Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona_Wera

Bycie świadkiem na ślubie

Polecane posty

Gość Zrozpaczona_Wera

Witam Co dokładnie musi robić starsza na ślubie ? Jakie są jej obowiązki ? Czy musi coś kupować ? Czy sukienkę musi mieć długą, czy do kolan wystarczy? Oraz czy musi być koniecznie jasna, czy np czekoladowa albo czarna możęe być ? Pozdrawiam i prosze o rady :)

Gość no sluchaj no
bez przesady z tą sukienką, czekoladowa to jeszcze,a le czarna w zadnym razie, no cos ty, to slub, a nie pogrzeb... dlugosc obojetna, byle nie mini, bo ksiadz w kosciele moze miec focha. swiadkowa trzyma pannie mlodej kwiaty podczas przysiegi mlodych, odbiera kwiaty od gosci przy skladaniu zyczen, o polnocy zdejmuje welon mlodej, no i ogolnie pomaga w koordynacji wszyskiego - mlodzi i tak maja duzo na glowie i bez tego. ogolnie fajna sprawa - wiem, bo mam juz praktyke w byciu swiadkowa :D

Gość Zrozpaczona_Wera
A ja sie boje i to bardzo boję. Boję się tego, że sobie nie poradzę. Jestem osobą nieśmiałą z natury.

Gość Zrozpaczona_Wera
Ktoś jeszcze coś poradzi ??

nie przejmuj sie, ja bylam swiadkiem w ta sobote i bylo ok, w Kosciele siedzielismy za mloda para, zlozylismy podpisy, potem zbieralam kwiaty od gosci i przypinalam im kotyliony, no i przed slubem pomagalam sie pannie mlodej ubierac, to chyba wszystko, dodam ze wiecej \"roboty\" maja starosci;) bedzie dobrze:)

Gość torba-borba
ustal mlodymi co będzie należało do Twoich obowiązków. też byłam świadkiem, ale w ciężkiej depresji, więc zbyt wiele ode mnie nie wymagali... to nic trudnego w każdym razie

Gość na cywilizowanym
weselu będziesz tylko kwiatki odbierać. nic więcej nie musisz robic no i podpis złożyć. to wszysko.