Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy koniecznie

Czy koniecznie kobiety muszą golić nogi?

Polecane posty

Gość Czy koniecznie
hmm...no ja mysle że te dziewczyny opalone i z jasnymi włosami nie wyglądają tak źle...w sumie to prawie jak włosy na rękach... Ale np te zdjęcia w samochodzie, np tej dziewczyny z bransoletkami na nodze, wygladają okropnie...

Gość Jarexo
Pewnie, że muszą, w końcu nogi powinny nie tylko ładnie wyglądać, ale i być gładkie w dotyku...

Gość moda
Moda na golenie nóg jest stosunkowo od niedawna, kiedys kobiety nie goliły nóg i mężczyznom to jakos nie przeszkadzało w niczym ani nikt sie nie dziwił na ulicy ani poczucia estetyki większości to nie naruszało.

Gość ________________
kurde, ja sie chyba juz tak przyzwyczailam, ze musze, ze nie wyobrazam sobie zapuscic takiej dżungli. Poza tym te laski maja tez wlosy pod pachami, a to juz jest bleee. Takie czasy, takie obyczaje. Dziwnie by mi bylo miec tak owlosione nogi. ;)

Gość jasne ze tak
ja żle bym sie czuła jakbym miała włosiska to nie dlamnie takie zapuszczanie

Gość kiedyś to kiedyś
teraz świat poszedł do przodu i nikt nie wyobraża sobie kobiety z nieogolonymi nogami

Gość fuj fuj
faraon! :)

Gość mam ponad 50 lat
ale uwazam, ze tylko flejtuchy nie gola nog i pod pachami! Robie to ponad 20 lat i wydaje mi si, ze tak musi byc i bardzo sie dziwie mlodym dziewczynom, ze stawiaja tak niemadre pytanie, zakladaja takie topiki ....

Do \"mam ponad 50 lat\"Coś późno zaczęłaś depilować nogi :-)...Masz ponad 50 lat ,a dopiero od ponad 20 depilujesz :-)...Ja to robię od ponad 20 lat ,a mam latek dopiero 40:-)...Swoim postem nie mam zamiaru się licytować,kto pierwszy depilować zaczął ,ale rozśmieszyła mnie wypowiedż osoby mającej nick \"mam ponad 50 lat\"Kobieto,bo sądzę,ze Nią jesteś,miej troszkę ogłady towarzyskiej i nie obrażaj ludzi.To,że ktoś nie depiluje nog czy pod pachami nie musi od razu oznaczać,ze jest flejtuchem.

Gość dziewczyna_19
mamy XXI wiek o ile mi wiadomo, depilacja nog (i nie tylko) stala sie chyba rzecza tak normalna, powszechna ze kobiety ktore tego nie robia (szczegolnie gdy maja facetow, gdy jest lato, gdy odslaniamy swoje cialo) sa dla mnie po prostu brudasami i leniami. metod usowania zbednego owlosienia jest tyle ze kazdy znajdzie cos dla siebie. wlosom, szczegolnie na nogach i pod pachami mowimy stanowcze nie.

Gość dziewczyna_19
do ona 39letnia mysle ze takie osoby-kobiety sa flejtuchami bo depilacja , szczegolnie maszynka do golenia, jest tak malo inwazyjna ze nie robienie tego z powodow jak mniemam lenistwa (bo przeciez nie kosztow-wszyscy wiemy jak tanie sa jednorazowe maszynki, trudnosci w wykonaniu zabiegu). a jelsi nie maszynka to istnieje jeszcze wosk, depilator, depilacja masa cukrowa, laser.... jest w czym wybierac. nie uwierze ze w obecnych czasach kobieta ktora nie depiluje swojego ciala uwaza to za atrakcyjne. kobieta jak kobieta, ale mezczyzna raczej tego nie uzna. z reszta, depilacja nog i pach to jest niemal obowiazek, szczegolnie gdy znajdujemy sie w towarzystwie innych osob.

