Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suzi Quatro

Jak przygotować butelki???

Polecane posty

Gość Suzi Quatro

Proszę was o pomoc bo mam 4 misięcznego synka i od dzisiaj pedietra kazała mi go dopajać i dokarmiać kaszkami. Karmię piersią od początku a dopiero dzisiaj wyjęłam butelki i smoczki kupione pół roku temu.

Gość Suzi Quatro
pomóżcie proszę, bo nie wiem czy mam je gotować?

Należało słuchac pediatry, on tłumaczył a ty łeb z oczyma w jego gaciach chyba miałaś. Precz z przystojnymi lekarzami.... mimo, że równa to sie z niskim przyrostem naturalnym.

Gość Suzi Quatro
Co ty czytać nie umiesz?!! Pediatra to kobieta.

wygotuj przez parę minut, nie ma strachu -nie sfilcują się dlaczego pediatra kazała ci dokarmiać dziecko?

Gość Suzi Quatro
cytuję"żeby się przyzwyczajało" Mój mały jest duży, bardzo duży 8500 g i stąd chyba te zalecenia. Powiedziała, że mam dopajać bo upały okrutne grasują. Gumijagoda dzięki.

Gość Ty Mortifer frajerze
ale cie pojechała co?:D

Gość a ja ci powiem ze nie dawaj ..
skoro wazy ponad 8 kg to kaszki odpadają,przynamniej ja tak słydszałam ze dziecko które ma nadwage a twoje ją ma (zreszta moje tez ma 4 miechy i wazy 8 kg)nie nalezy takim dzieciom podawac kaszki,kaszki sa dla dzieci o niskiej wadze... ja tak ssłyszałąm w tv ,oraz pediatra mi tak powiedziała:))dawaj soczki albo kliek kukurydziany na soczku:))ja daje mojemu maluchowi raz dziennie zamiast posiłku jednego,kilka łyżeczek

A ja w ogole nie rozumiem, skoro dziecko jest na piersi, swietnie przybiera , to po co mu dawac butle? Ten argument , zeby sie przyzwyczajal jest smieszy poprostu.Ale dopajac mozesz jak najbardziej, zwlaszcza w te upaly.

Gość Suzi Quatro
Dziękuję Wam dziewczyny, może rzeczywiście z kaszkami się wstrzymam będę mu dawać słoiczki warzywne i owocowe, i dopajać. A czy polecacie herbatki HIPP dla niemowląt czy zwykłą przegotowaną wodę?

Gość Suzi Quatro
A butelki i smoczki aventu i canpolu można gotować ok 5 minut? Podobno trzeba gotować tylko za pierwszym razem a potem tylko myć i wyparzać, czy to prawda?

Gość ja pier
CO ZA JEBNIETA NATARCZYWA MANIACZKA!!!!!!!!! A POSZLA WON STAD!!!!!!!!! 😡

Gość Suzi Quatro
zamknij pysk jak cie nie dotyczy

Gość apropo dopajania
czy w takim razie nie trzeba dziecku od samego urodzenia podawac glukozy z woda? co malenstwo kilka miesiecy ma byc na samym cycku?

Gość kiszonka
przecież od wieków tak jest ludzie co za schizy, skończyłam antropologię i wiem, że dopoki dziecko nie ma większości żąbków nie może spożywać pokarmów stałych, tak? Nich mały jedzie cały czas na cycku, nawet go nie dopajaj bo to nie potrzebne

Gość australopitek
a co to są żąbki? Mówimy o ludziach homo sapiens sapiens?

Gość zaciążona__
witaj, spokojnie możesz zagotować wodę w garnku, wrzucić do niej wszystkie części butelki i gotować 2-3 minuty. Nie wiem jak inne firmy, ale avent czy canpol są ok i nic się nie stanie. To na pierwszy raz, a mycia dokonuj normalnie, później tylko przelej wrzątkiem. Przypominam młodym mamom, że wody butelkowane, nawet z certyfikatem IMID - trzeba zagotować!!!! Te wody mają przekroczone kilka razy normy bakterii i TRZEBA je gotować. Od cioci słyszałam, że moja rówieśnica córce podawała podgrzaną w mikrofalówce wodę z butli, bez zagotowania!!! To do mleka i do picia stosowała.... Dobrze jest dziecko dopajać przegotowaną wystudzoną do temp. pokojowej wodą, bądź herbatkami HIPP, np. koperkową, kiedy maleństwo ma kolki. Pozdrawiam.

Musisz je dokładnie umyć płynem i przelać wrzącą wodą. Następnie polecam skorzystać ze sterylizatora, który usuwa wszystkie bakterie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Zachęcam do korzystania z porównywarki cenowej CoZaCena.