Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga_

jeżeli macie tradzik

Polecane posty

Gość aga_

spróbujcie wyeliminować z diety jakiś składnik. Częsta przyczyną uciązliwego trądziku jest zapijanie sie mlekiem..

Gość DDDD
Szkoa ze wczesniej tego nie wiedziałam bo jakies 2 latka temu piłam po 2-3 L mileka:/ teraz juz nie pije a jak sadzeisz co jeszcze wyeliminowac?

Gość aga_
mojej znajomej szkodziła natka pietruszki. Oprucz mleka należy wyeliminować tanie sery żółte i wszelkie produkty mleczne aż organizm oczyści się z toksyn. Poprawę widac po około miesiącu. Zapewniam

Gość DDDD
Nienawidze natki od pietruszki wiec to nie to, juz od pewnego czasu próbuje nie jesc przetworów mlecznych i bede sie starała dalej:)

Gość a ja lubię =
MAM TRĄDZIK A PRODUKTÓW MLECZNYCH NIE SPOŻYWAM, ANI serów, pietruszki też i co?

Gość sensodyne
wiaj w klubie :) nie cierpie mleka i jego przetworow i od dziecka unikam jak ognia a tradzik mam :)

Gość DDDD
Bo to nie tylko o dtego zalezy, wydaje mi sie ze tutaj znacznie w wiekszosci maja hormony no cóz;/

Gość aga_
Napisałam , ze mleko jest częsta przyczyną ale nie musi tak byc.

Gość aga_
Nie w kazdym przypadku. Ja znam takie przykłady i dlatego o tym napisałam, może komuś sie przyda taka informacja.

Gość a ja lubię =
Dzięki Aga za informacje, mam wrażenie że przyczyną może być też ostra przyprawa, ja uwielbiam! Trądzik gnębi mnie na plecach , czasem nad piersiami, a ja głupia nie mogę się oduczyć nie gmerania przy nim.

Gość DDDD
Aga Jesli chodzi o te przykłady to po jakim czasie tradzik znalał lub ustał po przestaniu picia mleka?

Gość DDDD
A co z jogurtami sadziciemze tez tak wpływaja jak mleko?

Gość sensodyne
Badania naukowe wykazaly, ze dieta nie ma wplywu na tradzik. Jesli ktos sie dobrze odzywia to bardzo fajnie tyle, ze zmiana diety nie oznacza, ze skoncza sie nasze problemy z tradzikiem. A co do suplementow to owszem moga pomoc ale moga i zaszkodzic. U kobiet czesto tradzik wywoluje witamina b12 obecna obecna w preparatach witaminowych. i tu sie zgodze, ze spozywanie nabiaul moze zaszkodzic ze wzgledu na jej obecnosc. w duzych ilosciach i witaminy szkodza. pozdrawiam

Gość sensodyne
i dotyczy to ogolnie nabialu bez roznicy czy jest to mleko czy ser czy jogurt

Gość DDDD
Chodze do gastronomika i troszke wiem na temat witami a witamina B12 zawarta jest w miesie (wołowe), ryby, podroby oraz mleko! Kurcze a ja tak uwielbiem jogurty sadzicie ze powinnam je ograniczyc bo spozywam ich bardzo duzo?

Gość DDDD
Ale witamina ta jest niezbedna dla naszego organizmu, ale jezeli ja ogranicze to pewnie nic złego mojemu organizmowi nie bedzie o moze w jakims stopniu zaminknie mi tradzik