Nie rozumiem dlaczego kobiety obrazaja inne kobiety,tylko dlatego,ze któraś nie depiluje się.Ja sama to robię,ale nie przyszło mi nigdy do głowy ,aby wyzywac osoby,ktore tego nie robia od brudasów i leni...Wydaje mi się,ze to sprawa osobista czy depilujemy sie czy nie...

Do dziewczyna_19!!Moim zdaniem obowiązkiem każdej zyjącej osoby na tym świecie jest higiena osobista,ktora nie przejawia się tym ,że ktos sie depiluje czy maluje,ale tym,że jest czysty,nie śmierdzacy,ma czyste ubranie(nie konieczne modne)...Bardzo często spotykam na ul.piękne dziewczyny,wydepilowane,umalowane,ubrane modnie,pachnące markowymi perfumami a trzymające w ręku papierosa...TO JEST DOPIERO NIECHLUJSTWO...BO COŻ,ZE ONA WYDEPILOWANA,JAK JEJ Z UST ŚMIERDZI JAK Z POPIELNICZKI...

Gość a co z udami
mam jasne włosy na udach , nie sa dlugie i nie wiem czy mam je golic czy nie. Dziewczyny golicie jasne włoski na udach? Faceci czy przeszkadza wam widok takich jasnych wlosów ?

Gość a ja lubię
Włosków na udach nie golę bo są jasne, jak puszek na ręku, mimo że jestem szatynką. Gdybym raz to zrobiła pewnie już bym musiała bo odrosły by ciemniejsze, a tak mam spokój. Podobno eleganckie Francuzki też nie golą ud. A moja mama wogóle się nie goli a ma ciemne i obfite włosy, a jak czasem zadrze pachę to trochę mi za nią wstyd, a przekonać się do golenia nie chce.

Gość franuzki też nie golą pach
bo im się maszynki stępiły od golenia cipek ;p

Gość fujfujfuj
Oczywiscie, ze nie muszą - nie ma w naszym prawie takiego wymogu. jełśi im samym to nie przeszkadza, to w sumie nie muszą, ale niech się liczą z konsekwencjami, czyli spojrzeniami w ktorych będzie obrzydzenie. Miałam "przyjemność" jeść obiad restauracji siedząc vis a vis pani z czarnymi, wijącymi się, gestymi kudłami na nogach, ubranej w spódniczkę przed kolana. Moje ulubione danie jadłam jak własne ciało. Każdy ma prawo sam decydować, czy chce golić, czy nie, ale obnoszenie ise z sierścią w miejscach publicznych jest niesmaczne.

Gość a co z udami
a ja lubię -dzieki za odpowiedz:) moze jeszcze jakies facet by sie wypowiedzial? bo z moj nie jest obiektywny ....dla niego nawet w worku kartofli bylabym krolowa balu;)

Gość facet___
Moim zdaniem kobiety ud nie muszą golić. Tylko nie wiem czy moja odpowiedź jest dobra, bo ja np. uważam, że cipka powinna być owłosiona (okolice bikini też mogą być niepodgalane), że golenie rąk u kobiet to przesada. Ogólnie uważam, że wystarczy jak kobieta goli nogi (może golić tylko łydki) i pachy. Więc jak facet jestem raczej srednio wymagający jeśli chodzi o depilację, więc nie wiem czy moje zdanie jest ważne i obiektywne.

:-) Ludzie bądźmy tolerancyjni i nie przesadzajmy!!!Przeciez jeszcze niedawno kobiety nie depilowały sie i było wszystko OK.Nie rozumiem dlaczego nieogolone kobiece nogi sa takie\"niesmaczne\" wg.fujfujfuj:-).KOBIETY,WY SAME I JA TAKŻE NIE ODSTAJE OD WAS:-) NIE DEPILUJECIE SIE TYLKO ZE WZGL.NA WASZ WYSUBLIMOWANY ZMYSŁ ESTETYCZNEGO SMAKU,TYLKO ROBIMY TO ABY SIE PRZYPODOBAC MĘŻCZYZNOM:-)

mój wysublimowany zmysł estetyczny pozwala mi na pogodzenie się z faktem, że depilacja daje krótkotrwałe efekty. Warto, żeby płeć męska też była uświadomiona, kiedy ze dziwieniem dotknie owłosionej (czasowo lub stale) damskiej łydki

