Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatruta

Zatrucie pokarmowe - POMOCY!

Polecane posty

Gość zatruta

Witam! Wczoraj wraz z chłopakiem zjedliśmy potrawę chili con carne z makaronem, podgrzewana gdyz robilam ja przedwczoraj i wtedy tez ja jedlismy bez zadnych skutkow ubocznych. Wczoraj moj chlopak zle sie poczul, krecilo mu sie w glowie, pol dnia przelezal w lozku, dostal biegunki i goraczki. W nocy wymiotowal, a mi nic nie bylo, do czasu... Dzisiaj rano wstalam i od razu pobieglam do wc wymiotowac.. po 2 godzinach doszla biegunka i zawroty glowy (goraczki nie mam). Teraz mi troche przeszlo po kilkukrotnych wycieczkach do wc, lecz moj chlopak nadal zle sie czuje i lezy w lozku, gdy wstanie na chwilke to od razu zawroty glowy... i tu pytanie: jaki lek może pomóc na takie zatrucie pokarmowe? Najlepiej zeby byl tani i szybko pomogl :P prosze pomozcie...

Gość lilijka0011402
hmm nie polecam leczenia na wlasna reke, ale jesli juz to proponuje stoperan na biegunke-zazywac zgodnie z ulotka do tego pic gorzka herbatke a na noc smecte. Jednak w poniedzialek radzilabym wizyte u lekarza. Powodzenia!

Gość zatruta
ok dziekuje, tylko mi juz raczej przeszlo bo czuje sie coraz lepiej a chodi mi o chlopaka bo on nie z tego wojewodztwa i chyba nie moze za bardzo sie tu leczyc... Mieijmy nadzieje ze przejdzie szybko...

Gość z tanich
to krople żołądkowe i węgiel, ale najlepszy jest citrosept.

Gość to ty fajne jedzenie robisz

Gość Leonard Snopecki
Witam serdecznie Wszystkich tu zgromadzonych! Miałem podobny problem kilka tygodni temu i z chęcia się podzielę tym nieprzyjemnym i jakże upokarzającym epizodem. Otóż zostałem zaproszony na partyjkę golfa przez zaprzyjaznionego profesora, kierownika pewnej katerdy. Na polu spotkałem wielu zacnych ludzi z pierwszysch stron gazet z którym wymieniałem serdeczne usmiechy. Nie jestem dobrym golfista, więc postanowiłem, że nie będę się narażał na śmieszność i dyskretnie oddaliłem sie w strone punktu małej gastronomii. Rozsiadłem się w ogródku piwnym i poprosiłem o kartę dań. Od razu rzuciło mi sie w oczy obiecujące dane z białymi truflami i dziczyzną. Przystojny kelner postawił przede mna tą jakże ekskluzywna i wysmietnitą strawę. Zajadałem się tym daniem ze smakiem, gdy nagle zobaczyłem Leszka Balcerowicza w progu tej uroczej knajpki. Poderwałem się z miejsca, aby uścisnąć jegoi włądcza dłoń, gdy nagle poczułem dzieny ucisk w jelitach. Uświadomiłem sobie, że dłuzej nie wytrzymam i zamiast przywitać się z tym jakże światłym człowiekiem, potrąciłem go w dzwiach i pobiegłem prosto do ustepu. Okazało sie, że sie zatrułem :o

Gość nie straciłeś wiele
Balcerowicz musi odejść:-P

Gość Leonard Snopecki
Owszem, straciłem, bo Pan Leszek miał mi załatwić kredyt na mój dalszy rozwój naukowy :o

Gość nie wszystko stracone
sprobuj jeszcze raz i lepiej nic już nie jedz przed spotkaniem:-oUnikniesz zatrucia!

Gość Leonard Snopecki
Wstyd się przyznać, ale wielki ze mnie łasuch :o

Gość to jedz tylko
sprawdzone,lekkostrawne rzeczy:-)

Gość to jedz tylko
przynajmnie przed waznym spotkanie,eksperymentuj z nieznanymi nowymi daniami wtedy jak ni musisz nigdzie wychodzic,nie masz waznego spotkania,wtedy mozesz zaszlec z potrawami;-)

Gość Leonard Snopecki
Ależ dzieczyna z truflami to znane i jakże lubiane przez mnie danie! Jestem smakoszem przez duże "S" :o

Gość to jedz tylko
moze skladniki tego dania byl nieswieze:-o

Gość Leonard Snopecki
Nieświeże?! :o Na miły Bóg! Nawet nie dopuszczam do siebie tej mysli :o

Gość DOSWIADCZONY W ZATRUCIACH POK
coca cola mocno gazowana, szybko wypic 2 lub 3 szklanki. podskakiwac pajacyki itp..to spowoduje przesuniecie pokarmu zalegajacego w brzuchu i po godzinie pojdziecie do toalety.... coca cola jest najlepsza na zatrucia pokarmowe. do tego zjesc 2 kanapki z cebula. serio, to najlepszy domowy sposob. im wczesniej tym lepiej, nie czekajcie...cocacola i kanapka z cebula.

Gość gość
Podczas zatrucia (zwłaszcza w pierwszy dzień) jedzenie jest ostatnią rzeczą, jaką chciałbym zrobić.jednak trzeba się zmusić chociażby do pica. Jak trochę przejdzie to lekkie jedzenie tzw "marchwianka", bez przypraw. W domu w pogotowiu mam 4lacti, probiotyk, który wspomaga układ pokarmowy po takich przejściach

Gość skarbek11
jak chcesz po zatruciu wrócić do siebie szybciej, kup sobie Nutramil .Wiadomo że po zatruciu lepiej nie jadać jedynie coś lekkiego i to też nie zawsze, a to taki środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego, można nim zastąpić posiłek.

Gość gość
wegiel- najlepszy, najbezpieczniejszy i naturalny , obojetnie czy zawinily bakterie, wirusy czy chemia ktora sie dostala do organizmu... kosztuje pare zlotych

Gość gość
Ja na problemy żołądkowe biegunkę czy trawienne stosuje trilac już parę razy mi uratował życie na wyjeździe : )

Gość gośćmontek
Też przy zatruciu pokarmowym ten nutramil piłem, dla mnie działanie ma bardzo dobre i przede wszystkim szybkie, dostarcza do organizmu to co przy zatruciu jest wydalane, witaminy, tłuszcze, jest łatwo przyswajalny i bezresztkowy.

Gość gość
Należy reagować zgodnie z opisanymi tutaj zasadami - https://smectaopinie.pl/leczenie-zatrucia-pokarmowego/ W tym nie ma niczego skomplikowanego. Kluczowe jest szybkie podanie leków. Nie może to być byle co. Jeśli objawy zatrucia będą się utrzymywać, to może się to skończyć naprawdę źle.