Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziunia188

luteina

Polecane posty

Gość dziunia188

kochane powiedzcie mi co to wlasciewi jest moj lkarz dzis mi to przepisal:( pwoeidzcie jak to wlasciwie dziala i ile mniej wiecej moze kosztowac buzki pa

Gość tabaragaaaa
ja bralam Luteine50-ale to był hormon..hmm...moze Luteina to cos zupelnie innego..:)

Gość tabaragaaaa
Moja Luteine 50- kosztowala jakies 5 zł. :) i jest srodkiem antykoncepcyjnym chyba tez..ale ja to bralam, bo mialam dlugie krwawienia miesiaczkowe..dlugie znaczy miesiaczka u mni trwala przeszlo 2 miesiace bez przerwy! 🌻

Gość stokrotka1988
to jest luteina50 zapomnialam dopisac:) a powiedzice mi przez ile mam to brac i jak mniej wiecej dziala??

Gość kixxxxxxxxxxxxxx
To sie bralo przez 21 dni..ale ja dokladnie nie powiem..bo mi to zupelnie nie pomoglo i musialam zamienic je na cos mocniejszego, azeby pohamowalo mi krwawienie..Ta Luteina jest slabiusia... a moglabym znac powod jej stosowania..? :)*(bo moze wcale nie warto..sie tym szprycowac..tyje sie po niej..sa inne, lepsze..zdecydowanie!!)

Gość mi przepisał
to ginekolog na wyregulowanie okresu luteina jest bardzo tania - kosztuje nie więcej niż 5 zł na ulotce bedziesz miała napisane jak zazywać ale mi wogóle to nie pomogło

Gość Olleńka
A ja luteine dostałam bo nie miałam okresu :) bierze sie ja 2 razy dziennie pod jezyk. Ja tak brałam do czasu aż dostałam okres (jakieś 6 dni) odliczałam 28 dni i znowu brałami tak przez kolejne 2 miesiace.

Gość Olleńka
Ps. zapłaciłam jakieś 6 zł.

Gość dziunia188
mi je lekarz przepisal z powodu nieregularnych cykli i na krwawienia bo moj okres wygladal raczej jak plamienie niz normalne krwawienie:(:(:( a cykle zaczely mi sie wydluzac nawet do 43 dni:(

Gość Ilz
Liteina 50 jest do syntetyczny progesteron. Nie moge czytac co wypisujecie. Lekarz wypisuje wam recepte a potem pytacie jak to brać? Jak pisałam jest to hormon(nie żaden środek antykoncepcyjny). Jest stosowana w celu regulacji cyklu. Wtedy bierze sie od 16 do 15 dnia cyklu. Lekazre przepisują też Luteine 50 na wywołanie-bierze sie tak samo. Jeżeli masz długie cykle i skąpe miesiączki powinnaś poszukac przyczyny. Luteina dziaął wspomagająco, ale może masz prolblem z prolaktyna. Poczytaj sobie o tym.

Gość Ilz
Oczywiscie powinno być od 16 do 25 dnia cyklu. Nastepnym razem pytajcie -po to są lekarze.

ależ bzdury wypisujecie.... luteina to hormon, który reguluje cykle miesiączkowe i wspomaga owulacje. To żaden środek antykoncepcyjny wręcz odwrotnie, czesto lekarze przepisują go kobietą które maja trudności z zajściem w ciąże. I nie bierze się go 21 dni tylko przeważnie 10 dni od 15-25 dnia cyklu - oczywiście to też ustala lekarz. I ja ostatnio zapłaciłam za luteine 28 zł...więc jestem zaskoczona że wszyscy płacili za nią tak mało.. Są jej rożne rodzaje, dopochwowe i pod język.

Gość JBEATA
Cześć dziewczyny! Brałam luteine z przepisu lekarza na wywołanie okresu przez 7 dni 2x1.Po tych 7 dniach odczekałam 2 i dostałam normalny okres trwający 6 dni.Czy to znaczy, ze ciąże mozna juz wykluczyć?? dziekuje za odpowiedz

Gość Lutka50
Widze ż ewygrzebałąś wszystkie tematy dotyczące Luteiny. jeśli dostałaś normalny okres to w ciąży nie jesteś.

Gość JBEATA
Dziękuję Ci Lutko50 za odpowiedz. Buziaki i życzę zdrówka :)

Luteina50 jest na wywolanie okresu i wyregulowanie.Bierze sie ja 2 razy dziennie pod jezyk po 1 tabletce.Zaczyna sie brac od 16 dnia cyklu, bierze sie 10 dni.Jak w ciazgu 10 dni dostaniesz okres- przerywasz brac i od pierwszego dnia okresu liczysz nowy cykl- 1 dzien, itepe,16 dnia znow zaczynasz brac 1 tabl-i tak dalej.....Jestem na bieząco, bralam rok luteine, 2 mce temu odstawilam.Pozdrawiam:)

Ejmi--Luteina50 mg- kosztuje 3,50 !!!!!! ZOstalo mi jeszcze 3 opakowania,moze kiedys sie przyda

Gość monaw
ja tez to dostalam ale mam brac 3xdziennie.Mam pytanie czy po nich sie tyje?Bo mam torbiele biore rozne leki i duzo przytylam?

Gość bekonson
podczas brania luteiny wystapiło brzydkie plamienie, a dziś zaczęłam krwawić, nie wiem dlaczego?

Gość bekonson
podczas brania luteiny wystapiło brzydkie plamienie, a dziś zaczęłam krwawić, nie wiem dlaczego?

Gość bekonson
chciałam dodać,że dzwoniłam do lekarza, ale.. nie dowiedziałam się zbyt wiele. to niby okres i mam odstawić luteine, "puścić"go, a po zakończeniu na wizytę. Tyle,że mnie niepokoi info na opakowaniu, że w takiej sytuacji bezzwłocznie skontaktować się z lekarzem.jesli któraś z Was to miała, odezwijcie się!

Gość Magdalena 83
Cena LUTEINY to 3,20 ryczałt.

Gość Marta_W
Nie wiecie czy podczas brania luteiny mozna robic badanie prolaktyny> prosze o szybko odpowiedz

Gość Marta_W
sorki poprawiam sie szybka

Gość aaniaa26
czy ktos potrafi mi poradzić... czy przy kuracji luteiną w pierwszym cyklu dostałam @ w trakcie 10dniowego zażywania a wkolejnym cyklu 3 dni po odstawieniu (czyli 28 dzien cyklu-jak najbardziej regularnie) to powinnam wykluczyć (mimo podejrzeń-m.in skórcze, bole brzucha) ciąże ??

Gość malla9
czy luteina jest tylko na recepte

Gość aap
podczas zazywania luteiny nie ma sensu badac prolaktyny czy innego hormonu bo wynik bedzie zafałszowany :-)

Gość Milka_30
Hej kobietki!Dwa dni po odstawieniu Luteiny(5 dni 2 razy dziennie pod język)dostałam miesiaczkę,tak że trzyamajcie się i spróbujcie uwierzyć,ze Luteina działa.Pozdrawiam

Gość anelja23
witam,ja brałam luteine dopochwowo i kosztowało mnei to ok 30zł. na potrzymanie ciaży do 26tygodnia,mi pomoglo,teraz jestem w 25tygodniu :)

Gość anelja23
pomylilo mi sie:) do 16tygodnia ja przyjmowalam a nie do 26 :) teraz czekam na przyjscie na swiat synka:)