Do bezzębna_łachudra!NIe uwierzę,ze depilujesz się tylko wyłącznie dla siebie!!!!Po prostu wszystko co robimy ze sobą,czy to depilacja czy inne zabiegi kosmetyczne,robimy z myśla o innych osobach.Myslimy wtedy o wrazeniu jaki mozemy na innych wywrzeć.Gdyby nie to,że zalezy nam na pozytywnym odbiorze nas przez inne osoby,to mogę się załozyc,ze większosc ludzi,czy to kobiety czy mężczyźni rzadko by sie myli nie wspominajac o innych czynnnosciach kosmetycznych ...

Ja jednak twierdzę, że większośc zabiegów, zwłaszcza pielęgnacyjnych robimy w dużej mierze dla siebie, żeby się dobrze czuć w swojej skórze. Znajomi....partner nawet tego nie musi wiedzieć, ile zabiegów i ile czasu sobie poświęcamy. Ja przede wszystkim myslę, jak sama się z tym (ubiorem, fryzurą, makijażem czy depilacją) będę czuła a dopiero później pomyślę, jak to ocenią inni i nie znaczy to, że zdanie innych przedłoże ponad własne.

Gość a co z udami
facet___ - dziekuje za zabranie glosu:) jesli uwazasz ze pachy i lydki powinno sie golic to jak najbardziej biore Twoje zdanie pod uwagę. ogolenia rak nawet nigdy nie bralam pod uwage;) Na owlosienie intymne patrze troszke inaczej -wloskow zostawiam niewiele.Twoja kobieta nie goli cipki? kurcze ja bym sie chyba wstydzila pokazac swojemu facetowi w takim nienaruszonym stanie, nawet jakbym wiedziala ze mu sie to podoba

Gość dziewczyna_19
do ona 39letnia wyobraz sobie, ze depilacja to rowniez higiena. jakos nie wyobrazam sobie sytuacji gdy jest lato, ja wsiadam do autobusu, dodam zatloczonego, nie ma wiec miejsc siedzacych, podnosze reke by chwycic sie jakiejs rurki a spod pachy wystaja mi niewydepilowane wlosy. przepraszam bardzo, ale wg mnie jest to nietylko nieestetyczne, ale rowniez niehigieniczne i to nie tylko dla mnie. na wlosach zbiera sie pot, a chyba kazdy z nas wie ze w upalne dni dezodorant nie zawsze pomaga. taki swoisty zbiornik potu moze okazac sie odrazajacy nie tylko dla nas samych ale rowniez dla ludzi z ktorymi obcujemy. wiec moja droga nie mow mi ze to nie nalezy do zagadnienia higieny.

Do dziewczyna_19!NIe przekonuj mnie ,że jeste to estetyczne,bo ja o tym b.dobrze wiem i depilowałam się juz,jak Ciebie jeszcze na świecie nie było :-) .Do tej pory nie wiem,jaki mam zarost pod pachami,bo zaczęłam depilować pachy mając 15 lat.Nogi także zaczęłam depilować mając tyle lat ,mimo,ze nie narzekałam na zbyt obfite owłosienie.Ale nie robiłam tego nigdy ze wzgl.higienicznych ,lecz estetycznych.Depilacje intymną także rozpoczęłam na wiele lat przed wejściem na takie zabiegi mody...Owszem,wydepilowane ciało jest łatwiej utrzymać w czystości.Zapytaj się swojej mamy a na pewno poda Ci niejeden przykład z przeszłosci,ze mimo niewydepolowanych pach i nog i innych częci ciała kobiety potrafiły zadabać o prawidłową higienę i pachnieć...Nie depilacja jest wyznacznikiem higieny i miłego zapachu człowieka ,tylko częste uzywanie wody,środkom myjących ,także czeste zmienianie odziezy,bielizny...