Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walinka_malinka

rodzice-jak sobie z nimi radzicie?

Polecane posty

Gość walinka_malinka

Mam 25 lat, od dwóch lat jestem w związku. postanowiliśmy razem zamieszkać. On nie ma dobrych kontaktów ze swoimi rodzicami- tzn. wcześnie się usamodzielnił i oni mieli mały wpływ na jego życie. Mały, bo z moimi rodzcami jest inaczej. Po podstawówce wyjechałam do innego miasta do szkoły średniej i tam zostałam. Skończyłam studia, teraz pracuję. Rodzice nie dawali mi pieniędzy bo tym zajmowała się Babia- to ona mnie utzrymywała. Teraz sytuacja wygląda tak, że nie umiem ise uwolnić od ich presji. Chcą ślubu, a nie mieszkania razem - postawię na swoim ale wiem ile będzie mnie to kosztowało stresu. Bardzo liczę się z ich zdaniem. Ale oni chcą wielkiego wesela np - ja nie, w ogóle na razie nie chcę ślubu, ale oni mnie nie chcą słuchać. Poza tym czuję sie troche odrzucona-bo ode mnie wymagają tylko a mój brat potrafił ich okręcić wokół palca. To w niego inwestuja pieniądze, to on może robić co chce. Czy macie podobne sytuacje?

Gość bika
Hmm trochę mam podobnie jak Ty, też mam 25 lat. Trzeba się chyba twardo przeciwstawić, tylko wiem, że to jest ciężkie.