Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asikaaaaa

Wczoraj powinnam wziąć tabletke po 7dniowej przerwie,czy mam wziac dzis dwie???

Polecane posty

Gość asikaaaaa

Tak wyszlo ze wczoraj nie moglam wziac tabletki, a powinnam pierwsza po tygodniowej przerwie, czy ja mam wziac w takim razie dzis dwie czy zacząć od dzisiaj???

Gość dorkaka
nie!!!! weż jedną i stosuj najwyżej dodatkowe zabezpieczenie

Gość asikaaaaa
dorkaka ale jestes tego pewna???

Gość przeczytaj ulotkę
http://www.radiowaporadnianastolatka.info/poradnia/?sub=pressroom&sec=viewpr&page=0&id=27 jeśli bierzesz Cerazette to nie jesteś chroniona przed ciążą jeśli to pigułka inna niż jednofazowa, to też nie jesteś chroniona jeśli jednofazowa uzywajcie dodatkowo prezerwatywy jesli minęło mniej niż 12 godzin od pory, o której bierzesz pigułkę, to weź wczorajszą a dzisiejszą weź o stałej porze.

Gość asikaaaaa
ja biore Diane 35

Gość przeczytaj ulotkę
W jednofazowych jest na ogół taka zasada: Jesli zapomnisz jednej z pierwszych 7 tabletek to przez kolejne 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc. W przypadku srodkowych 7 tabletak nie ma takiej konieczności. W przypadku ostatnichj 7 tabletek kolejne opakowanie trzeba przyjąć bez przerwy.

Gość dorkaka
hormony to nie witaminy i podwójna dawka może spowodować więcej szkody niż pożytku- jak masz obawy to używajcie prezerwatywy dodatkowo. Poczytaj ulotkę tam najwięcej się dowiesz.

Gość yennefer22
Asikaaaaa!!! tez kiedys bralam Diane i mysle ze powinnas wziasc dwie pod rzad ale caly czas stosowac dodatkowe zabezpieczenie.Jezeli pominiesz ta tabletke calkowicie to caly miesiec brania na nic.Nie jestem pewna na 100% wiec moze faktycznie jeszcze gdzies popatrz lub popytaj.Ale wydaje mi sie ze powinnas wziasz dwie pod rzad bo to tak jakbys np.zapomniala wziasz przypuscmy w drugim tygodniu, ale glowy uciac sobie nie dam.