Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Idi

zmiana evry na tabletki

Polecane posty

Gość Idi

Cześć, mam pytanie czy ktoś zmieniał plaster na tabletki? Brałam evrę od 11 miesięcy ale jednak jest dla mnie uciążliwa zwłaszcza w lato, gdyż nie mogę sobie dać rady z brudzeniem się i odklejaniem. Czy któraś z was zmieniała tę metodę na tabletki, a jak to jakie? I czy znowu przechodziłyście skutki uboczne?

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
no skutkow ubocznych to nie powinno byc- tu hormony i tu hormony

Gość idi
własnie wybieram się do ginekologa w poniedziałek to sobie pogadam....ale i tak nie wiem czy zmieniać czy nie zmieniać:/

Odnoszę wrażenie, że producent Evry zmienił skład kleju. Stosowałam ją przez rok i było ok, jedyny dyskomfort to lekkie podrażnienia skóry, ale nic wielkiego. Potem miałam rok przerwy w hormonach i od lutego znowu używam Evry. I jestem niezadowolona, plastry regularnie się odklejają (kiedyś nie), a podrażnienia skóry są dużo większe i zostają nawet przez wiele dni po zdjęciu plastra. Tak dzieje się od lutego, więc nie mogę złożyć tego na karb ciepłej pogody. Nie używam balsamów, żel do mycia ciała mam wciaż tej samej marki, bo go lubię. Skład hormonów jest ten sam, no to co innego?