Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ogórczysko

Dieta OGÓRKOWA............

Polecane posty

Gość Ogórczysko

Słyszała któraś z Was może o tej diecie? Co o niej sądzicie? Od dzisiaj jem same ogórki, kiedy mi się zachce jeść to chwytam ogórka. Jak myślicie ile w ciągu tygodnia można w ten sposób schudnąć? Zapraszam, może ktoś zechce się do mnie przyłączyć.

cześc..ja o tym nie slyszalamw sumie..ale skoro ogoraskimają malokalorii..tologiczne jest,że można je w razie glodu wlasnie..jeśc..więc może i jasię przylacze..tyle,że Ty procz ogorkow cos jeśc masz zamiar?

chce tylko dodac, ze swiezy ogorek, obrany ze skorki, ma w sobie ok. 97% wody, a tylko 3% z tego, to cala reszta, wiec rownie dobrze mozesz nie jesc nic, tylko pic czysta wode, niewiele by to zmienilo. schudniesz na pewno, ale czy zdrowo, tu bym miala duze watpliwosci :O

Zaplanowałam sobie :), że oprócz ogórków nie będę jadła nic, ale co mi z tego wyjdzie to niestety nie wiem. Rano na pobudkę kawka z mlekiem.

Zdaje sobie sprawę że to niezbyt zdrowo i tak jak napisałaś, że to prawie sama woda, ale jak zjem takiego ogórka to mam wrażenie że żołądek mi się choć trochę wypełnia i zaspakajam poczucie głodu, a pijąc samą wodę tak niestety nie jest.

Nikt się do mnie nie przyłączy? Szkoda. Wczoraj wytrzymałam bez problemu na samych ogórkach, dzisiaj też mam zamiar tylko je jeść, no i kawka, którą właśnie popijam.

a ile zjadłaś tych ogórków? bo ja bardzo lubie...i moze bym sie przyłaczyła...są tanie i pyszne

Też je bardzo lubię, dlatego taka dieta mi odpowiada. No nie wiem, to różnie z tą ilośćią, wczoraj np. zjadłam 2 długie (duże) ogórasy. Kroję sobie je w plasterki i tak je jem, pokrojone fajnie działają na psychikę, jest wrażenie że już dużo zjadłaś (nie wiem jak to wytłumczyć). Zapraszam. Ja już czuję że mam luźniejsze spodnie :).

Gość kotka migotka
Probowałam. Nie dało rady. Świeże bułeczki mnie skusiły :(

kotka migotka to spróbuj raz jeszcze, może się uda. Ja też miałam wiele prób, niestety nieudanych, ale teraz się zaparłam i nie dam się tym razem, jedzenie nie będzie mną rządziło i wpędzało mnie w smutny nastrój.

Gość karma
Ja za tydzien zaczynam prace przy zbiorach ogorkow wiec bede ich miala pod dostatkiem, ale jesc tylko je? To nic nie daje, teraz stracisz, a jak tylko zaczniesz znow jesc normalnie waga wroci. No bo chyba do konca zycia samych ogorkow jesc nie bedziesz?

W super lini byla 100 lat temu taka dieta ogorkowa.Kolezanka wyzej juz pisała tylko to byl taki koktajl.Ogorek jogurt naturalny i [przyprawy 2 x dziennie i raz dziennie jakis normalny lekki posilek.Trwała chyba 4 dni i ja osobiscie schudłam 2 kg.Polecam ale nie na długi okres czasu bo to zbyt monotonne

Gość vega71
Ogorki maja zdolnosc do oczyszczania z toksyn i wyplukiwania tluszczu, ale jesli masz schudnac duzo to na samych ogorkach po paru dniach sie zlamiesz. Ja bym proponowala dodac inne warzywa, ograniczyc do 0 nabial, weglowodany i dodac odrobine tluszczu roslinnego najlepiej oliwy.

Gość pajaczekGM
Dieta ogórkowa-super. Własnie sama też zajadam ogórki. Ale przeczytałam dziś w necie że jak się je dodatkowo nabiał można schudnąć szybciej, bo białko zawarte np. w jogurcie pozwala szybciej spalać tłuszcz. Więc sama oprócz ogórków zjem 2 małe jogurty.

Gość też uważam że lepiej jeść
ogórki niż pić sama wode. bo zawsze to coś jest do pogryzienia. teraz widziałam w tele tygodniu i jakiejś innej gazecie z programem piszą o głodówkach lub półgłodówkach. ze dla osób zdrowych są bardzo korzystne. więc taka dieta z ogórkami i np. odrobiną twarogu to jak półgłodówka. trzeba tylko pamiętać aby z niej wyjsc to nie bedzie jojo. i dla lepszego efektu oczyszczenia (jesli komus na tym zalezy tez, a nie tylko na schudnieciu) to dobrze byloby do niej wchodzic stopniowo i nie pic kawy tylko sama wode i ziolowe herbaty. sporo tu czytalam o glodowce i zaluje, ze nie zrobilam jej wczesniej. bo teraz mam za 2 tyg. wesele kolezanki, za tydz. wraca moj facet z zagranicy, pozniej jedziemy na wakacje... i nie bede zaczynac bo wiem, ze bym nie wytrzymala... ale moze na jesien zrobie sobie oczyszczanie. a narazie chce szybko schudnac i pije same koktajle. tzn. jogurt z owocami (mandarynki, kiwi, jabłka, truskawki...) czasem to miksuje a czasem tylko kroje. pije je jak już jestem naprawde głodna czyli tak ze 2-3 razy dziennie. dzis 3 dzien zaczynam i po 2 dniach schudłam 2 kg. to woda wiem, ale dobre i to. zalezy mi na szybkim schudnieciu przed weselem i przyjazdem faceta. wczesniej mialam sie odchudzac zdrowo, ale ciagle bylo tylko od jutra... to teraz mam za swoje...

Gość też uważam że lepiej jeść
pajaczek, ale jogurty to maja wiecej weglowodanow niz bialka, a to chodzi o to chyba ze bialko odchudza czyli lepiej moze zjesc twarog??? chociaz od 2 jogurtow i ogórków napewno nie przytyjesz. :P napewno schudniesz. a ktos tam wczesniej pisal, ze słodzik tuczy. ja wiem czy to prawda???

Gość malgosianka8
a kto mi wkońcu poda ten przepis na odchudzanie -diete cud?

Gość Kreeet
ja.. Dieta cud.: to dieta ananasowa..Najadasz się i poza tym wspomaga trawienie i jest zrowe. sniadanie: godzina 12:00 2 plasterki ananasa obiad:14:30 pól lub cały grej frut kolacja 18:00 2 plasterki ananasa. przekąska 20:00 pól grejfruta. w miedzy czasie pij zielona herbate bez cukru. To jest prawdziwa dieta cud. ja na niej jestem. I jem to co ci wyzej napisałam. wcale nie hcce mi sie jesc jestem najedzona. Jak z ta dieeta mozna szybko schudnac.Jak nie iwerzysz poczytaj sobie własciwosci ananasa grejfruta i zielonej herbaty" pozdrawiam.

Gość Falafel
no no,dieta ogórkowa,całkiem ciekawy pomysł,może się skuszę (bo uwielbiam ogórki :>) jedno pytanie,jakie ogórki?kiszone,małosolne,zielone czy bez znaczenia?

Gość żołnierzyk1245
zielonaona jesteś megaa :) musisz być fajną dziewczyną do pogadania :)

Gość gość
ale masakra...... nie wierze, ze ludzie serio przechodza na tego typu diety "cud"......