Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana ewelina

okres-dziewczyny odpiszcie,prosze

Polecane posty

Gość zalamana ewelina

No i mam problem. Nie wiem co sie dzieje ale podczas miesiaczki wyplywajaca krew ma taki dziwny i nieprzyjemny zapach. Nigdy czegos takiego nie zauwazylam i troszke mnie to martwi.Dzwonilam do gina ale niestety nikt mnie nie moze dzisiaj przyjac. Dziewczyny napiszcie mi ,czy Wy tez tak macie? Zaznaczam,ze myje sie-to wiadomosc dla wszystkich,ktorzy maja mi ochote napisac abym sie umyla,nic to nie pomaga,za chwile jest to samo.Nie mam uplawow o przykrym zapachu. Napiszcie,czy Wy tez czujecie taki dziwny zapach podczas okresu?

Gość jest gorąco
to krew smierdzi bo sie rozkłada. Zmieniaj czesto podpaskę czy tampona i bedzie ok

No wiesz...wszystko co było na macicy się złuszcza. Ale co to znaczy przykry zapach? Taki,że czuć na odległość? Bo zapach podczas okresu u żadnej chyba nie jest przyjemny...Ona nie pachnie jak normalna krew podczas zranienia. Ogólnie zapach jest dość nieprzyjemny dla nosa. Moim zdaniem nie masz się czym martwić.

Gość a teraz ja jest lato
i goraco to krew sie szybciej rozkłada i niestety szybciej lapie zapaszek. Normalnie umyjesz sie i tak nie czujesz a w lecie musialabys myc sie znacznie czesciej co tez nie jest bardzo wskazane bo wybijesz pozytywne bakterie. Glowa do gory :)

Gość zalamana ewelina
Dzieki za odpowiedz ,ja wiem,ze jest goraco ale nie myslalam,ze po kilku minutach krwi na podpasce powinien byc nieprzyjemny zapach. Nie czuje go na odleglosc ,tylko jak zmieniam podpaske. Nawet po kilkunastu minutach ten zapach jest....Cholera,wczesniej tak nie mialam.

Gość zalamana ewelina
Poprzedni okres tez byl taki sam a bylo chlodno ale wtedy sie tym nie przejelam.Teraz jednak mnie to martwi bo to juz drugi raz i caly czas ten zapach. Dziekuje za odpowiedzi.

Gość Kristina
nie przejmuj się każdy ma tak :)

Gość zalamana ewelina
No to juz mi lepiej,tylko dlaczego wczesniej tak nie mialam? Napewno bym poczula....Juz mam chyba obsesje,zamiast podpaski wlozylam na chwile tampon i po 5 min go wyjelam. Ten zapach pojawia sie odrazu....Tez tak macie??????????????

Gość Kristina
moze w tym miesiacu jadlas inne potrawy niz wczesniej lub organizm po prostu przestawia sie na nowa pore roku,nie martw sie :)

Gość a ja tak nie mam

Gość poczekaj i nie panikuj
jak skończy ci się okres to idź do lekarza, teraz i tak cię nie zbada, To moze nie być nić poważnego, albo moze to być np grzybica. powodzenia

Gość przeczytaj koniecznie
Mimo że krew miesiączkowa jest idealnie czysta i bezwonna, to po opuszczeniu macicy wywołuje ona niekorzystne zmiany. Przede wszystkim zobojętnia kwaśne środowisko pochwy, a więc osłabia naturalne możliwości obronne intymnych okolic. Krew gromadząca się w pochwie i kroczu jest ponadto świetną pożywką dla bakterii. Drobnoustroje rozmnażają się w niej bardzo szybko, mogą powodować nieprzyjemny zapach i sprzyjać infekcji - zaostrzać świąd, nieprzyjemne uczucie dyskomfortu