Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przypadkowa dziewczyna

kierunek- psychologia

Polecane posty

Swoje pytanie kieruję do osób, które zdawały w zeszłym roku nową maturę i starały się o przyjęcie na studia na kierunek psychologia. Chodzi mi głównie o progi punktowe i z jakim wynikiem maturalnym ma się realne szanse na podjęcie nauki? Przy swojej odpowiedzi proszę podać uczelnię :)

Gość _dziewczyna_
mają sesje pewnie teraz i moze nie maja czasu, ale z tobą poczekam az ktos sie odezwie :)

Gość Liiliia
Ja tez jestem zainteresowana:-)

Gość hmmm3
ciagle"psychologia" i "psychologia","ekonomia" i "ekonomia".Ciekawe co bedzie jak pokonczycie te szkoly?Nie bedzie Was za duzo?

Gość Liiliia
a Ty kim będziesz???

a potem płacze, że pracy nie ma, że studia nie okazały się takie jak myśleli, że to, że tamto...

No to napiszczie jak takie madre jesteście, po jakich studiach w naszym kochanym kraju jest praca co? I może nie wypowiadajcie sie nie na temat, bo nikogo nie obchodzi wasze zdanie (oile oczywiście te kretyńskie uwagi nie wypłynęly od jedenej osóbki studiujacej być może na tym właśnie kierunku) Ja juz dawno jestem po maturze (jeszce starej) i nie wiem jak to w tej chwili wygląda. Najlepeiej zadzwonić na uczelnie i tam wszystkiego się dowiedziec albo na stronie internetowej uczelni.

kamyczek, ja mam szkole w kierunku mediow i w mediach pracuje i mam w tym kochanym kraju prace :) i do tego jeszcze prowadzac firme mam niski ZUS :) trzeba myslec, zreszta, moim zdaniem pewne kierunki powinni zamykac na kilka lat, by praca byla dla kazdego.

Wg tego co piszesz, powinni zamknąć conajmiej połowę kierunków w całej Polsce tak? Dobre:) Według mnie kierunek studiów wybiera się pod kryterium zainteresowań i jeśli uwielbiam coś robić to nie zastanawiam się, czy w tym kierunku znajdę pracę bo w chwili obecnej po żadnym nie ma jej zagwarantowanej i uwagi osób, które wypowiadają się powyżej są absolutnie glupie i nie na miejscu. Spadam z tąd bo ta dyskusja nie ma sensu.

Gość dsfdf
Ostatnio czytałam prognozy na zapotrzebowanie zawodów w najbliższych latach i własnie psychologowie są w czołówce

Przeprasza, ale nie prosiłam o komentarz czy po psychologii będę miała pracę czy też nie, tylko moje pytanie brzmiało inaczej. Interesują mnie progi punktowe na ten kierunek co nie jest jednoznaczne z tym, że już go studiuję :o Kto ma ochotę się dowiedzieć poczeka ze mną na odpowiedzi, o które bardzo proszę :)

Gość mental disorder
ja składałam na uw rok temu, nie wiem jaki był próg, ale moja matura wyglądała tak: polski rozsz. 70 coś procent, nie pamiętam już, angielski rozszerzony 73%, biologia rozsz. 60 coś i matmą na podstawie się nie pochwalę, bo wstyd :D ale mnie przyjęli. teraz się przeniosłam do swpsa, bo psycho na uw to jakiś żart w ogóle :o