Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryb_ka

cilest a ból nóg

Polecane posty

Gość ryb_ka

chciałam zapytać, czy któraś z Was odczuwała przy braniu cilestu ból nóg. trudno opisać mi ten ból (zresztą jak każdy inny), ale nawet jesli rano wstaję, to czasem strasznie boli mnie pod kolanami. nigdy wcześniej tak nie miałam, a biorę cilest od ponad 2 lat. bóle trwają już od paru tygodni.

Gość mmoomm
też tak miałam i to po 6 miesiącach brania cilestu. Niestety mam skłonność do żylaków i dałam sobie spokój z tabletkami.

Gość ryb_ka
dzięki za odpowiedź. a robiłaś jakieś badania?czy po prostu zdecydowałaś się je odstawić?

Gość mmoomm
nie robiłam badań. Zauważyłam że wraz z obrzękiem i bólem żyły stały sę bardziej widoczne- bardziej boję się żylaków niż ciąży... :)

Gość smileyface1
ja biore cilest od 1999 roku i nigdy nie mialam zadnych skutkow ubocznych.... ale moze badania zrob sobie... pozdrawiam :)

Gość jja
ja tez tak mam, a biore cilest o 2 tyg Juz sama nie wiem, moze to minie Tez nie chce zylakow

Gość ja bralam harmonet
i wlasnie dlatego zrezygnowalam. to na pewno od tabletek - rozne organizmy reaguja inaczej

Gość jja
w sumie to dziwne, bo ja nie pale papierosow - nikt u mnie zylakow nie mial. To troche takie uczucie jakby noga cierpla - takie smieszne. Jak nie przejdzie po 1 opakowaniu to odstawiam

Gość ryb_ka
Dziękuję, dziewczyny! ja najpierw zrobię badania. nie chciałabym rezygnowac z tabletek, bo oprócz tego bólu nóg odpowiadają mi. pozdrawiam

Gość akukułeczka
ja biore cilest od 3 lat i od jakis 3 miesiecy juz odczuwam taki bol łydek i w czasie okresu najbardziej!!!Ginekolog powiedziala ze te bole moga sie robic z zatorow zylnych ktore biora sie od brania lekow( jezeli ktos ma sklonnosci do zylakow).Ja niestety mam.........przepisala mi tabletki ale nic to nie dalo.Od 2 miesiecy juz nie biore tabletek a z nogami mam zamiar sie wybrac do lekarza od zylakow.nawet jak nie biore i tak bola i puchna:(

Gość gośkaaaaa
a co polecacie zamiast tabletek? nie chc4e prezerwatyw ani globułek. czy np plastry szkodza na żyły?

Gość megana
dziewczyny jak możecie tolerować cilest, gdy po nim bolą was nogi? Natychmiast odrzućcie te tabletki jeśli nie chcecie doprowadzić się do gorszego stanu. Jest masa innych tabletek, które możecie wypróbować!Znam dziewczynę która po Cileście jest poważnie chora na " zakrzepice" czy coś takiego. Zmiany sa niedwracalne!

mam od paru lat bol nog tak silny ze czasami nie moge wytrzymac bylam juz u tylu lekarzy ale nikt nie wie co mi jest mam ciagle zimne stopy ze nosze rajstopy i skarpety i jeszcze sa lodowate a jak jest upal to mnie strasznie stopy pieka nie wiem juz co robic musialam nawet zwolnic sie z pracy.

Gość pb14
A ja nie biorę żadnych tabletek a nogi pod kolanami bolą mnie dokładnie 4 razy w tygodniu, a mianowicie gdy nocuję z chlopakiem. Czasami budzę się w nocy i nic nie jest w stanie mi pomoc. Wiecie czym to moze byc spowodowane?

Hmmm. ...odkąd zaczęłam brac cilest to zauważyłam, że cierpną mi stopy i łydki- takie jakby odrętwienie, jakbym ich nie czuła, szczególnie palców u nóg:( Nie wiem czy mam się martwić:(

Idż jak najszybciej do chirurga! U mnie zaczynało się tak samo, a brak odpowiedniego rozpoznania doprowadził do zakrzepicy. Nie chcę straszyć ale to naprawdę paskudna choroba, Wiem że komfort jest ważny ale lepiej móc chodzić i nie cierpieć z bólu. Widziałam w szpitalu osoby w zaawansowanym stadium tej choroby i nikomu nie żuczę tego.Ja leczę się już od kilku m-cy i uwierzcie gdybym mogła cofnąć czas nigdy bym nie wzięła żadnej pigułki.

Gość ania_ka
Witam, Ja również brałam 4 lata tabletki. W zeszłym roku zaczęły się okropne bóle nóg. Miałam całą serię badań. Bałam się, że to zakrzepica i odstawiłam tabletki, ale wyszło, że to wszystko niedobór magnezu! Wybierz się do lekarza, zrób sobie badania i sprawdź, może wystarczy zjeść kilka tabletek magnezu (jeśli pijesz dużo kawy tak jak ja to pewnie wystarczy Ci 2 tygodnie zażywania magnezu a jeśli bóle powrócą do stosuj doraźnie). Ja kupiłam taki fajny zestaw magnez+żelazo. Jednocześnie nie namawiam do bagatelizowania problemu- do lekarza idź koniecznie! Pozdrawiam, Ania

Gość oszela.as
ja miałam podobe objawy ale wynikały z czeog innego, pomogła wizyta u neurologa (pozdrawiam dr Szymańskiego z warszawy)

Też tak miałam już po pierwszej tabletce. Nogi ciężkie opuchnięte jakby ważyły ze 100kilo. Pojechałam prywatnie na badanie D-dimerów (ono wykazuję czy robi się zakrzepica czy coś takiego) wyszły w porządku, żadnych nieprawidłowości. Lekarz powiedział, że być może "taka moja natura". Tak czy owak odstawiłam te tabletki - nie chciałam sobie robić kłopotów.

Gość a ja biore
cilest juz ponad rok i jakis tydzien temu zaczeły mnie pobolewac łydki. Poleciałam do lekarza. Zbadał moje nogi, wypytał o przypadki zachorowan w rodzinie itp. Kazał brac magnez. A cilest biore niestety nie z własnej woli. Mam policystyczne jajniki i jesli nie staram sie o dziecko to musze brac tabletki. Nigdy nie chciałam ich brac, ale jesli zostawie moje jajniki samym sobie to moge juz nigdy nie zajsc w ciąże. Bóle nóg mineły mi po 3 dniach i narazie jest ok. Dodam ze mam siedząca prace i nawet zanim brałam tabletki pod koniec dnia nogi miałam jak z kamienia