Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmuTnaaaaaaaa

Bombelki po opalaniu co to jest?

Polecane posty

Gość SmuTnaaaaaaaa

Doradzcie mi co sie dzieje gdy tylko wyjde na słonko odrazu mi wyskakuje nie wiem jak to sie nazywa moze (potówki) ajk to leczyc i czemu wyskakuja? Moze namiar płynów w organizmie pomóżcie mi! Ida wakacje a ja nie moge na słonce wyjsc! Własnie wróciłam z podwórka byłam 30 min i juz cały dekold w bombelkach!:(:(:(

Gość jolcia21
moze masz uczulenie na slonce a jeszcze o tym niewiesz? u mnie tez tak nagle to sie pojawilo. polecam ci picie wapna , smarowanie sie kremem z filtrami, ja dodatkowo biore amertil (bez recepty) i pokrzywke smaruje pudrem plynnym, mi pomogla a w tym roku miala dosc duzy atak pokrzywki

atam uczulenie. Poparzenie słoneczne, wspolczucia. Ja kiedys się pół dnia smażyłam nad wodą,a wiadomo,że jak się z wodą bawi to bardziej słońce chwyta, mialam udar i właśnie takie bąble mi się na plecach pokazały. Maślanka wtedy pomogła,no a potem jak już popękały to skóra strasznie sucha była,więc zaopatrz się w jakiś balsam czy krem ,zeby dobrze nawilżał i smaruj się tym jak najczęściej,żeby Ci się skóra nie łuszczyla, bo to strrrasznie potem wygląda. No i zrezygnuj ze słonca na pare dni!

Gość jolcia21
poparzenie sloneczne po 30 minutach? chyba zartujesz

Gość DDDD
To nie jest poparzenie słoneczne tak mi sie wydaje bo mam tak za kazdym razem jak wydje tylko na pare minut na słonce tez tak juz myslałam ze uczulenie ale gdy pojechałam na dyskoteke to po pary godzine tez mi wyskoczyły moze to od nadmiaru czego w organizmie, pije bardzo duzo wody i to moz dlatego?

Gość SmuTnaaaaaaaa
Sorki inny nck mi wszedł to ja wyzej

Gość jolcia21
hmmm to w takim razie niewiem, a swedza cie te babelki? moze jednak sprobuj pic wapno

Gość SmuTnaaaaaaaa
Nic mnie nie swedzi, juz mi sie to pojawiało boze nie wiem co robic chciałam opalic troszke buźke bo mam tradzik a teraz jeszcze to niedługo juz sie totalnie załamie:(

Gość SmuTnaaaaaaaa
Spojrzałam w necie ...wpisałam potówki i wydaje mi sie ze to własnie to :(

Gość SmuTnaaaaaaaa
Ale jak im zapobiegac?

oj sory,zle przeczytalam ,wybaczacie blad ,wstydze sie strasznie:P Ale potówki to chyba bardziej taką wysypkę przypominają, przynajmniej mi się tak wydaje:) Nawet jeśli to potówki to ja proponuję puder dla niemowlaczków : Alatan czy jakoś tak, moj mlodsyz brat czasem ma potowki i zawsze dziala:)

Gość jolcia21
albo sprobuj tego pudru plynnego, kupisz w kazdej aptece kosztuje niecale 4 zl. stosuje sie go wlasnie przy roznego rodzajy wypryskach

Gość SmuTnaaaaaaaa
Ale to nie chodzi o pudrowanie tego tylko zeby sie nie pojawiało nigdy tak nie miałam zawsze mogła całymi dniami lezec na słoneczku bo mam ciemna karnacje całe wakacje spedzałam na basenie w najwiekszym słoncu! Dlatego wydeje mi sie ze musi byc tu przyczyna wewnetrzna:(

Gość jolcia21
to moze pij mniej wody;) naprawde niewiem co Ci poradzic, a czytalas moze jakie sa przyczyny potowek? albo moze wybierz sie do dermatologa

Gość SmuTnaaaaaaaa
Czytałam i chyba do tego dermatologa to wybiore sie juz jutro i jeszcze ten uporczywy tradzik boze co ja mam z tym ogranizmem:(

Gość jolcia21
wlasnie , a moze bierzesz jakies tabletki na oczywszczenie orgaznimu?albo jakas diete stosujesz? glodowke?

Gość SmuTnaaaaaaaa
Nie stosuje głodowki, odzywiam sie ostatnio na warzywach i owocach ale to tak dla przyjemności na wakacje skubne czasem jakie ciasteczko lub czekoladke ale ja głównie chciałabym wyleczyc tradzik dzis chciała wyjsc na słoneczko zasuszuc pryszcze a tu jeszcze jakies potówki boze....:(

Gość bĄbelki
może trzeba iść do alergologa? na pewno nie od nadmiaru wody. co za bzdura.:D

Gość jolcia21
skoro tak sie ostatnio odzywiasz to moze po prostu twoj organizm zaczal sie oczyszczac z roznych toksyn itp. ale najlepiej i tak idz do dermatologa

Gość SmuTnaaaaaaaa
Myslisz ze to moze byc uczulenie? Nie wydaje mi sie skoro dostałam tez tego po kilku godzinach zabawy na dyskotece

Gość a co to ma do rzeczy
wysypki mozna dostać np. w dzień po zjedzeniu czegoś na co ma się uczulenie. a ty myslisz, że tylko w tym samym czasie organizm reaguje alergią?

Gość SmuTnaaaaaaaa
To uczulenie?

Gość SmuTnaaaaaaaa
ładny bulwers a moze ktos tak miał wiec sie pytam ide do lakarza jutro mozeesz nie bluznic az tak sie zdenerwowałes/as?

Gość SmuTnaaaaaaaa
Skonczmy temat bo nie warto! Wiesz co Ty chyba nie masz problemów bo ja siedze od 5 dni w domu i nie wychodze przez tradzik a jak dzis wyszłam zeby opalic buźke to dziwne potowki nie mam siły psychicznie i pisze tutaj aby ludzie mnie wspierali a nie krytykowali