Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz na pomarańczowo

zaschnięty tusz w drukarce

Polecane posty

j.w. co jeszcze oprócz moczenia pojemnika w wodzie mozna zrobić... ktoś wie?

Gość kalunia
Ja używam czegoś na bazie spirytusu-perfumy,jakaś biała wódka czy cokolwiek takiego.Polecili mi to w sklepie z tuszami i przeważnie działa

i co trzeba z tym robić? moczyć czy przemyć? :O

Gość a trząchałaś
??? pytam serio, bo jak sie trzącha to można jeszcze dziesiątki stron wydrukować. UWAGA: działa na oryginalne tusze. podróby mogą się rozchlapać :P

trzącha ??? w sensie wstrząsa...?

Gość dokładnie. wstrząśnij kilka
razy i włóż do drukarki. powinno zacząć znów ładnie drukować.

nic to :O moczenie, czyszczenie, wstrząsanie nic nie daje :O

Gość skoro on jest pełny i nie
dziala to znaczy ze jest ISZKODZONY. powyzsze metody dzialaja na tusz, ktory juz jest na finiszu. oddaj go tam, gdzie kupilam albo niech ci wymienia bo sprzedali bubel.

ja kiedys tez tak mialam z uzupelnianym tuszem, ale poszlam do najblizszego punktu i cos z nim zrobili, ze dziala. I to na miejscu, a jak zapytalam, ile place, to chlopak sie usmiechnal i zasugerowal, zebym moze plyte jakas kupila albo cos :) taki mily byl

Gość pajź
za dużo nalałaś tego tuszu. weź strzykawką ukmij trochę i będzie działało jak malowanie

Z tego co wiem, to nie można moczyć pojemników w wodzie, najlepsze są właśnie roztwory na bazie spirytusu. Po wodzie na bank tusz zaschnie. Można też kupić specjalne roztwory w sklepach z drukarkami, ale jak dla mnie i tak najlepiej kupić zamienniki, przynajmniej nie mam tego problemu z zaschniętym tuszem. Znalazłam tanią ofertę na doktortusz.pl - bardziej mi się opłaca i przynajmniej wiem, że wszystko będzie działało.

Gość bratekowa
Bo trza było nie skąpić pieniędzy na oryginalny tusz, a kupowac zamiennik,który juz nie raz jak sie sama przekonałam porównujac z oryginałem HP,wclae tańszym zamiennikiem nie jest.

Gość liczbapi
jak potrzebujesz na teraz to wsadź pojemnik z tuszem do wrzątku na jakieś 15 - 20 min, ale potem musisz przynajmniej jedną kartke dziennie wydrukować bo będzie zasychał.

trzymaj cartridge nad parą czajnika, żeby się dysze odetkały, powinno pomóc :) jak nie pomoże, zanurz w ciepłej wodzie i wycieraj chusteczką a potem wyrównywanie głowic

Gość matokobosko
czestochosko! chyba was niezle porazilo chcecie sobie popsuc drukarki kombinatorki? w napelnianie sie bawia i potem dziwia sie ze nie dziala

Gość matokobosko
czestochosko! chyba was niezle porazilo chcecie sobie popsuc drukarki kombinatorki? w napelnianie sie bawia i potem dziwia sie ze nie dziala

Gość mnisławe
Czy to zamiennik czy oryginał, trzeba pamiętać że atramentówki tak mają że nie używane tusze im zasychają (o jak ładnie się zrymowało). Wystarczy wydrukować parę stron w tygodniu by przedłużyć żywotność tuszu. I nawet kolasek, nie musiałby ładować pieniędzy w drogie oryginały. ech.........

Gość Szalkowski
Dziwię się że stać was na grzebanie, od tego jest serwis z myjką ultradźwiękową.

niektóre drukarki mają programy które co jakiś czas wydrukują stronę testową że by tusz nie zasychał, wiadomo przy oryginałach lu dobrych zamiennikach ryzyko zaschnięcia i uszkodzenie/zatkania głowicy jest mniejsze niż przy bez markowych z allegro itp.

Gość gość
ja kupuje tusz od razu jak tylko zaschnie zeby wlasnie nie kombinowac (zaopatruje sie tu www.druktech.pl )... nie wyobrazam sobie zycia bez drukarki ;/

Gość gość
Ja już nie kupuje gotowych kartridżów do swojej drukarki HP. Kupiłem gotowy zestaw do regeneracji na www.tusze.info i szczerze powiem, że nie widzę różnicy w jakości między tym regenerowanym a nowym kartridżem.

Gość gość
Ja zawsze kupuję tusze do drukarek w sklepie www.czarnynabialym.pl bo mam pewność, że będą dobrej jakości, wydajne i w niskiej cenie

Gość frankinka
Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby mój tusz zasechł, nawet po dłuższym nie używaniu drukarki. Nie używam oryginałów, juz dawno przeszłam na zamienniki od active jet i dla mnie są najlepsze.

Gość nejdzia67
zgadzam się z poprzedniczką jeżeli kupujecie dobre zamienniki tuszy to nie mają prawa zaschnać.... polecam nie brać z allegro tylko np. z DobreTonery.pl - nie dosc, ze roznica cenowa to i jakosciowa wlasnie a to najwazniejsze.

Gość gość
myślę, że nie ma co brać się za pracę, o której się nie ma pojęcia, bo potem są takie efekty. Następnym razem kup gotowe zamienniki asarto, które są bardzo dobre i solidne, a dodatkowo nie naruszają gwarancji.

Gość javisz
faktycznie w sklepie https://dobretonery.pl/ jest sporo zamiennikow i jesli tak chwalicie to chyba tez sie zdecyduje zamowic bo do tej pory na oryginalnych tuszach drukowalem a jesli mozna oszczedzic nie tracac przy tym jakosci to chyba warto sprobowac dzieki za polecenie

Gość meazza
Tusze mogą zasychać dlatego, że drukarka nie jest podłączona do prądu i nie ma możliwości co jakiś czas przeczyścić głowic, albo po prostu korzystamy z drukarki, która takiej funkcji nie posiada. Zdarza się, że nawet pomimo czyszczenia tusze zasychają, a to za sprawą niskiej jakości tuszy. Dlatego, najlepiej kupić wysokiej jakości zamienniki, jeżeli nie chcemy przepłacać za oryginały, np dostępne w sferis activejety.