Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona poleciłazebym tu spróbow

PRAWO PRACY!!! jestem bezradny. Kto pomoze?

Polecane posty

Pracowałem w Przedsiębiorstwie Turystycznym jako kierowca autokaru od 1973 do 1990 roku. Zakład zwolnil mnie z przyczyn ekonomicznych i nie wystawil mi świadetwa wykonywania pracy w szczególnych warunkach, posiadam tylko aneks do umowy wystawiony 1984roku, potwierdzajacy moja pracę Dział 8 pkt 2 podpunkt2. Obecnie mam 57lat i 40lat pracy, świadectwo o ktorym wyzej wspomnialem, bde potrzebowal za 3lata, zeby przejsc na emeryturę. Ponieważ świadkowie którzy pracowali w tantych latach ze mna wymierają, obecnie mam tylko kontakt z dwoma osobami. Chciałbym wczesniej uzyskac takie potwierdzenie. Sąd Pracy, nie przyjmie takiej sprawy, poniewaz nie mam strony. Zakład pracy zlikwidowano 1991r. a ZUS nei chce byc strona w obecnej chwilki, przed czasem. Jak rozwiazac ten problem????? Prosze o porady Z góry dziekuje! pozdrawiam!

Gość pannawdowa
Nie wiem jak to załatwić, ale staraj się zrobić to szybko. SZYBKO!!! Wiem jak bardzo się traci zostawiając coś "bo jeszcze jest czas"

Gość do lopaty
czlowieku idz do prawnika a nie na forum. stary a durnowaty i to z pks-u

dziewczynko, jezeli nie znasz odp. na moje pytanie, nie potrafisz mi pomoc, to nie odzywaj sie wogle! i nie z pks-u dziewczynko, bo pks, nadal istanieje, biedactwo malo poinformowane!

czy ktos moze jeszcze cos poradzic..?????????/

Gość puniaaaa
Wiesz podobna sytuacje mial moj brat on mieszka w mazurskim a kiedys pracowal kilka lat na slasku,nastepnie zaklad ten zlikwidowano a wiec w kazdym miescie musza sie znajdowac archiwa,popytaj w urzedzie pracy w danym miescie,gdzie znajduja sie te archiwa z Twojego zakladu pracy jesli je odnajdziesz odnajdziesz tez dowod na to ze tam pracowales bo sa tam tez dane o wszystkich pracownikach,ktorzy na przelomie wszystkich lat pracowali i nie bedziesz trzebowal zadnych swiadkow!a wiec detektywie do dziela!i powodzenia!