Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfixgoufdophgfd

popękane naczynka krwionośne

Polecane posty

Gość dfixgoufdophgfd

mam pytanie odnśnie zapobiegania i usowania juz powstalych popekanych naczynek:(czy ktos moze mi cos poradzic...ma ktos tez taki problem:(

Gość peknietaskora
no ja tez man i co?

Gość ohhhhooooohhhoooo
a nie wiecie moze czy depilator moze miec z tym cos wspolnego?

Gość myszka77
Na ewno depilator może mieć coś wspólnego z popękanymi naczynkami. Wyciskanie porów na nosie może być też przyczyną pękania naczynek.

Gość retyyyy
A gdzie dokładnie je masz? Na pewno nie wolno się opalać.

Gość ciekawskax
ja tez tak mam, i jeszcze nikt mi nie napisal jak to usunąc :P mam na nogach glownie i w ogole widoczne bardzo zyly... :(

Gość hrthjehwerh
przedewszystkim na udach:(

Gość retyyyy
Słyszałam, że można się tego pozbyć na NFZ (prywatnie oczywiście tym bardziej :P), ale efekty nie utrzymują się ponoć długo (problem wraca). Myślę jednak, że warto się tym zainteresować i popytać lekarzy (internista też powinien coś wiedzieć na ten temat).

ja kiedys, dawno, mialam popekane naczynka na twarzy. i jedno bylo dosc niebezpieczne, usuwalam w gabinecie prywatnym, u dermatologa oczywiscie ciekłym azotem. nie bolalo a efekty sa do dzis. idz do lekarza.

Gość pompa
nauzykaa - ile zapłaciłaś za ten zabieg? tez mam kilka na twarzy i chciałabym usunąć

oj, to naprawde bylo dawno. bylam w podstawowce a teraz studiuje... pytalam mame, na owczesne czasy to tak ok 60 zl. i tak sporo. aha, to jest zamrozone naczynko - caly czas pecznialo i pekalo. potem musialam jesc rozne witaminy i juz mam spoko. powodzenia.

Gość pompa
dzieki:)

Gość kghkhg
a nie ma na to jakies rady kosmetycznej..kurcze nie wiem jakies ...no nie wiem./....ale rozumiem ze na popekane to juz nic tylko medycyna ratuje?a jak zapobiegac jesli ma sie sklonnosc moze od tej strony??hmmm nie wiem:(pomozy!!!!

Gość siniolek
jedz rutinoskorbin,tylko regularnie, mi pomaga... Czyli nie wolno opalac popekanych naczynek? Ups... :/

Gość retyyyy
No właśnie nie wolno :( A szkoda, bo wtedy mniej widać :P

Gość siniolek
a czemu nie wolno?

Gość retyyyy
Bo podczas opalania rozszerzają się naczynia krwionośne :O :( Oczywiście to samo dotyczy twarzy :( Nie powinno się też korzystać z sauny, brać gorących kąpieli itd. :(

Gość Madzialenka_16
NAuzyka ----> w podstawowce?? ja wlasnie jestem w gimnazjum i mam taki problem... :( a moja mama mowi ze za wczesnioe na takie zabiegi

Właśnie też się zastanawiam nad zabiegiem w klinice medycyny estetycznej, bo już nie wiem, co mam robić :( Żadne kremy mi nie pomagają. Myślę nad laserowym zamykaniem naczynek. Czy ktoś poddał się takiemu zabiegowi? Jak efekty? :)

Gość gość
Elvira - ja miałam zabieg harmony hl na naczynka na policzku. Nic nie bolało. Efekty najlepsze pojawiły się po 4 zabiegach czyli w sumie całej serii. Jak ktoś jest z Trójmiasta to polecam Clinica Cosmetologica dr Michajłowskiego. Pani Julia która mi robiła zabieg ma super podejscie do pacjentów!! Poza tym mozna sobie skonsultować z lekarzem czy kosmetologiem co bedzie najlepsze ;)

Gość gajaqq

http://proderma.pl/dermatologia-laserowa/#laser-diodowy-ktp-laserowe-zamykanie-naczyn

Byłam na tym zabiegu i pomogło polecam

Witam

Na problem pojedynczych naczynek, można zastosować zabieg radiotermolizy, który zamyka naczynia prosto i szybko za pomocą prądu na poziomie fali radiowej. Z kolei gdy występuje rumień, czyli rozległa sieć drobnych naczyń krwionośnych, wówczas warto przejść serię zabiegów laserowych sptf na terapie naczyniową. 

Pozdrawiam Salon Olwin