Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaagata555

KREMY BEZ ZLYCH SKLADNIKOW -CO MOZE CIE POLECIC????

Polecane posty

Gość aaaagata555

DZIEWCZYNY , na tym topicu chciałabym prosic o rade -jakie kremy moge uzywac bez propylen glicol i parafinum liqiudum itp.tak zeby nie zapychlay skory mieszanej i nie powodowqaly zaskornikow .byc moze taki topic juz byl ale niestety takiego w wyszukiwarce nie znalazlam.buzka

Proponuję krem marchewkowo-pomarańczowy firmy Apotheker Scheller (i inne tej firmy) lub np. krem antybakteryjny, nawilzający-pichtowy firmy Profarm. Nie zawierają wyzej wymienionych składnikow. Przetestowane na własnej skórze. Tylko, ze trudno je znaleźć. Ale warto poszukać.

Gość DO Mexi
a ten z ananasem Apotheker Scheller do cery mieszanej też jest bez tych "złych" składników? używałaś może?

Ananasowego nie miałam, ale wiem, że jest dobry do cery mieszanej i też bez tych składnikow. W ogole kremy Schellera nie mają tych rzeczy, które wymieniłas. A jeśli już by się zdarzyło, to na końcu listy składnikow i w bardzo minimalnych ilosciach.

Gość DO Mexi
Dzięki:)

Gość aaaagata555
dzieki dziewczyny sprubuje tych kremow buzka

Gość Zielona jestem
w tym temacie i w związku z tym mam pytanie:czy krem NIVEA i DERMOSAN zawierają złe składniki ?

Ta Nivea, która dostępna jest w Polsce (w granatowym opakowaniu) jest niestety jakosciowo dużo gorsza od niemieckiej. Jest strasznie ciężka, w składzie same ciężkie parafiny (i to na początku składu) np. paraffinum liquidum, cera microcristallina, paraffin itd. Jak dla mnie jest za ciężka i za lepka (co ma swoje odzwierciedlenie w składzie właśnie). U mnie taki skład wywołuje zaskórniki. Ale nie na wszystkich tak wpływa. A tego drugiego kremu nie znam, to się nie wypowiem.

Gość Zielona jestem
Dziki Mexi ! Ja mam niemiecki więc z tego co piszesz to chyba nie jest taki zły.

No tak słyszałam i czytałam, że niemiecka Nivea jest ok i na prawdę dobra dla wielu ludzi w różnym wieku. W przeciwieństwie do naszej. Czy my zawsze musimy dostawać wszystkie najgorsze rzeczy drugiej kategorii, które nie nadają się do sprzedaży na Zachodzie? I to nie tylko dotyczy kremów, ale wszystkiego np. kawa Jacobs- Niemiecka i polska to niebo a ziemia, sprzet RTV, AGD i wiele wiele innych.

Gość Zielona jestem
masz rację!:)