Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka1983

na co zmienić Diane35

Polecane posty

Gość majka1983

Hej wkrótce będę brała Dianę już dwa lata więc mój ginekolog mówi że muszę ją zmienić. W czasie ostatniej wizyty zaproponował mi zmianę na Regulon, albo Yasmin. czy ktoś mi może powiedzieć ile te tabletki kosztują? które mogą być dla mnie lepsze, Diana35 bardzo mi służy z jednym małym ale - ostatnio zauważyłam obniżone libido. Niedługo idę na wizytę to wypadało by się na coś zdecydować. Czy ktoś zmieniał Dianę na któreś z tych tabletek? (a przy Dianie dobrze się czuł)

Gość brylancikowa
yasmin 32-36 zl zalezy gdzie ja stosuje jeanine i jestem zadowolona (34zl)

Gość yennefer22
Majko1983!! Ja rowniez bralam Diane ponad 2 lata i teraz zmienilam ja bez zadnej przerwy na Logest ale mam zamiar po tym opakowaniu zaczac brac wlasnie Yasmin.A czy Ty bralas Diane rowniez na cere?i czy mialas jakas przerwe w stosowaniu Diane?Pozdrawiam

prosze was bardzo o odpowiedz moja pani doktor chce mi zapisac Diane, ale ja sie nasłuchałam wielu niepochlebych opinii na ten temat i boje sie skutkow ubocznych (głownie tycia, i spadku libido) niech sie ktos wypowie....z góry wielkie dziekie 🌻

Gość neni
wszystko zalezy od organizmu, tabletki to sprawa indywidualna ! ja przy diane ani nie przytylam a libido chyba nawet wzroslo wiec wiesz :P a teraz biore yasmin i tez jest ok :)

a jesli moge spytac....Diane brałas jako lek na jakies hormonalne schorzenie, czy stricte jako tabletki antykoncepcyjne? dziekuje 🌻 :)

Gość k787
a ile kosztuje Diane35?

Gość yukkkkkka
ja za 2 opakowania zapłaciłam niecałe 18zł i teŻ jestem ciekawa ich skutków ubocznych, bo bardzo tego sie obawiam. a biorę je ze względu na PCO.

Gość k787
niemożliwie ja placilam po 35 za opakowanie

Gość yukkkkkka
ja wszędzie czytałam, że około 10zł... a zapłaciłam dokładnie 17,48zł ZA 2 OPAKOWANIA, mam przed sobą paragon z wczoraj. Poczytaj osbie na innych forach :P Nawet tu na kaffee

Gość ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a ja płaciłam 9, ale na pewno nie kosztuja 35. cos ci sie pomylilo :O

Gość tina20
no hej poleecam yasmin ok 40zł wczesniej zazywałm diane ale mi nie słuzyła buzka

Gość neni
do gabela :) z tego co wiem (od mojego lekarza) to diane nie jest przepisywane jako stricte tabletki anty a ja stosowalam w celu podleczenia cery na poczatku ale przy okazji jako zabezpieczenie ;P po 6 miesiacach stosowania i podleczenia cery potrzebowalam tabsow juz w celu tylko i wylacznie antykoncepcyjnym wiec gin polecil mi yasmin (podobno tez korzystnie wplywaja na cere) :) choc ja sadze ze to i tak indywidualna sprawa kazdej dziewczyny pozdrowiam :)

Gość mimiiiiiiiiiiiiii
a ja kupiłam daw opakowania za 42 zł :(

dzieki serdeczne za opinie :) ja mam brac Diane ze wzgledu na włoski, ale strasznie nie chce przytyc....wiem ze po skonczeniu kuracji jest 50:50 mozliwych szans ze schorzenie nawróci, wiec nie wiem czy jest sens ryzykowac przez te 6 miesiecy ewentualne skutki uboczne... myslałam ze zrobie tak, ze zaprzyjaźnie sie z depilowaniem, a jako zabezpieczenie poprosze swoja lekarke o anty z mniejsza iloscia hormonow....dobrze robie? ja wogole jestem cała zielona w tych sprawach, wczoraj pierwszy raz u ginekologa byłam, beda to moje pierwsze tabletki, a za niecały miesiac planuje swoj \"pierwszy raz\"....zakrecona jestem na maxa....troche przerazona tez :| pozdrawiam serdecznie....smacznej kawki zycze ;p 🌻

Gość yennefer22
Hej dziewczyny. Ja mam spore doswiadczenie z Diane bo bralam je przez dwa lata.Przepiala mi ja dermatolog poniewaz mialam problemy z tradzikiem.Przy okazji oczywiscie stsowalam je jako zabezpieczenie.Po 4 opakowaniach na poczatku brania cera sie super poprawila.Skutkow ubocznych jakis strasznych nie bylo,moze tylko troche wahania nastrojow no i niestety okropny spadek libido.Po dwuch latach postanowilam zrobic sobie troche przerwy aby moj organizm odpoczal sobie od takiej dawki hormonow(Diane zawiera bardzo duze dawki hormonow chyba najwieksze sposrod innych tabletek).Niestety po odstawieniu nie dosc ze wrocily problemy z cera to jeszcze calkowicie zwariowal moj organizm!!Wogole nie moglam dostac okresu.Spoznial mi sie 1,5 miesiaca,zrobilam sobie USG ale wyszlo ok.Dostalam tabsy na wywolanie,dostalam,okres trwal normalnie i pozniej znow sie strasznie spoznial.Postanowilam wrocic do tabletek.Lekarz znow przepisal mi Diane.Bralam ja 5 miesiecy ale juz niestety nie podzialala na moja cere i strasznie zle zaczelam sie po niej czuc.Teraz biore Logest ale mimo tego ze dobrze sie po nim czuje po skonczeniu tego opakowania mam zamiar brac Yasmin, poniewaz ma takie samo dzialanie jak Diane ale zawiera mniejsza dawke hormonow.Bardzo duzo czytalam zlego o Diane,wiec polecam bardziej yasmin tym ktore maja problemy z cera lub wlosami.No ale to kwestia tego jaki kazda z nas ma organizm.