Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej kobitki

Jakie balsamy nie wysuszają skóry i nie mają w sobie całej tablicy Mendelejewa?

Polecane posty

Gość hej kobitki

Szukam balsamu do ciała, bo do tej pory żadnego nie używam, a: A) jest już lato i skóra się wysusza B) mam już 22 lata i niedługo zaczną mi obwisać cycki;) C) po goleniu mam suchą skórę na łydkach Jakie balsamy polecacie,? Używałam do tej pory Nivea- mleczko jest tłuste a ten ujędrniający jest nawet ok, ale ma dużo chemi. Za to ujędrniający Garnier śmierdzi alkoholem (i go zawiera...), obrzydliwie się klei i zostawia skorupę na skórze:o No generalnie chcę, żeby ten balsam nie był toksyczny;) i żeby nawilżał i dobrzes ie wchłaniał:) I żeby nie był za tłusty.

jakis czas temu uzywalam takiego dla dzieci z Rossmana w jasnej butelce niebieskiej. a wogóle spróbuj te dla dzieci ( na pewno nie maja całej tablicy :) .... bo by testow nie przeszły - dzieci maja łagodniejsze kosmetyki) ale jezeli chodzi o ujedrniajace to naprawde cieżko jest cos super znaleźć przyznaje- chyba że stosowac na zmiane żel i krem

Gość miekka_skora
a ja proponuje Ci balsamy firmy Avon z serii SS - sa swietne !! Genialnie nawilzaja skore,slicznie pachna i masz ich kilkado wyboru.Sprobuj - napewno nie pozaluesz.;)

Gość hej kobitki
ktoś jeszcze cos poleci?:)

Gość ja polecam
moim zdaniem nie ma nic lepszego niż balsam firmy Apis z minerałami z Morza Martwego, kocham go po prostu, choc go trudno czasem dostac. Ale widziałam go w internecie tez: http://www.apis.lco.pl/

Gość jumi
Wszystko ma w sobie chemię,bez przesady...po goleniu każda kobieta ma wysuszoną skórę.Dobrze nawilżają balsamy z masłem kakaowym tylko,że są tłuste.Używam róznych,ładnie pachną i nawilżają będące w komplecie z perfumami,zależnie jakich używasz.Mam balsam Swissological,nie pachnie zbyt mocno,dobrze nawilża,używam też Elizabeth Arden,ale zwyczajne kupowane w drogerii też są dobre.Dopasuj do siebie,potrzeb swojej skóry.Balsamy są mniej tłuste niż kremy do ciała.Latem możesz kupić sobie coś z filtrem lub lekko brązujący.

Gość hej kobitki
no dobrze: to w takim razie co jest lepsze Waszym zdaniem (bo ja nie używałam nigdy balsamów...): lawendowy lotion J&J balsam Dove (tylko który?) czy nowy balsam Lirene, taki w niebieskiej albo zielonej butelca, z seri Body Shape czy jakoś tak?

Ze swej strony polecam Ci: maselko karite-naturalne i bez chemii, nierafinowany olej jojoba lub migdalowy np. firmy profarm lub kosmetyki dostepne w drogeriach rossmann z serii babydream dla dzieci lub dla kobiet w ciazy(uwaga na zapach). Z tych kosmetykow masz do wyboru lotion, mleczka, oliwki wszystko na naturalnych skladnikach, bez chemii, wyroznione w niemieckim eko tescie jako dobre i \"czyste\" chemicznie bez konserwantow, oleju mineralnego i glikolu propylenowego. POLECAM!

Gość a kosmetyki JJ są żłe
???

Gość a co to propyleowy glikol
???? Co on robi?

Gość kalaaaa
do tego bardzo atrakcyjna cena i 400 ml pojemnosc !!!!!!!!!

Gość hej kobitki
ale ja nie chcę Oriflame ani Avonu:o

Gość magot
ja polecam zwykły spozywczy olej ryzowy, bo przede wszystkim od razu sie wchlania i o dziwo nie zostawia zadnej tlustej warstwy a po drugie ujedrnia do tego stopnia ze zauwazylam po nim mniejszy cellulitis no i nie uwierzycie!- cycki mi podskoczyly minimalnie i cale cialo jest super jedrne ( a mloda juz nie jestem), do tej pory sceptycznie podchodzilam do stosowania olejów na cialo ale to moge polecic, moja siostra tez ma takie efekty po nim, opalalam sie na nim przez tydzien i nie mam sladu poparzenia slonecznego a lezalam po 3 godziny dziennie