorytetów życiowych!

Gość siqo
Kokaina -> ja nie ufam gumką i co? Mam się podpisać salwą śmiechu i życzyć wszystkim, które stosują cudownych dzieci? Znam mnóstwo dziewczyn/kobiet, które stosują hormony i dzieci nie mają, a jak napisałam wcześniej żadna metoda nie daje 100% gwarancji. Kwestia wolnego wyboru. Jeśli ktoś decyduje się na tabletki to powinien porozmawiać z lekarzem, omówić wszelkie wątpliwości i przeczytać ulotkę ze zrozumieniem inaczej ich branie faktycznie mija się z celem. A jeśli juz być nad groliwym to robić wszystko dla spokoju sumienia - gumki, przerywanmy, temperatura, śluz i dni niepłodne, wtedy też nie można spać spokojnie, ale się bedzie przynajmnie miało czyste sumienie, że zrobiliśmy wszystko...

Gość kokaina
ty siqo chyba nie wiesz jaki los moga ci zgotowac zbyt długo przyjmowane tabletki.. ale tego juz tłumaczyc nie bede.

Gość siqo
Dodam jeszcze, że to co jem czy też nie jem;) to mój własny, świadomy wybór i szczęśliwie każda z nas ma taki. Ważne, żeby się doinformować i wybrać to co nam najlepiej pasuje, wybór szczęśliwie też jest spory... a narzucaniem komuś własnego zdania to proponuje gdzie indziej, tu można raczje uświadomić, poinformować, a nie "paść owieczki" pod swoje dyktando...

Gość siqo
widzisz... mam umysł i oczy otwarte...czytam, pytam, śledzę wszelkie informacje...i nadal z pełną świadomością własnej woli będę przyjować tabletki... a dzieci nie planuje co pewnie też nie mieści się w schemacie?

Gość MiCrO LaDy
Kokaina - nie wiem co Ci do mojego wieku :O ale mało mnie to obchodzi,brałam wcześniej tabletki hormonalne i normalnie bez żadnego stresu mogliśmy się kochać. A jeśli jeszcze Ci mało-po tabletkach czuję się lepiej niż bez nich. I nie chodzi tutaj tylko o metodę antykoncepcji. Chodzi o ogólny stan zdrowia. I nie chodzi o to,by mógł się "swobodnie spuszczać" (bardzo wyszukane i na miejscu słownictwo...) Z resztą co ja Ci będę tłumaczyć :) Myśl co chcesz,rób co chcesz,ale nie opowiadaj bajek o dzieciach ze spiralą w główce bo to naprawdę zalatuje nowym panem Ministrem...

Gość Dziewczyna21
taaa, pani kokaina chyba jest z Giertychem na ty ;) Wiem, jakie są konsekwencje przyjmowania tabletek, zostałam poinformowana i ponoszę to ryzyko. MÓJ WYBÓR!!! A niech się we mnie facet "swobodnie spuszcza"-lubię to, no i co? Ma leciec ze spermą na ręce do łazienki przy stosunku przerywanym, czy mamy oboje męczyc się z gumkami i przerywac chwilę uniesień, bo trzeba gumkę założyc, trzeba uważac żeby plemników na ręce do pochwy nie przenieśc, itd. To nie dla mnie.

Gość MiCrO LaDy
Nie mam pojęcia jak to się dzieje...Ktoś ma inne poglądy niż Ty,próbuje Ci je narzucać,jeszcze czepia się Twojego wieku i opowiada bajki rodem z Wszechpola...I wmawia dziewczynom jakieś płytkie priorytety...Brawo :O Dziewczyna21->ja też zostałam poinformowana o wszystkich skutkach ubocznych ,konsekwencjach itp. Tyle,że na mój organizm działa to jak najbardziej pozytywnie. I nie planuję dzidzi teraz,co nie znaczy,że nie będę jej planowała za 2 lub 3 lata...No tak...kurczę...ale do tego czasu to już pewnie umrę na raka...z powodu brania tabletek....Ehhhhh ciężki los.... Pozdrawiam :) :) :)

Gość Dziewczyna21
:)