Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuuutna

POPARZYŁAM SIE SŁOŃCEM!! CO ROBIĆ?? POMÓZCIE DZIEWCZYNY!!

Polecane posty

Gość smuuutna

mam jasna karnacje i nie zabezpieczyłam sie przed wyjsciem na dwór zadnym kremem z filtrem, mam nogi jak rak, własciwie to nie opalone a poparzone!! co mam zrobic zeby przestało tak okropnie piec??

Gość OKŁADY
ZW ŚMIETANY

Gość ........... .......... .......
smaruj lekkim kremem nawilżającym, albo kup w aptece jakiś żel z panthenolem. nie myj mydlem przez conajmniej 3 dni bo skóra zejdzie, a zazwyczaj schodzi nierównomiernie i bedą plamy...pamietaj żadnych mydlin na poparzenia!!

Gość Jumi
Panthenol zastosuj,można kupić w aptece w piance.Oprócz tego póznej kremy z panthenolem.

smuuutna od okladow ze smietany moga sie zrobic pecherze...Polecam zel chlodzacy,lagodzacy oparzenia...chyba Erisa...w aptece kupilam :) albo panthenol - to tez pomaga :)

Gość okłady z maślanki pomagaja

Gość smuuutna
a nie wiecie może ile ta "czerwoność" i pieczenie sie utrzymuje?? po jakim czasie to przygasa?? ... Boże co ja narobiłam, zaraz sie zwine z bólu:(

Gość Jumi
Skóra musi się złuszczyć,jeśli będziesz ją nawilżać to szybciej twoje męki się skończą,ból złagodzi panthenol czy maści chłodzące.Też to przeżyłam i to nie jeden raz:)

Gość ........... .......... .......
ja spaliłam sobie ramiona w sobotę...jadę na kremie nawilżającym (traki lekki jogurtowy) dziś już w zasadzie mnie jakoś bardzo nie boli, ale jeszcze czuje...trza przecierpieć.

Gość onatowie
Podobno posmarowanie się kefirem pomaga. Pij i jedz produkty bogate w wapń. Albo kup wapno w aptece,ale takie zwykłe..bez dodatków smakowych- jest tanie. No i są balsamy po opalaniu chłodzące w sklepach.

Gość trzymaj się dzielnie
Ja poparzyłam się w zeszłym roku. Do dzisiejszego dnia na udach mam brążowy slad:( U mnie poważne, bolesne objawy ustąpiły po tej piekielnej nocy, ale nastepnego dnia i tak wybrałam się do lekarza, ponieważ opuchły mi stopy i nie mogłam nawet klapek założyć:( Taka najgorsza to pewnie będzie dzisiejsza noc, jutro będzie znacznie lepiej. A i u mnie ten efekt "gojenia" był krótkotrwały, po kilku dniach zaczerwienione miejsca stały się brązowe. Ale tylko ja wiem ile wycierpiałam:P Ten ból po prostu trzeba znieść. Kefir, maślanka, zsiadłe mleko i krem Nivea czyli wszystko to co miałam w domu na niewiele się zdały.