Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

veraa

2 opakowania pod rząd

Polecane posty

W lipcu wyjeżdzam na Sycylie. Czeka mnie dluga prawie 3dniowa podróż autokarem. Akurat w tym czasie będe miala krwawienie z odstawienia, dlatego chciałam wziąść 2 opakowania tabletek pod rząd. Dziś byłam u lekarza i on mi powiedział ze takie branie dwóch opakowań pod rząd nie gwarantuje w 100% ze nie będe miała jakiegos krwawienia. Nie wiem co mam teraz robić, naprawde nie pasuje mi okres w trakcie podrózy. Jak to było u was kiedy bralyście 2 opakowania pod rząd. Miałyście krwawienie. Jak się czułyście???

Gość siqo
Ja krwawienia nie miałam, ale w czasie planowanego okresu zwijałam się z bólu, było mi niedobrze i fatalanie się czułam. Po przewidywanym okresie dolegliwości ustąpiły i do końca drugiego opakowania było ok.Tak sobie zrobiłam na wakacje... Chciałam nie mieć okresu, a zamiast tego miałam 4 dni wyjęte z wyjazdu...

Gość a ja nigdy nie mialam
nawet sladu krwawienia, ani zadnych dolegliwosci, a ni nic zupelnie. ale moja kolezanka krwawienie raz miala... zdaje sie, ze to zalezy od osoby i nie ma jednej reguly. chyba musisz zaryzykowac...

Gość susi
a ja mialam cały miesiąc plamienie, raz silniejsze raz slabsze.. okropne to bylo!

dzieki za wasze wypowiedzi.sama nie wiem co zrobic. Z jednej strony chce zaryzykowac bo jakos nie moge sobie wyobrazic okresy jadac caly czas autokarem, ale zdrugiej strony sie boje. Sama nie wiem co robic

Gość ojjj porazka z tym okresem
wyobrazcie sobie ze jak z narzeczonym w zeszlym roku planowalismy wakacje to przed wykupieniem wczasow dokladnie liczylismy w kalendarzu tak zebym nie miala okresu--no kurde nie wyobrazam sobie wyjazdu w jakies wspaniale miejsce i okresu w tym czasie a balam sie brac drugie opakowanie tabletek bez robienia przerwy

Gość mellly
Brałam dwa opakowania Yasmin pod rząd i było ok. Zadnych plamień, gorszego samopoczucia nic...U mnie ta metoda się sprawdziła, i w te wakacje jak będzie potrzeba to na pewno też tak zrobię.

Gość annelli
ja pare razy bralam juz po dwa opakowania pod rzad i nigdy nic mi sie nie stalo. zadnych efektow ubocznych. jesli sie boisz to mozesz zrobic inna rzecz-przesunac cykl, moze wtedy unikniesz krwawienia; to jest bezpieczne, moj ginekolog mi o tym powiedzial, potem znalazlam tez info o tym w opakowaniu tabletek. a dziala to tak: jesli chce sie zmienic dzien krwawienia to po rozpoczetej przerwie nalezy wczesniej zaczac nastepne opakowanie. i zamiast 7 dni w tym cyklu przerwa trwa np.4 albo 3. nalezy przestrzegac tylko 1 zasady : zawsze sie skraca te siedmiodniowa przerwe, nigdy wydluza pozdrawiam i milych wakacji :)

Gość ja mialam tak
ja za pierwszym razem mialam malutkie krwawienie a teraz juz nie mam a robie tak od kilku lat ze biore po dwa opakownia na raz zwlaszcza latem i wszystko jest ok:)

Gość upupup
Moja kolezanka brała dwa opakowania pod rząd. Okresu nie miała, ale czuła sie tak jakby miała okres i do tego przez poł miesiąca miała plamienia

chyba zaryzykuje i wezme 2 opakowania pod rząd. W końcu musze kiedys sama sie przekonać jak to jest bedzie u mnie gdy nie zrobie przerwy

Gość Veka
ja raz bralam dwa opakowania pod rzad i nic mi nie bylo to znaczy nie mialam krwawienia i innych historii stosowalam harmonet...

Gość Kiniulek
ja zawsze tak robie gdy wyjezdzam lub gdy poprostu nie chce miec okresu-bo nie!i nigdy nic sie nie działo,wszystko ok. zrobiłam tak miesiąc temu bo wyjezdzałam w długą podróż-wiadomo zadkie przystanki,problem zeby sie odswiezyc,podmyc-zadna przyjemnosć!!uwielbiam to ze moge sobie zrezygnowac z okresu,super ze istnieje taka mozliwosc gdy tylko tego potrzebuje! lecz wiadomo aby nie robic tego nagminnie ale tylko w sytuacjach gdy naprawde trzeba!!