Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja za

ex, maz, dziecko

Polecane posty

Gość ja za

witajcie mam problem otuz 5 lat temu zaszlam w ciaze wtedy z moim facetem ale jak on sie dowiedzial ze jest w ciazy to wzia nogi za psa i tyle go widzialam. dzis jestem szczesliwa mezatka moj maz wychowuje kasie jak swoje dziecko teraz jestem w ciazy z nim i wszytsko bylo by dobrze gdzyby nie to ze pare dni temu nawiedzil mnie moj byly i zainformowal ze chce spotykac sie z corka ze dorusl uswiadomil sobie i takie tam nie wiem co mam zrobic. Zagrozil mi ze pojdzie z tym do sadu jesli nie pozwole spotykac sie z kasia. ale jak ja terz 5 letniej dziewczynce mam wtlumaczyc ze ma 2 tatusiow itp.zreszta moj maz jest przeciwny temu poradzice cos moze ktoras z was miala podobny problem

Moj jest podobny tylko,ze moj ex narazie ma w dupie dziecko i nie widzial syna od 2 lat,czyli odkad odeszlam,jednak bedac swiadoma tego,ze ktoregos dnia on moze sie pojawi ciagle uswiadamiam mojego teraz 3-letniego synka,ze moj obecny partner ktorego synek bardzo polubil i sie przywiazal nie jest jego prawdziwym ojcem,dziecko ma swiadomosc ze jest ktos jeszcze a jak pyta gdzie jego tata to mowie ze nie wiem (bo tego nawet komornik nie wie),jestes w trudnej sytuacji,ale Kasia moze miec do Ciebie zal jesli uniemozliwisz jej kontakty z bioogicznym ojcem

teoretycznie nie mozesz mu zabronic kontaktu z dzieckiem ale poradz sie prawnika. fakt ze nie pomagal ci w wychowaniu dziecka przez 5 lat moze moec duze znaczenie czy placil alimenty??? czy Twoj maz prawnie jest opiekunem coreczki??? sa takie porady prawne dla samotnych matek. sa darmowe wiec poradz sie tam - napewno nie zaszkodzi !!!

Gość jumi
Szybko do prawnika aby uregulować sytuację prawną. Byłabym ostrożna w tym aby on od tak widywał się z dzieckiem,aby to nie ograniczyło waszego życia(ewentualna przeprowadzka),poza tym nic nie wiesz o nim ,jak i z kim żyje itp. i czy podtrzyma ten kontakt a nie skrzywdzi dziecka.A dziecku trzeba powiedzieć kto jest jego tatą biologicznym bo i tak prędzej czy pożniej się dowie a jak trafi na okres buntu to możesz mieć poważne problemu.Sądzę,że powinnaś udać się do psychologa(prywatnie)po poradę i porozmawiać razem z obecnym mężem z córką.Zaleca się np:aby dzieci adoptowane od malucha wiedziały o tym ,że są adoptowane aby nie przeżyły szoku i nie było komplikacji rodzinnych, dziecko może mieć ci kiedyś za złe,że ograniczyłaś mu kontakt z ojcem.Tylko uregulowałabym sytuację z byłym abyście nie mieli problemów więc moim zdaniem powinniście jak najszybcjiej poradzić się prawnika.Moim zdaniem nadal nie dorósł bo powinien z tobą spokojnie o wszystkim porozmawiać i budować zaufanie a nie pchać się z buciorami.

Gość jumi
Jeśli twój ex chce być tak bardzo tatą to niech to się też wiąże z tym,ze będzie dawał pieniądze na swoje dziecko.Poradz się też co do tego,że nie płacił przez 5 lat alimentow.

Nic Tobie nie może zrobić.Przecież świadków masz napewno gdyby się do sądu maiłzamiar wybrać że nie interesował się tobą ani dzieckiem.Kiedy ja bym miała taką sytuacje to bym się napewno nie zgodziła.Może serce by mi zmiękło gdyby to było odrazu po pordozie no góra rok ale nie za 5 lat!!!!

Gość ja za
nie placil alimento poprostu go nie bylo a ja niechcialam kasy od niego po drugie moj maz jest prawnym opiekunem kasi dal jej nazwisko i swoja milosc. nie moge teraz z nim sie dogadac on cigle mowi ze on jest ojcem kasi a nie jakis menel tez myslalam o prawniku i chcyba sie wybiore ale co mam zrobic zabronic czy niee powiedziec kasi ze ma drugiego tatusia chyba jak sie dowiem u prawnika jakie mam szanse na wygrana aby sie niezblizal do nas to wtedy porozmawiam z coreczka