Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _załamana_

PLAMY OD SŁOŃCA.........CO SIE DZIEJE? RATUNKU

Polecane posty

Gość hej załamana
to na pewno łuież pstry!!!Od niedawna mam to samo i też myślałam ze to od tabletek bo biore od 1,5roku.Pisałam wszędzie ale nikt mi nie odpisywał.Znajoma bierze tabletki od 4 lat i chodzi na solarke regularnie i nic jej nie dolega-żadnych plam nie ma.Idz do dermatologa.Daj znać jak ci idzie leczenie bo ja na razie lecze się 2 dni i też mam białe plamy pod pępkiem i nad kością ogonową jak coś to pisz na maila anna_tucholska@vp.pl zycze powodzenia

Gość hej załamana
też mam jasne plamy ale ten lopiez ma rozne kolory plam.Ja używam szamponu Noell 28zl i maści.Nie przesadzałam ze słońcem.Też podejrzewam ze załapałam ten syf w solarium.5 miesięcy czekałam jak ta głupia aż zejdzie i kto wie gdybym zadzialala to moze juz bym tego nie miała...

Gość hej załamana
beta karoten brałam i nic,smarowałam sie balsamem brązującym i samoopalaczem i też nic.Też czytam o lupieżu i boje sie bo ten grzyb u niektórych nie odpuszcza tak szybko.Jeśli dermatolog przyjmuje tak jak mowisz to idz do lekarza pierwszego kontaktu-chodzi tylko o maść na receptę więc powinna ci przepisać bez problemu.Mówię ci samo nie zejdzie>szkoda mi sie bylo pucowac po opalaniu,tylko sie smarowałam kremami i teraz mam

Gość porazona
Czesc dokładnie tak jak ty załamana zauwazyłam u siebie plamki bardzo sie wytraszyłam były na plecach . Radze nie czekac i udac sie do lekarza tylko on zdjagnozuje twoje plamki a wtedy zabierasz sie za konkretne lecznie. U mnie niestety to łupiez pstry od solarium. Moja kurecja trwa juz 4 dzien nie widze efektów myje ciało w nizoralu i smaruje mascia Hascofungin.

Gość ataaczmentka
no wiec ja tez mam lupiez [pstry i tez od sloneczka, dawno go juz wyleczylam(to znaczy we wrzesniu) i tez na plecach ale plamki nadal sa i tak ma byc. te plamki to miesca wyjedzonego naskórka przez grzyby, wiec plamki nadal beda (choc wyleczone), dopiero w momencie kiedy zjedzie ci opalenizna calkowicie plamki beda w kolorze skory, dopiero wtedy beda niewidoczne, pozdrawiam :)

Gość porazona
ataaczmentko a czy mozesz powiedziec jak długo trwało pozbycie sie grzyba. ile dni trwałą kuracja i co zastosowałas ja na razie nie widze poprawy moze mam przy dekolcie jedna biała plamke wokól ktorej jet czerwona otoczka czy tak wygladaj te plamy na których nie ma juz grzyyba???

Gość zaneta88
No wlasnie ja dostalam takie plamy i wlasnie mysle ze od solarium :/ w pn ide do dermatologa, nie wiem moze to grzyb jakis czy co :/ najpierw mialam takie rozowe swedzace plamki i zrobily sie strupki, pozniej troche zeszlo i takie plamy jasniejsze od skory wyszly a w srodku tych plam mam dalej takie rozowe :/ i znowu zaczyna swedziec :/ najgorsze ze mam to na twarzy na obu policzkach :// i ze 2 plamki na reku ://

Gość grzybiarka
smaruje sie Nizoralem cale cialo...skrore glowy i caaaale cialo...po 5 min. sie splukuje nakladc szampon na cialo z odrobinką wody wtedy sie lepiej pieni i masowac ile wlezie myszke tez smarowac....wszystko a siedliskie grzyba jest glowa i wcale lupiezu pstrego nie widac jak zwykly lupiez po kuracji beda biale plamki na ciele....trzeba je tylko opalic i bedzie GIT :)

Gość grzybiarka
grzyba bardziej widac w lato wlasnie bo te miejsca zasiedlone przez grzyba sie nie opalają....dlatego trzeba go wybic i potem sie opalic, wyrownac koloryt kuracje trzeba powatrzac nalepiej przed okresem letnim

Gość grzybiarka
ataaczmentka lupiez pstry nie jest od slonca :O to GRZYB

Gość grzybiarka
i w ogole piszesz od tylka strony to sie opala potem a nie czeka az zejdzie opalenizna :O

