Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

MAM II grupę.jak zmienić na I? /cyto

Polecane posty

dzis odebralam wyniki mam II grupe cyto czy to znaczy ze tylko dziewice maja I? czy uda sie np co godzine wymieniajac wkladki zachowac wieksza higiene?Czy jakies leki moze mi przepisca GIN? czy po prostu stosujac Cilest i tampony nigdy juz nie bede miec 1 grupy? cofnal sie ktos do pierwszej grupy? z gory wielkie dzieki!

Gość rany jaka bzdura...
skąd się takie biorą...zmieniaj co 5 minut i unikniesz raka szyjki. Powodzenia.

Nie tylko dziewice mają I grupę!! To zalezy od stanu zdrowia a nie od dziewictwa. ja niestety nie wiem jak to zmienic

Gość dlaczego baby
nie rozmawiacie z lekarzami ? tylko wypisujecie farmazony ? jak można miec tak małą świadomość swojego ciała i wiedzę na jego temat ? i do seksu się rwać. Tragedia !

do rany jaka bzdura: liczyłam na poważne potraktowanie sprawy

Gość verkadia
heh, ja tez biore Cilest choc tamponów niet i tez mam II grupe .

Gość jak można poważnie
jak ktoś pisze, że poprawi się wynik cyto od zmieniania wkładek - no komedia.

Gość NO PROSZE WAS
ja uzywam tamponow, lykam harmonet, wkladki nie zmineima co 5 minut i mam 1 grupe, a seks conajmniej raz dziennie

tak uslyszalam od mojej GIN, ze dbanie o higiene w style \"regularne podmywanie\" to absurd-nikt nie ma czasu na to w ciagu dnia, ale czesta wymiana wkladek sprzyja nagromadzeniu mniejszej ilosci bakterii kazala mi tez zrezygnowac z tamponow i prysznic rano i wieczorem z zelem do hig intym co o tym myslicie?

Gość pani doktor kazała
Ci się myć ? Ciekawe :) ja sama na to wpadłam :) Jeśli masz bakteryjne podłoże, to tabletki się bierze i tyle.

lekarz przepisze ci jakies globulki i po sprawie.

To raczej kwestia stanu zapalnego, nie wywolanego brakiem higieny, a pewnie jakas nadzerka, stad zalecenie o nieuzywaniu tamponow. Nie przepisala Ci zadnych dopochwowych srodkow przeciwzapalnych?

tak przepisala mi pigulki na nadzerke miesiac temu bralam dopochwowe wielkie kule na noc caly miesiac i przyszlam do kontroli-nadzerka dalej jest, a cyto wyszla II grupa dostalam moja karte badania i np pisze tak: REAKCJA BAKTERYJNA NABLONKA POCHWY FLORA BAKTERYJNA brak skapa obfita i u mnei jets zaznaczone ze obfita PALECZKI D brak nieliczne liczne i u mnie jest zaznaczone ze liczne ZMIANY ODCYZNOWE sklepienie-brak ZMIANY ODCZYNOWE kanal-brak wiec chyba ok obecne tylko prawidlowe komorki nablonka plaskiego obecne prawidlowe komorki endocerwikalne komorki metaplastyczne-nieliczne zupelnie nie wiem co to znaczy a GIN tez pobieznie wytlumaczyla ma ktos swoja karte badan zeby porownac? co pisza przy III grupie? bo sie zastanawiam czy jestem na skraju 2 grupy ze prawie 1 grupa czy juz blizej 3 z gory dzieki za odp

nie dostal nikt wynikow badan na kartce do domu? chce porownac co ona tam powypisywala i chce porownac z kims z 3 grupy, czy jestem blisko czy raczej blizej 1 grupy

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff
II grupe ma 90% kobiet. jest to generalnie prawidłowa cytologia - opinia moich 3 w karierze ginekologów oraz telewizyjna:) wszytsko w temacie