Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lets dance

witamina b2

Polecane posty

Gość lets dance

Zwykle czytam ulotki od wszystkiego co łykam, między innymi właśnie dlatego że biorę tabletki anty. Wiedziałam że np antybiotyki mogą obniżać skuteczność tabletek, ale kupiłam witaminę B complex i wyczytałam że ona również może to powodować! Nigdy bym nie przypuszczała że witaminy mogą mieć podobne działanie. W związku z tym mam pytanie do Was, czy ktoś wyczytał cos takiego jeszcze na jakiś innych lekach, preparatach, czy witaminach? No i nie wiem dalej co z tą witaminą B2, czy mogę ją łykać normalnie tak jak napisano na opakowaniu, czy może powinnam sie obawiać że to jednak obnizy skuteczność tabletek anty?

Ja też łykałam witaminki B COMPLEX,ale przestałam,właśnie ze względu na to,że zaczęłam przyjmować Microgynon 21. Staram się unikać jakichś innych tabletek,tak dla ostrożności :) Ale...Moja cioteczka brała równocześnie pigułki anty i musiała też przyjmować witaminki...I jakoś w ciążę nie zaszła :) To było dość dawno,nie wiem jakie przyjmowała pigułki, może ze zwiększoną ilością hormonów i dlatego nie było żadnej suprise :) Nie mam zielonego pojęcia jak to z tymi witaminami... Jednak wydaje mi się ,że nie powinny one obniżać skuteczności tabletek anty ... Postaram się czegoś na ten temat dowiedziać i napiszę :) Pozdrawiam :):):)

Gość susi
czytać uważnie i ze zrozumiem bo to naprawdę może się w życiu przydać! pisze ze tabletki anty osłabiaja wchlanianie vit b a nie odwrotnie!!!!!