Gość claudiunia
heyka! mam pytanko: czy łupiez pstry to to samo co łupież biały???? odpiszcie proszę

Gość Julka_z_Malborka
Powiem Ci że ja też mam takie coś,tyle że żadnych tabletek nie brałam i na solarkę nie chodzę.Wygląda to okropnie,a szczególnie że mam plecy całe zjarane a tu jeszcze jakieś plamki...A jak byłam na słońcu to mi się jeszcze więcej tego zrobiło...Ja pójdę do dermatologa tyle że jak będę miała polską książeczkę zdrowia i jak odczekam swoją kolejkę...Pozdrawiam

witam. mam podobna sytuacje tyle ze mam tych plamek 5!! i to na brzuchu. juz przez 2 miesiace je mam ale nic z tym nie robilem bo myslalem ze zejda ale nie schodza:/ zaczynaja sie powiekszac:/ co powinienem uzyc aby zeszlo jak najszybciej?

Gość avuś
Cześć wszystkim !! mam taki sam problem i długi czas walcze o to żeby moje plecy wyglądały tak jak dawniej :( byłam u dermatologa i stwierdził właśnie łupież pstry !!! w chwili obecnej stosuje żel (pirolam) i niestety żadnej poprawy - natomiast przyznam że wiecej na temat tej dolegliwości dowiaduję się od was !!! niż od lekarza -pozdrawiam .

Gość veron1988
Cześć dziewczyny, kurde, ja mam to samo od jakiegoś czasu.... mówicie, że w solarium? ale co, dlatego, że np kiepsko czyszcza tam łóżka???

Gość Claudiiix
Jno kiepsko myja ;/ ja tez to mam ale tylko na twarzy ;/ 6 plam . rok temu bylam u dermatologa i przepisal mi krem na przebarwienia . troche pomoglo ale po pol znowu dostalam te glupie plamy ;/ teraz kupilam nizoral i clotrimazolum .juz 3 dzien myje sie nizoralem i smaruje ta mascia 3 razy dziennie. chyba nawet schodza te plamy . wczesniej smarowalam lamisilatem przez 10 dni . mam nadzije ze to gowno zejdzie !!

Gość anitta11
Witam! Tez mam jakies plamy na nogach niby od solarium.. chociaz dawno nie bylam! Czy moze spotkal sie ktos z takim czyms? Bylam u jednego dermatologa, stwierdzila ze to jest lupiez pstry.. smarowalam jakims plynem i nic kompletnie nie pomoglo tylko smierdzialo.. Poszlam do innego "specjalisty" i stwierdzil, ze to nie jest lupiez pstry tylko jakies poparzenia od slonca, solarium...przepisal mi jakis plyn i masc.. Smaruje od 1,5 miesiaca i nie widze zadnych zmian.. Zamieszczam ponizej zdjecia i prosze odpiszcie.. http://img9.imageshack.us/i/zdjcia0062p.jpg http://img5.imageshack.us/i/zdjcia0063x.jpg http://img25.imageshack.us/i/dsc00682pm.jpg I DZIWNE BO MAM JE TYLKO NA NOGACH !!

Gość anitta11
Witam! Tez mam jakies plamy na nogach niby od solarium.. chociaz dawno nie bylam! Czy moze spotkal sie ktos z takim czyms? Bylam u jednego dermatologa, stwierdzila ze to jest lupiez pstry.. smarowalam jakims plynem i nic kompletnie nie pomoglo tylko smierdzialo.. Poszlam do innego "specjalisty" i stwierdzil, ze to nie jest lupiez pstry tylko jakies poparzenia od slonca, solarium...przepisal mi jakis plyn i masc.. Smaruje od 1,5 miesiaca i nie widze zadnych zmian.. Zamieszczam ponizej zdjecia i prosze odpiszcie.. http://img35.imageshack.us/img35/6548/dsc00682us.jpg http://img35.imageshack.us/img35/4849/zdjcia0063o.jpg http://img35.imageshack.us/img35/8631/zdjcia0062k.jpg I DZIWNE BO MAM JE TYLKO NA NOGACH !!

Zgadza się - jasne plamy są od tabletek. Podobnie sprawa wygląda z opalaniem się podczas miesiączki. Wówczas również mogą pojawiać się takie plamy. Generalnie opalanie przy jednoczesnym stosowaniu tabletek anty nie jest wskazane. Skóra jest znacznie wrażliwsza, mniej elastyczna, co za tym idzie, bardziej podatna na choroby [w tym nowotwory skórne].