Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracawszkole

praca w szkole--jak szukać

Polecane posty

Gość pracawszkole

witam, ukończyłam studia 3letnie licencjackie na kierunku anglistyki, chciałabym poszukać pracy w szkołach, czy jedyny sposób to czekanie na oferty w urzędzie pracy i wędrowki po szkołach czy ktosam jeszcze inny pomysł, czy jak 'wędruje' po szkołach to wystarczajaca jest rozmowa z sekretarką czy prosic o spotkanie z dyrektorem. W jednej ze szkól, sekretarka powiedział mi ,że nei majązadnych ofert i w ogole nei chciał ze mną rozmawiać

znajomy zebrał z ksiażki telefonicznej adresy szkół i do każdej wysłał cv z listem motywacyjnym - znalazł pracę ;) fakt, że dopiero po trzech miesiącach, ale zaczynał w okolicach końca sierpnia a od października już pracował powodzenia 🖐️

sorry, zaczął szukać końcem czerwca a nie sierpnia:O

Gość pracawszkole
ok dzięki ale myslisz,że wystarczy wysłać cv moze lepiej jak sie jest osobiscie. Tylko czy dyrektorowie szkół bedą chcieli rozmawiać, albo mają wolne etaty albo nie. Dzwonilam do kuratorium ale mnie zbyli powiedzieli abym przeszukiwała ogłoszenia.

Gość a jaa nie lubie
moja szwagierka jezdzila osobiscie do szkol. byla moze w 100 placowkach, z czego odezwaly sie 4, w jednej ja przyjeli. powodzenia. ale dobrze sie zastanow, bo praca nauczyciela ostatnio przyprawia o nerwice i depresje

Gość Myślę
pracę najlepiej szukać już w okolicach marca , bo wtedy tworzą się arkusze organizacyjne na następny rok. Najlepiej wysyłać CV. Do dyrekcji można ścieżkę wydeptać i ciągle klamkę całować. Jak ang, to najlepiej w szkołach język.

Gość Myślę
z tą nerwicą i depresją, mogę polemizować. W innych zawodach też jest wyścig szczurów,

Gość pracawszkole
wiem, ale spróbuję. Myślałm,że trochę łatwiej bedzie o pracę a tu mnie tak zbywają .... ale sie nie poddam... czyli myślicie ,ze to jedyny spośób ? chodzenie po szkolach

Gość a jaa nie lubie
ale mi nie chodzi o wyscig szczurow. dzieci sa okropne!!!!!! rozmawialam z wieloma nauczycielami w roznym wieku i roznej specjalnosci i kazdy mowi to samo. jestem polonistka, zastanawialam sie nad praca w szkole, ale w koncu wole swoje korekty i redagowanie tekstow.

Gość do autorrrki
skad jestes? masz jakies doswiadczenie w uczeniu?

on w sumie też szukał pracy jako nauczyciel angielskiego i prawdę mówiąc oprócz wysyłania tych cv nic więcej nie zrobił (ale wysłał je chyba do każdej szkoły) - tylko fakt, list motywacyjny miał odwalony aż dech zapierało...

Gość jude
Ja słyszałam ostatnio rozmowę dwóch dziewczyn, z których jedna skończyła właśnie studia i szukała pracy w szkole. Podobno powiedzieli jej, żeby zapytała w okolicach lipca/sierpnia, bo wtedy jest najwięcej wypadków :0 Śmiać się, czy płakać?

Gość koleżanka szukała pracy
chodząc od drzwi do drzwi i znalazła:) pracuje w dwóch szkołach jako anglistka. mówi, że często po prostu zostawiała cv, bo dyrektorzy są na ogół dobrze strzeżeni przez sekretarki.;) mimo tego jej życiorys trafił do dyrektorów.;)

Gość pracawszkole
ja obecnie uczę w przedszkolu małe dzieci i właściwie jestem zadowolona ale chciałabym znależć pracę w podstawówce albo gimnazjum. A z tym szukaniem w sierpniu to tez słyszałam,nawet od jednego dyrektora ,który mi powiedzial,że wypadki sie zdarzają a szkoła nie moze zostac bez nauczyciela

Gość cvb
chodzisz po szkołach roznosisz cv

Gość pracawszkole
ok dzięki za wszystkie rady od jutra zaczynam roznosic CV pozdrawiam