Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamyczek001

Cienie pod oczami, czy jest na nie skuteczny sposób?

Polecane posty

Mam cienie pod oczami odkąd tylko pamiętam. Nie są one wynikiem przemęczenia ani żadnej alergii. Poprostu mam bardzo cieniutką skórę pod oczami i prześwitują naczynka krwionośne. U kosmetyczki nie można nic zrobić, może dobry dermatolog potrafiłby coś temu zaradzić? Czy ktoś może mi coś polecić, czy skazana jestem do końca życia na uzywanie pudru? Bardzo proszę o jakąś radę.

Gość dziwnie to zabrzmi
ale maść na hemoroidy obkurcza naczynka. nie wolno jej jednak stosować za często. ps. nauczyła mnie tego kosmetyczka jeszcze jak byłam modelką. ponoć to taki sekret zawodowy tych, którzy wykonują makijaże modelkom i aktorkom.

Gość maść na hemoroidy
Rzeczywiście dziwnie to brzmi. Czy naprawdę stosowałaś ją pod oczy i działa? Jak często należy jej używać i w jakiej ilosci?

Gość dziwnie to zabrzmi
stosowałam. działa. uzywałam jej kiedy miałam bardzo duże sińce, np po całonocnej imprezie albo w czasie sesji, kiedy człowiek noce zarywa nad książkami. bardzo malutkie ilości.

Nikt więcej sie nie odzywa... Czy naprawde nie ma innej rady na cienie pod oczami? Tylko maść na hemoroidy??? Proszę niech ktoś napisze coś więcej.

tez mam cos takiego. tyle, ze u mnie to jakos 2 lata temu nabralo koloru i juz nie jest takie nijakie. kosmetyczka stwierdzila, ze tego usunac sie nie da. o masci na hemoroidy nie syszalam, ale nie szkodzi. przez cale zycie juz sie do tego przyzwyczailam :)

mój tatuś mi poradził,żeby mi ktoś wklupał,aby cała twarz byla,wtedy te pod oczami since juz nie beda sie tak rzucac, on to ma pomyslyyyy :((

Gość petitka lubisia
hahaha:D pozdrów tatę. przynajmniej ma poczucie humoru.:D

najlepszym lekarstwem jest sen: wystarczajaca ilosc godzin snu i nie chodzenie do lozka zbyt pozno. Poza tym zdrowe odzywianie i duzo plynow w ciagu dnia tez w duzej mierze wplywaja na wyglad cery i cieni pod oczami. Ja tez mam cienie i niestety nie umiem sie zmobilizowac ,zeby chodzic spac wczesniej ,jestem nocnym markiem, ale zeby je zatuszowac uzywam korektora w plynie z avonu - personal match, liquid concealer ( ja mam ten jasny, fair). Nie jest to korektor stworzony glownie z mysla o cieniach pod oczami, ale sie swietnie do tego nadaje, wlasnie przez swoja plynna konsystencje. Dodatkowym plusem jest to ,ze nie potrzeba go duzo a i naprawde na dlugo starcza, czyli jest po postu wydajny. Cena ok 22,90.

Gość zasiniakowana
tez mam od urodzenia siniaki i oczy osadzone w dole i wygląda koszmarnie. tez uzywam korektora i ciągle słysze co masz takie podkówki, co masz takie siniaki? taka moja uroda i kwiata