Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana nim

facet wychowany bez ojca

Polecane posty

Gość zainteresowana nim

czemu unika bliskości?

Gość może go mama molestowała
...psychicznie zadręczała uczuciami, wylewnością i okazywaniem miłości, troski itd. Moze ma dosyć

Gość jugretta
mój były mąż tez był wychowywany bez ojca swoim dzieciom postanowił zgotowac ten sam los

Gość zainteresowana nim
jugretta--> a ile macie lat Ty i on? ten moj w dodatku grubo po 35rż. :(

oj znow duzo pisac jak stracil ojca w wieku nastu albo paru lat to wiadomo ze jest to chlopak i mama nie zastapi ojca. U chlopakow to ma duze znaczenie:) jets normalny, napewno wiele pamieta z ojcem itp:) a bliskosc/ moze mial wladcza mame, ona o wsyztskim decydowala itp mamy z reguly tula corki, chlopcow nie, to błąd. Mężczyzna wychowany przez mamę będzie bardzo wrażliwy, empatyczny, czuły, bedzie widzial wiecej niz rowiesnicy :) a jak ma siostre to tym bardziej, powteirdzone wieloletnimi obserwacjami i rozmowami:) On tym bardziej postwai sobie za cel: chce miec rodizne, ale taka z milosci. bede okazywal zonie uczucia, kochal ja, bede wierny.. i tacy super trafiaja na takie glupie kobiety- stosuja sztuczki, zdrady, nie iwedza co ccha itp On sie zraza i potem ma dystans do zwiazkow i bliskosci Taki męzczyzna bardzoo lubi tulic i czułosci, nie skap mu, rob co czujesz:)

Gość zainteresowana nim
wodna, dzięki:) dodałas mi otuchy, nie ma rodzeństwa niestety

Gość jugretta
minusem jest na pewno to, ze taki chłopczyk nie ma wzorca do nasladowania, przez co w przyszłosci moze, ale nie musi, miec problemy w odnalezieniu swojej roli w związku dzieci wychowywane w pełnych rodzinach uczą sie relacji miedzy kobieta i męzczyzna obserwujac ich zycie, w przyszłości będa mogli powielac dobre zachowania, unikac tych zlych znajac juz ich konsekwencje dziecko wychowywane przez jednego rodzica ma czesto niskie poczucie własnej wartosci- efekt odrzucenia nie mozna generalizować, róznie to bywa plusów jeszcze nie znalazlam

Gość jugretta
ja 30 on 38

Gość zainteresowana nim
a ten Twoj na jaką literkę ma imię? :o

Gość jugretta
he he a czemu pytasz?

Gość jugretta
ale tez jedynak

Gość zainteresowana nim
wez nie strasz :o gdzie mieszka?

Gość jugretta
a co myslisz, że to mój były:)

Gość zainteresowana nim
no nie wiem, nie wspominal....

20.06] 22:53 oj jugretta co za stereotypy:) znam dzieci np maz uli bez matki, i co ojciec pijak, chlopak widzial co ma w domu i jak zyja inii, i bral przyklad z innych. dzis 5 lat po slubie wozi zone do pracy, robi herbate, nie pije wcale!!! mowi kochanie.. widac ze oboje sa na tak mimo tyle czasu. A u Uli? ojeciec zdradzal.. duzo by pisac. czlowiek ma w sobie takie cos ze umie czerpac wzorce nie tylko z rodizny ale i z innych ludzi. Czasem dzieic zyja o niebo lepiej niz rodzice, bo widza juz jak nie powinno wygladac zycie. duzo w tyhc relacjacg zaleyz jaka bedzie mial kobietke obok siebie:))

Gość jugretta
pisałam, ze nie mozna generalizowac to sa moje obserwacje i męza i dzieci a stereotypy skąs sie jednak biorą:)

Gość Mój syn
...też wychowywał się bez ojca.Nawet go nie pamięta,bo był wtedy niemowlakiem,kiedy mąż zmarł tragicznie.Jest bardziej męski,niż można to sobie wyobrazić,a dziewczyny bardzo go lubią,chociaż ma swoją dziewczynę.A ja z radością patrzę na ten związek,bo miło popatrzeć,kiedy dwoje ludzi tak się kocha

>A ja z radością patrzę na ten związek,bo miło popatrzeć,kiedy dwoje ludzi tak się kocha jak sie widiz takich ludiz i jak miłosc jest miedyz nimi to az sie to czuje, to cieloo, widzi sie ze sa szczesliwi i sie kochaja, to emanuje:)

Mój narzeczony również wychowywał się bez ojca .... Tylko że ja odnoszę wrażenie że właśnie on bardzo pragnie miłości, zaufania i zrozumienia ... bardzo szanuje swoją mamę i mnie :) Jego ojciec zostawił rodzinę jak On był jeszcze bardzo młody (miał ok. 10 lat) i dlatego mój narzeczony twierdzi że nigdy nie da mi poczuc tego co on i jego mama czuli jak zostali sami ...

Gość zainteresowana nim
kiara, a ile Twoj narzeczony ma lat?

Gość Mój syn
Myślę,że facet wychowywany bez ojca ma większą wrażliwość,ale to chyba nawet dobrze,bo dziś wrażliwość na drugą osobę to towar deficytowy

zgadzam sie:) dla mnie wrazliwosc to piekan cecha znaczy ze on nie traktuje plytko swiata, widzi wiecej, ale tez ma szalone pomysly, humor, nadajemy na tych samych falach:)

Gość Mój syn
pisząc "męski",miąłam na myśli,że nie jest słabeuszem,płaczusiem,mamusinym synkiem.Jest konkretny i potrafi podejmować męskie decyzje.Czasem aż mnie zadziwia.Jestem z niego dumna.

ma plakc, ja doznalam gesiej skorki jak widzialm jego łzy w oczach wzrusyzl sie na piosence im caliing U, chcialam mu nawet zrobic preznet na urodizny i nauczyc sie jej i zaspiewac.. ale bey i inni nam pogmatwali:) a moglo byc tak pieknie:) wzrusyzl sie o myslal o Z. i jakos nadal uwielbiam te piosenke, choc wiem ze ona kojarzy mu sie z inna:) nie ejstem zazdrosna, mowie co mysle tyle:) A, juz wie:) tak kazdy musi podejmowac decyzje i to takie dzis na tak i tego sie tryzmac:)

Gość zainteresowana nim

Gość zainteresowana nim
a dlaczego on jest małomówny?